SAUL ottelut kilpailtiin Äänekoskella

21.7.2016

HSU:n Hanna Tarkiainen suoritti hienosti naisten 7-ottelun 3281 pisteellä

Aikuisurheiluliiton SM-ottelut pidettiin Äänekoskella 18.-19.7. Kilpailuihin osallistui kaiken kaikkiaan yli 60 urheilijaa omissa sarjoissaan 35-80 vuotta.

HSU:n Hanna Tarkiainen (N40) osallistui ensimmäisiin otteluihinsa ennakkoluulottomasti ja innolla. Samalla HSU ja Hanna toivotettiin erittäin tervetulleeksi SAUL moniotteluihin niin järjestäjien kuin kanssakilpailijoiden toimesta.

Ensimmäisen päivän lajit alkoivat 80m aitajuoksulla (17,05 s) ja jatkuivat korkeushyppyyn (124 cm), kuulantyöntöön (8,34 m) ja 200m juoksuun (29,94 s). Hanna teki kaikissa lajeissa henkilökohtaiset ennätyksensä ja 200m kulki erityisen hyvin josta tuli erävoitto. Kuulantyönnössä ja 200m tuloksilla tuli lajien 2. sija.

Toisen päivän aamu alkoi huolellisella verryttelyllä ja pituushypyllä. Pituuden kolmas hyppy lensi 411cm, lähelle omaa ennätystä. Seuraavaksi heitettiin keihästä legendaarisen Jorma Kinnusen sparraamana jossa Hanna heitti  20,50 PB tuloksen. Ottelun päätöslaji 800m huipensi kilpailun, jossa Hanna ampaisi heti lähdössä reippaaseen vauhtiin ja kiristi vielä nopeuttaan toisella kierroksella ottaen lajissa selkeän voiton ajalla 2.44,18. Hienon juoksun ansiosta 7-ottelun kokonaissijoitukseksi tuli 6.

Hanna kommentoi otteluaan: "Olen todella tyytyväinen ensimmäiseen ottelukilpailuuni, sain kilpailemisesta hienoja kokemuksia, uusia ennätyksiä ja paljon paljon motia harjoitteluun! Tällaisista kilpailuista ja otteluille ominaisesta yhteishengestä tsemppauksineen on mukavaa jatkaa kisakautta. Nyt suuntaan katseeni kohti henkilökohtaisia Iisalmen SM-kilpailuja ja lokakuussa järjestettäviä halliotteluita."

Lopputulokset

HSU:ssa on toiminut aikuisten oma yleisurheiluryhmä tammikuusta 2015 alkaen. Toiminta on tämän jälkeen kasvanut ja saanut mukaansa niin uusia lajin harrastajia kuin entisiä urheilijoita. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 20 aikuista, harjoituksia järjestetään Hyvinkään yleisurheilukentällä kaksi kertaa viikossa valmentaja Henna Koskelaisen johdolla.

Naiset ja keihäslegenda Jorma Kinnunen
Naiset ja keihäslegenda Jorma Kinnunen
Hannan ristiaskeleet
Hannan ristiaskeleet
Aurinkoiset fiilikset
Aurinkoiset fiilikset
Ottelu päättyi loppukiitoksiin
Ottelu päättyi loppukiitoksiin