Seiväshypyn kutsukilpailu Tampereen torilla!

30.7.2016

Tampereen keskustorille pystytetyllä väliaikaisella hyppypaikalla käytiin miesten ja naisten seiväshypyn kutsukilpailu. Kilpailu oli osa kukkaisviikkojen ohjelmaa ja samalla mainostettiin myös syyskuussa Tampereella pidettävää Suomi-Ruotsi ottelua.

Naisten sarjassa oli neljä kilpailijaa, jotka kaikki kilpailivat myös Kalevan Kisojen finaalissa. Kilpailun voiton vei Aino Siitonen (HKV) tuloksella 410. Aino teki myös kolme hienoa yritystä ennätyskorkeudestaan 431. Toiseksi sijoittui Henriikka Könönen (KuivAu) 395 ja kolmas oli Saga Andersson (EsboIf) 380. Neljänneksi sijoittui HSU:n Maria Kytölä joka hyppäsi ensimmäisellään 365 ja teki kolme hyvää yritystä ennätyskorkeudestaan 380.

"Hieno kilpailu keskellä toria ja monisatapäisen yleisön edessä. Mahtavaa kun yleisö istui aivan radan vieressä ja kannusti loitavasti jo lämmittelyhypyissä." iloitsi Maria Kytölä. "Tasaisuus alkaa löytyä ja toivottavasti ennätykset paukkuvat viikon päässä pidettävissä oman ikäisten SM-kilpailuissa Lappeenrannassa."

Miesten kilpailun voitti Niko Koskinen (JANA) tuloksella 535. Niko teki myös upeita yrityksiä korkeudesta 551. Samassa kilpailussa päättyi myös pitkäaikaisen seiväshyppäjän Jere Bergiuksen (TP) ura. Jere hyppäsi kisan neljänneksi kesän parhaallansa 505.