Hyppysprinteissä huikeita tuloksia - Marcus Kytölä Suomen kaikkien aikojen toiseksi

1.2.2015

Sunnuntaina 1.02. järjestivät Hyvinkään Seudun Urheilijat ensimmäiset Hyppysprintti kisat Wanhalla Areenalla.

Kilpailut tarjosivat testityyppiset juoksukilpailut kaikenikäisille ja tavoitteena oli saada mukaan myös muiden lajien harrastajia. Nopeutta tulikin testaamaan n. 100 urheilijaa, joista enemmistö HSU:laisia, mutta myös muualta tulleet osallistujat yllättivät positiivisesti kisan järjestäjät.

Kilpailut vietettiin hyvässä hengessä ja mahtavan urheiluyleisön hienot kannustukset siivittivät urheilijoita mahtaviin suorituksiin!

Kilpailijat juoksivat kaksi kertaa, lentävä 20m sekä 50m, josta lentävälle 30m otettiin lisäksi erillisaika. Voittaja selvisi kolmen ajan yhteisaikojen perusteella. Kilpailu toimi myös loistavana tilaisuutena testata omaa nopeutta, kun kilpailija sai kolmen eri matkan ajat itselleen.

Hyvinkään nopeimman tittelin nappasi nimiinsä Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueen etenijä Lauri Vierimaa. Laurin 20m aika osoitta, että kykyjä olisi myös pikajuoksun saralla, sen verran kovaa vauhtia mentiin. Lauri ja hänen joukkuekaveri, kotiuttaja – koppari, Teemu Nikkanen osallistuivat miesten sarjaan. Teemu sijoittui kisassa hienosti kakkoseksi ja kolmostilan nappasi Tarmo Voigemast. Tarmo edusti HSU:n aikuisurheilijoiden ryhmän miehiä.

Nopeimman yhteistuloksen naisten sarjassa nappasi HSU:n Emilia Palmu. Kakkoseksi sijoittui hienosti Mia Kemppainen joka edusti HSU:n aikuisurheilijoiden naisia. Kolmannen tilan nappasi Teija Siilin, HSU.

Hyppylajeissa kilpailtiin pituudessa, seipäässä ja kolmiloikassa.

Korkeussuuntaisissa hypyissä nähtiin päivän kovin suoritus. HSU:n oma poika 14-vuotias Marcus Kytölä hyppäsi Suomen kaikkien aikojen toiseksi.

Katso video Marcuksen hypystä: Video

Marcus paransi kerrallaan seipään ennätystään 60 cm:llä selvittyään ilmavasti korkeudesta 390, joka on kautta aikojen Suomen toiseksi paras hallitulos P14 sarjassa. Treenikaveri Jermu Tarkiainen paransi myös hienosti ennätystään 20 cm lukemiin 330. Pojat ovat hienosti oman ikäluokkansa kärjessä näillä tuloksilla.

HSU:ssa löytyy myös nuorempia seiväslupauksia. P13-vuotiaden sarjassa Juho Kantoniemi paransi ennätystä 10cm, lukemiin 200. Samoin T13-vuotiaiden sarjassa ensikertalaiset Pihla Poikolainen ja Riina Virtanen kirjasivat ennätykset nimiinsä. Pihlan voittotulos 180 ja Riinan sijoittui tuloksella 140 kolmanneksi.

Pituussuuntaisissa hypyissä nähtiin hienoja tuloksia ja henkilökohtaisia ennätyksiä T13 sarjassa. HSU:n Noora Hietala ja Emma Rovasalo hyppäsivät tasatuloksen 4,21. Tällä kertaa voiton vei nimiinsä Noora, toiseksi parhaalla hypyllä. Molemmat tytöt sijoittuivat tämän kauden oman ikäluokkansa Suomen kymmenen parhaan joukkoon.

Myös kolmiloikassa tehtailtiin ennätyksiä. P15-sarjassa HSU:n Ilmari Niiranen hyppäsi voittoon tuloksella 10.47. Kakkostilan nappasi tuloksella 9.61 Aapo Nieminen ja kolmanneksi sijoittui tuloksella 8.64 Niilo Kantoniemi.

Seuraavan kerran HSU:n nuoret kilpailevat jo tulevana viikonloppuna, kun Helsingin Liikuntamyllyssä kilpaillaan Uudenmaan piirin hallimestaruuksista.