Onnistumisia Joensuussa - Emma SM-hopeamitalisti!

24.2.2019

Viikonloppuna kilpailtiin hallimestaruuksista Joensuussa kolmipäiväisissä SM-kisoissa. HSU:sta osallistui neljä urheilijaa. Emma, Kiia ja Noora kilpailevat ensimmäistä vuotta N17-sarjassa ja Nelli ensimmäistä vuotta N19-sarjassa.

Emma Rovasalo onnistui sarjansa seiväskisassa hienosti ja kävi seipäässä tiukkaa voittotaistelua Esbo IF:n Silja Anderssonia vastaan. Molemmat hyppäsivät kisassa oman ennätyksensä, Silja 383cm ja Emma 378cm. Emma yritti vielä kahdesti korkeudesta 388cm, mutta kohennettuaan omaa ennätystään kahdesti, hopeakin maistui hyvälle. Samassa kisassa Kiia Brandes ylitti aloituskorkeuden 301cm ja oli lopulta jaetulla yhdeksännellä sijalla. Kiia teki talven teknisesti parhaat hyppynsä, mutta sopivan seipään löytäminen päivän kisaan oli haaste.

Kuulassa Nelli Talvitie työnsi reilusti halliennätyksensä 4 kg:n kuulalla 11,02 ja otti jo talven toisen kuudennen SM-sijansa. Nelli kohensi tilansa useamman sijan ennakkotilanteeseen verrattuna.

Noora Hietala osallistui aitoihin ja pituuteen. Noora oli hallissa verryttelemässä jo 7.45, mutta sai ilmeisesti kropan tarpeeksi hereille juoksemaan ennätyksensä 9,89 päivän ensimmäisessä lajissa, 60m aitajuoksussa. Päälajissaan, pituushypyssä, Noora ponnisti myös reilusti kauden parhaansa 486cm ainoalla mitatulla hypyllä. Paras hyppy oli niukasti yliastuttu. Nooralla on koko talven ollut ongelmia vauhtijuoksun ja lankulletulon kanssa, joten siinä mielessä oli onnistunut kisa, vaikka ennätys jäi vielä melko kauaksi.

Osalla urheilijoilla kausi jatkuu vielä kahden viikon päästä Tamperella TJIG:ssä, osa suuntaavat katseensa jo kohti kesää.

Emma, Kiia, Noora ja Nelli
Emma, Kiia, Noora ja Nelli
Emma palkintoenjaossa
Emma palkintoenjaossa