Kokonaistulos viikonlopulta SM14-15 ikäisissä

• Jermu Tarkiainen, 4. seiväshypyssä
  • Nelli Talvitie, 6. kuulantyönnössä

Ja lisäksi runsaasti uusia omia ennätyksiä!

Sunnuntain kisakuulumiset

Sunnuntain kilpailusuoritukset aloitti T14-sarjan Tia Palmunen juoksemalla 300m omaan ulkokauden parhaaseen 46,95. Saman ikäisten poikien Eeli Vuola juoksi hienosti oman ennätyksensä 41,02 jääden täpärästi jatkopaikasta. Venla Toivola ja Pihla Poikolainen kilpailivat kiekonheitossa, parhaat pyörähdykset kantoivat kiekkoa Venlalla 26,28 ja Pihlalla 19,40.

P15 sarjassa Marcus Kytölä hyppäsi ylivoimaiseen voittoon seiväshypyssä tuloksella 460! Huikean kannustuksen siivittämänä Marcus yritti kolmesti myös korkeudesta 486, joka olisi ollut uusi ikäkausiennätys Suomessa. Jermu Tarkiainen heitti kiekossa ennätyksensä 43,00 ja hyppäsi jännittävän seiväskisan, ennätystään 390 sivuten sijoittuen neljänneksi. Poikien yhteistulos 850 toi selkeästi lajin parikilpailun kultamitalin!

T15 tytöt Vilma Rönkä ja Heli Petrell osallistuivat kolmiloikkaan, Vilman paras hyppy kantoi 10,04 ja Helin 9,85.

Lauantain kisakuulumiset

Aamu alkoi aurinkoisessa säässä Kaurialan kentällä. HSU:n ensimmäisenä kilpailijana aloitti Marcus Kytölä (P15), joka otti vankan voiton ja SM kultaa pituushypyssä omalla ennätyksellään 669!

T15 sarjassa Nelli Talvitie teki loistavan kuulakisan Milla Rasinkankaan kanssa. Nellin paras työntö kantoi 12,39 (PB) sijoittuen 6:ksi ”useilla hyvillä ja helpontuntuisilla pakituksilla”, Millan työntö puolestaan 10,00. Tytöt saivat tuloksillaan parikilpailussa kultamitalin! Juoksuradalla Vilma Rönkä taisteli hienosti 80maj välieriin ja teki tasaisen varmoja, ennätyksensä tuntumaan kulkeneita suorituksia: ”Oli kivaa kilpailla tänään ja nauttia kisafiiliksistä täysin siemauksin”. Lisäksi Heli Petrell juoksi 800m kauden toiseksi parhaaseen aikaan 2.33,08.

P14 sarjan Jere Nyfors onnistui upeasti keihään avausheitollaan 48,00 jota säesti Pyry Kalasen ennätysheitto 42,45. Pojat kamppailivat itselleen parikilpailun SM hopeaa! Eeli Vuola juoksi kovassa seurassa rohkeasti 800m josta tuloksena uusi oma ennätys 2.16,48.

T14 sarjan Riina Virtanen aloitti kisansa 80m aitajuoksulla ja hyppäsi hyviä tuloksia pituushypyssä yhdessä Anni Lähdemäen kanssa.

Perjantain kisakuulumiset

HSU:n Pihla Poikolainen ja Mette Martikainen avasivat viikonlopun SM-mitalitilin kävelemällä 3000m parikilpailun voittoon. Pihla oli kävelyynsä tosi tyytyväinen: kävely kulki hyvin ja ennätys parani 48 s, vaikka kovasti jännitti ennen kisaa.

Venla Toivolan (T14) keihäskisa sujui hienosti. Venla paransi omaa ennätystään kisan aikana peräti kolme kertaa! Pisin heitto 37,10 tuli 4. kierroksella, sijoittuen 31 osallistujan kisassa sijalle 8.

T15-sarjan Nelli Talvitie heitti keihäässä 36,16 sijoittuen 12. sijalle, Milla Rasinkankaan paras kantoi 30,14.