19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut kilpailtiin Turussa

16.8.2021

19- ja 22-vuotiaat urheilijat olivat vauhdissa viikonloppuna (13.–15.8.) Turussa ja HSU:lta kilpailuihin osallistui viisi urheilijaa. Vaihtelevat sääolosuhteen niin lämpötilan, tuulen, kuin sateenkin osalta loivat haastavat olosuhteet kilpailuille.

Urakoitsijan roolin kisoissa otti N22 sarjan Nelli Talvitie, joka suoritti viikonlopun aikana kolme heittolajia. Perjantaina hän oli kiekonheitossa kahdeksas tuloksella 39.81, jota seuranneessa keihäänheitossa 14. tuloksella 35.98. Lauantaina hän osallistui vielä kuulaan työntäen 11.60, jolla irtosi yhdeksäs sija. Keihäässä Nelli on tänä vuonna heittänyt ennätyksekseen 41.87, joten siinä hän jäi reilummin kauden tasostaan, mutta kuulassa ja kiekossa hän suoriutui omalle tasolleen jääden vain noin puolen metrin päähän ennätyksistään. HSU:n heittäjäduon täydensi M19 sarjan Juho Kantoniemi, joka kilpaili kiekonheitossa sateisena sunnuntaina. Lopulta kiekko lensi Juholla 35.63, jolla kilpailu jäi valitettavasti kolmen kierroksen mittaiseksi ja lopputuloksena 10. sija.

Perjantaina N19 pituuden karsinnassa oli mukana Noora Hietala. Kahdella ensimmäisellä kierroksella Noora astui hyppynsä yli, mutta onneksi kolmannella hypyllä hän sai tuloksen 5.14. Tulos oikeutti tasaisen karsinnan 17. sijaan, ja finaalipaikkakaan ei jäänyt kuin 13 sentin päähän. Lauantaina N19 100 metrin alkuerissä HSU:lta oli mukana Saara Rantanen ja Noora Hietala, jossa he esittivät kauden parasta vauhtiaan. Ensin toisessa alkuerässä Saara juoksi kauden parhaaksensa 13.50 ja sen jälkeen kolmannessa erässä Noora kauden parhaansa 13.79. Molemmat olivat eränsä seitsemänsiä ja valitettavasti kohtalona oli karsiutuminen jatkosta. Viimeinen kilpailuissa esiintynyt HSU:n urheilija oli Emma Rovasalo, joka oli mukana N19 sarjan seipäässä epävakaisena sunnuntaina. Emman tulokseksi jäi hänelle heikohko 3 metriä, jolla kuitenkin taisteluvoittona kilpailun 9. sija.