Olavi Haloselle SM-hopeaa halliotteluista ja TJIG:ssä hienoja suorituksia - Hallikauden seitsemäs kilpailuviikko

14.3.2022

Menneenä viikonloppuna kilpailtiin Tampereella SM-moniottelut, sekä nuorimpien urheilijoiden hallikauden huipentuma Tampere Junior Indoor Games. Lisäksi Porissa kamppailtiin Kiekon talvimestaruuksista.

NUORTEN SM-HALLIMONIOTTELUT TAMPERE 11.–12.3.2022

Nuorten SM-hallimoniotteluissa HSU:sta oli mukana M17 sarjan Olavi Halonen, sekä N22 sarjan Nelli Talvitie.

Olavi Halonen otteli ensimmäistä kertaa kaksipäiväisen 7-ottelun. Ottelu lähti ensimmäisenä päivänä mainiosti käyntiin neljällä ennätystuloksella, kun 60 metriä kulki aikaan 7.52, pituus lensi 620, kuula kantoi 12.82 ja päivän päättäneessä korkeudessa ylittyi 170. Toiseen päivään lähtiessä Olavi oli toisella sijalla Lappeenrannan Aleksi Hilskan takana. Päivän aloittaneessa aitajuoksussa pientä jännitystä aiheutti kolahdus ensimmäiseen aitaan, mutta hienosti taistellen Olavi pääsi maaliin ja kellot pysähtyivät aikaan 8.88. Seipäässä Olavi sivusi hienosti ennätystään 420 ja kavensi eroa kärkeen. 1000 metrille hän lähti toiselta sijalta 61 pistettä kärjen takaa. 1000 metrillä Olavi lähti rohkeasti pitämään vauhtia yrittäessään karistaa kannoiltaan johtopaikkaa pitävää Aleksia, joka sinnitteli kannoilla koko matkan. Lopulta kova vauhdinjako väsytti Olavin ja Aleksi karkasi ohi ja ottelun voittoon. Olavilla kellot pysähtyivät aikaan 3:14.45 ja ottelun yhteispisteet 4511. Olaville ottelusta hienosti kauden toinen SM-hopeamitali!

Nelli Talvitien 5-ottelu sujui myös mainiosti. 60 metrin aidoissa hän juoksi ennätyksekseen 10.20, korkeudessa ylittyi 1.52 jääden kauden parhaastaan vain kaksi senttiä. Kuula lensi puolestaan 11.79, pituudessa kauden paras leiskautus kantoi 4.71 ja 800 metrillä kellot pysähtyivät aikaan 2809. Lopputuloksissa Nelli oli hienosti neljäs!

Onnea Olavi ja Nelli hienoista otteluista!

KIEKON HALLIMESTARUUSKILPAILUT PORI 12.3.2022

Nelli Talvitie jatkoi Tampereen otteluista suoraan Poriin kiekon talvimestaruuskisoihin. Tällä kertaa yleisessä sarjassa mukana ollut Nelli leiskautti 34.71, joka riitti 12. sijaan.

TAMPERE JUNIOR INDOOR GAMES TAMPERE 11.–13.3.2022

Nuorimpien urheilijoiden hallikauden huipentuma Tampere Junior Indoor Games järjestettiin menneenä viikonloppuna!

T15 sarjassa Sissi kaksonen juoksi 60 metrin alkuerissä uuden ennätyksen 7.96, joka oli alkuerien nopein aika ja samalla uusi ennätys. Finaalissa Sissin alkuerien ajasta tippui vielä kymmenys pois ja kellot pysähtyivät aikaan 7.86, jolla hän juoksi hienoon voittoon. Tulos on samalla myös 15-vuotiaiden tyttöjen kauden kärkitulos Suomessa. Sissi oli mukana myös 300 metrin tasaisessa kilpailussa. Hän juoksi hienosti oman erän ja koko kilpailun voittoon ennätysajalla 41.66, joka on myös 300 metrillä kauden kärkitulos Suomessa. Samassa sarjassa Anni Huttunen urakoi kolmessa lajissa. 60 metrin alkuerissä hän juoksi ajan 8.56, jolla hän oli oman eränsä kolmas, mutta aikavertailussa valitettavasti tippui jatkosta. Seuraavana päivänä hän starttasi 60 metrin aidoissa ensimmäistä kertaa hallikaudella, joka käytiin suoraan loppukilpailuna. Jän oli oman eränsä toinen uudella ennätyksellään 10.17, joka riitti lopputuloksissa 12. sijaan. Juuri ennen aitojen starttia hän kävi työntämässä kuulaa uudeksi ennätyksekseen 9.32, jolla hän oli hienosti kahdeksas. T15 sarjan edesottamukset jatkuivat korkeudessa, jossa Elsa Pinola hyppäsi hienon uuden ennätyksen 154 eikä seuraava korkeuskaan ollut kaukana ylittyä. Hyvällä pöytäkirjalla Elsa sijoittui kilpailussa jaetulle toiselle sijalle! HSU:n panoksen korkeudessa täydensi Ester Solismaa, joka tällä kertaa ylitti 146 ollen kilpailussa hienosti neljäs. Kauden parhaaksensa Ester on hypännyt helmikuun alussa 153 samaisessa hallissa. Elsan toinen laji 3-loikka sujui myös mainiosti, sillä ensimmäisellä hypyllään tuli uusi ennätys 10.64, joka jäi lopulta sarjan parhaaksi ja oikeutti kuudenteen sijaan. Parin vuoden tauon jälkeen pituuspaikalle palasi T15 sarjan Eelin Vanne, joka leiskautti uudeksi ennätyksekseen 3.93.

Nuoremmissa sarjoissa tuli myös hienoja tuloksia. Tytöt 14 sarjan kiekonheitossa Iisa Aramo oli 14. ennätystuloksella 22.34. Kisa oli Iisan ensimmäinen 750 grammaisella kiekolla. Velma Peiponen työnsi tytöt 13 sarjan kuulassa 9.53 sijoittuen yhdeksänneksi ollen valitettavasti ensimmäinen karsiutuja kolmelta viimeiseltä kierokselta. Tulos oli lähes metrin parannus aiempaan halliennätykseen ja edellisen kesän parhaaseenkin reilu parannus. Pituuspaikalla Velma ponnisti 3.32. Tytöt 11 sarjassa Miisa Virtanen juoksi 60 metrin alkuerissä ajan 9.85 ja Sara Poikolainen ennätyksen 10.46. Molemmat tytöt olivat omien eriensä neljänsiä. Sara Jatkoi urakkaansa vielä pituuspaikalla, jossa hän hyppäsi päivän toisen ennätyksensä 3.60. Todella suuren osallistujamäärän joukossa Sara oli 31. 10-vuotiaiden tyttöjen 60 metrillä Seela Pasma kellotti uuden ennätyksen 10.49 ollen alkueränsä kolmas ja Siiri Koski juoksi lähelle ennätystään eränsä neljänneksi ajalla 10.73. Kuulassa ennätyksen tekijä vaihtui ja Siiri työnsi uuden ennätyksensä 4.79 ollen 24. ja Seela Pasma seurakaverin takana 25. tuloksella 4.77.

Poikien puolella Tobias Löfgren nappasi kolme mitalia P10 sarjassa ja neljäskin oli lähellä. Voittoon hän ylsi keihäässä tuloksella 29.67, sekä pronssille kuulassa tuloksella 7.93 ja pituudessa tuloksella 4.04. 60 metrin alkuerissä hän juoksi neljänneksi kovimman ajan 9.44, joka on Tobiaksen uusi ennätys. Finaalissa hän joutui taipumaan yhden sijan ollen hienosti viides ajalla 9.45. Kaikissa neljässä lajissa tuli hienot uudet ennätykset. P13 sarjassa Vilho Laaksonen juoksi alkueristä B-finaaliin ajalla 8.83. Finaalissa juoksu kulki paremmin ja hän nousi B-finaalin voittoon ajalla 8.77, joka riitti aikavertailussa lopulta kymmenenneksi. Pikamatkojen lisäksi myös pidemmät matkat kulkevat, sillä Vilho juoksi 1000 metrillä fiksulla vauhdinjaolla kahdeksanneksi uudella halliennätyksellään 3:24.65.

Vuotta vanhemmissa eli P14 sarjassa Elias Oksanen juoksi 60 metrin alkuerissä ajan 8.76, joka jää hieman kauden parhaastaan ja kohtalona oli ensimmäisen karsiutujan paikka jatkosta. Parempi vire löytyi hyppypaikoilta, jossa korkeudessa tuli hieno uusi ennätys 151 ja kilpailun kuudes sija. Vire jatkui myös pituuspaikalla, jossa viiden metrin rajan rikkoutuminen sai odottaa viidenteen kierrokseen asti. Lopulta odotus palkittiin ja uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 515 ja hieno kilpailun viides sija. Poikien puolen vanhin eli P15 sarjan Henri Kovanen oli mukana keihäänheitossa, mutta pöytäkirjaan tuli kolme ruksia ja tällä kertaa hän jäi ilman tulosta. Toisessa lajissaan sujui paremmin ja Henri juoksi 60 metrin alkuerissä 15. nopeimman ajan 8.67, jolla irtosi paikka B-finaaliin. Finaalikierroksella kellot pysähtyivät aikaan 8.77 ja sijoitus nousi pykälän verran paremmaksi alkueristä eli oli lopputuloksissa 14.

HSU:n urheilijat keräsivät kilpailuista lopulta 6 mitalia, kaksi oman ikäluokan kärkitulosta, sekä paljon uusia ennätyksiä ja hyviä sijoituksia. Hienoa urheilemista koko HSU:n porukalta!

Olavi Halosen toinen SM-hopea hallikaudelle.
Sissi Kaksonen voitti sekä 60 metrin että 300 metrin kauden kärkituloksilla Suomessa.
Elsa Pinola jakoi korkeuden 2. sijan.
Tobias Löfgren nappasi kolme mitalia viikonloppuna. Kirkkain tuli keihäänheitosta.