Keravan pm-kilpailuista 1-2.8 mitalisadetta HSU:lle!

4.8.2020

Viikonloppuna 1–2.8. kilpailtiin piirinmestaruuskilpailut Keravalla. Kilpailuihin myös lähti kilpailemaan yli 30 urheilijaa, monet kilpailivat useissa eri lajeissa. HSU:laiset menestyivät kilpailuissa hyvin, ennätyksiä ja mitaleita tuli niin paljon, että jäätiin jo laskuissa sekaisin! Koko viikonlopun ajan saatiin nauttia hyvistä ja aurinkoisista olosuhteista, joissa kelpasi tehtailla huippusuorituksia.

P15- sarjan Taneli Hyvärinen juoksi pronssille 300m juoksussa 43,14, mikä oli huikea 38 sadasosan parannus parin viikon takaisesta tuloksesta. Eelis Aramo loisti heittolajien puolella saaden kultamitalit kiekonheitossa 35,86m ja moukarissa 29,13m, parantaen molempia ennätyksiä, kuulantyönnöstä tuli hopeaa 10,02m työnnöllä.

T15- sarjassa Emilia Rouvinen juoksi 80m aitajuoksun aikaan 12,92, parantaen ennätystään 23 sadasosaa. Keihäänheitossa Emilia heitti hopeasijalle 36,86m ja 100m juoksu kulki 13,81.
Isla Sokoff hyppäsi uuden ennätyksen 290m seiväshypyssä sijoittuen hopealle. Pituushypyssä pronssi tuli 4,68m ennätyshypyllä. Sarjan korkeushyppykilpailussa Isla nappasi kultaa ylittäessään 140cm ensimmäisenä. Moona Virtanen sijoittui korkeushypyssä hopeasijalle samalla tuloksella, jonka ylitti kolmannella yrityksellä. Myös kolmiloikassa Moona hyppäsi toiselle sijalle 9,50m loikalla.
Laura Ylönen hyppäsi kilpailussa pituutta 4,07m ja juoksi 100m 15 sekuntiin.

P14- sarjassa Olavi Halonen nappasi kultamitalit kaikista viidestä osallistumistaan lajeista (100m aj, kiekko, keihäs, 100m, seiväs). Kirkkaimpina suorituksina oli erityisesti lähes neljän metrin parannus kiekonheitossa tuloksella 39m sekä yli kahden metrin parannus keihäänheitossa 38,85m. Seiväshypyssä Olavi sivusi vanhaa ennätystään hyppäämällä 320m.

T14 sarjassa Angelina Billingham juoksi 100m 14,20 parantaen ennätystään 7 sadasosaa.

P13
Eeli Rovasalo hyppäsi pituutta 4,30m.

T13
Sissi kaksonen voitti kultaa sekä 60m (8,65) että 200m (28,32) juoksuissa. Seiväshypyssä Sissi sijoittui hopealle ennätyshypyllä 205m.
Sarjan pituushyppykilpailun vei Neela Jakonen ennätyshypyllä 4,46m. 60m aitajuoksussa Neela juoksi ennätyksensä 10,80 ja 200m juoksussa Neela sijoittui kolmanneksi 28,54 juoksulla.
Elsa Pinola hyppäsi hopeasijalle 4,30m hypyllä (-1,2). Korkeushypyssä Elsa ja Anni Huttunen hyppäsivät molemmat jaetulle hopeasijalle tuloksella 137cm. Anni paransi keihäänheittotulostaan lähes viidellä metrillä tulokseen 25,28m sijoittuen hopeasijalle.
Sara Jousimaa heitti kultasijalle moukarissa 25,16m sekä hopealle kuulantyönnössä 8,94m.

P12
Anton Sokoff voitti kultaa seiväshypyssä tuloksella 230m, joka oli 10cm ennätysparannus. Keihäänheitossa Anton sijoittui toiseksi 31,75m heitolla. Elias Oksanen työnsi kuulantyönnössä hopeasijalle uudella ennätyksellä 7,70m. Anton sijoittui lajissa kolmanneksi 7,67m työnnöllä.

T12
Iisa Aramo voitti pm- kilpailuissa ensimmäiset henkilökohtaiset mitalinsa, kolmas sija irtosi 200m (31,31), kiekonheitosta (20,02) ja korkeushypystä (130cm).
Catarine Billingham juoksi 60m aikaan 9,24 ja 200m 32,65. Keihäänheitossa syntyi oma ennätys 19,91m.

P11
Vilho Laaksonen juoksi hopeasijalle 1000m aikaan 3.35,01. Myös lyhyempi 60m matka taittui uudelle ennätyksellä 9,33, mikä riitti neljänteen sijaan sarjassa.

T11

Janina Vuorenmaa sijoittui kolmannelle sijalle sekä aitajuoksussa (11,46) sekä pituushypyssä (3,89m). 60m juoksussa Janina ylsi neljännelle sijalle tuloksella 9,40.
Vieno Hakakari hyppäsi pituutta 3,93m sekä juoksi 40m ennätysaikaan 10,30.
Velma Peiponen keskittyi kilpailuissa heittolajeihin. Velma työnsi kuulaa 7,05m pituuteen ja nousi 5. sijalle lajissa, keihäs lensi 15,45m ja kiekko 15,09m.

T10
Senni Koski juoksi pronssille 9,54s 60m juoksulla. Myös pituushypystä irtosi pronssia 3,71m hypyllä. Keihäänheitossa Senni heitti ennätysheiton joka kantoi 14,09metriin.
Nella Jääskeläinen hyppäsi korkeushypyssä ensi kertaa yli yhden metrin saavuttaen tuloksen 107cm. Myös heittolajit kulkivat kisoissa, kuulantyöntö 5,38m sekä kiekko 11,06m.

P9
Niklas Jääskeläinen hyppäsi ensi kertaa virallisissa kisoissa korkeutta tulokseen 97cm. 40m juoksu taittui aikaan 8,22.

T9
Sara Poikolainen kilpaili ensimmäistä kertaa virallisissa yleisurheilukilpailuissa ja suoritti viikonlopun aikana jopa neljä lajia! Sara hyppäsi korkeutta 82cm, 40m juoksu aikaan 8,03, pituushyppy 2,87m ja kuulantyöntö 4,35m.
Miisa Virtanen nappasi voiton 26 kilpailijan joukosta pituushypystä tuloksella 3,86m. 40m juoksussa syntyi uusi ennätysaika 6,86, mikä riitti hopeasijaan. Korkeushypyssä ylittyi 92cm rima.
Seela Pasma teki uudet ennätykset 40m juoksussa 7,67 sekä pituushypyssä 2,69m.
Helmi Rouvinen juoksi 40m 7,92 ja alitti ensi kertaa 8 sekuntia juoksumatkalla. Myös pituushypystä tuli uusi ennätys 2,68m.
Kiia Salo osallistui kisoissa keihäänheittoon ja paransi heinäkuussa heittämäänsä tulosta reilusti yli kolmella metrillä heittäen 10,09m.

Onnittelut hyvistä kilpailuista ja uusista ennätyksistä kaikille osallistujille! Kiitos Keski-Uudenmaan yleisurheilulle hyvien kilpailujen järjestämisestä. HSU:laiset kisaavat seuraavan kerran keskiviikkona 5.8 seurakisojen muodossa!
Kaikki pm-kilpailujen tulokset ovat nähtävissä täällä.

T9- sarjan edustajat Miisa Virtanen ja Sara Poikolainen. Saralle kilpailut olivat ensimmäiset viralliset yleisurheilukilpailut.
T15- sarjassa Moona Virtanen hyppäsi hopealle sekä kolmiloikassa (9,50m) että korkeushypyssä (1,40m). Isla Sokoff hyppäsi seiväshypyssä hopealle (2,90m), kultaa korkeushypyssä (140cm) ja pronssia pituudessa (4,68m).
Olavi Halonen nappasi kultamitalit kaikissa osallistumissaan lajeissa P14 sarjassa ja teki useimmissa komeita ennätyksiä.
Elias Oksanen otti hopeamitalin P12 kuulantyönnössä uudella ennätyksellä 7,70m.
Iisa Aramo voitti uransa ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit kolmesta eri lajista!
Sissi Kaksonen nappasi kultamitalit T13 60m ja 200m juoksumatkoilta.
Janina Vuorenmaa menestyi hyvin T11 sarjan useissa eri lajeissa.
T13 sarjan konkarikisaajat Anni Huttunen, Elsa Pinola ja Neela Jakonen.
T10-sarjan Nella Jääskeläinen kilpaili viikonloppuna korkeushypyssä (1,07m), kuulantyönnössä (5,38m) sekä kiekonheitossa (11,06m).