Seitsemän HSUn urheilijaa mukana Lohja Junior Games-tapahtumassa

29.7.2019

Viime viikonloppuna järjestettiin perinteinen Lohja Junior Games-kilpailutapahtuma (26.-28.7), joka kerää joka vuosi suuren määrän urheilijoita Lohjan urheilupuistoon. Kolmipäiväiset kilpailut käytiin viikonlopun voimakkaassa hellesäässä, mikä antoi omat haasteensa urheilijoille.

T9-sarjassa kilpaili ahkerasti vielä 8-vuotias Miisa Virtanen. Miisa suoritti tasaisesti kaikki neljä lajiaan ja saavutti niissä hienosti kaksi pronssisijaa. Mitalit tulivat pituushypystä 3,45m ja 40m aidoista ajalla 8,36, joista jälkimmäinen on Miisan ennätys. Miisa oli myös mukana sarjan 40m finaalissa, jossa hän sijoittui seitsemänneksi ajalla 7,18 (ae 7,10). Myös 400m kulki aikaan 85,43, joka riitti myös seitsemänteen sijaan.

P11-sarjassa kilpaili Elias Oksanen, joka Miisan tavoin kilpaili monessa eri lajissa. Parhaan sijoituksen Elias nappasi pituushypystä, jossa tulos 4,01m riitti hopealle. Neljänteen sijaan Elias ylsi kuulassa (7,57m) ja 60m aidoissa (11,31), joista jälkimmäinen aika on uusi ennätys. Aitajuoksuaika jäi vain yhden sadasosan pronssipaikasta. Elias juoksi myös 60m finaalissa kuudenneksi ajalla 9,62. Lisäksi hän oli mukana 14-vuotiaiden 3-loikassa, jossa irtosi viides sija omalla ennätystuloksella 8,90m. Seuraennätys jäi vain 32cm päähän.

11-vuotiaiden sarjassa kilpaili Eliaksen lisäksi Anton Sokoff. Anton oli mukana sarjan keihäänheitossa, jossa hän paransi ennätystään upeasti lähes viisi metriä, mikä riitti kovatasoisen kilpailun voittoon lukemin 34,32m. Anton hyppäsi myös P12-sarjan seipäässä ennätyksensä 2,00m, mikä riitti kakkossijaan.

T14-sarjassa oli mukana kolme HSUn urheilijaa. Heistä Isla Sokoff aloitti perjantaina T14-sarjan seipäässä upealla 28cm ennätysparannuksella, mikä riitti tiukassa kilpailussa toiseen sijaan. Isla juoksi myös 300m aidat ensimmäistä kertaa aikaan 53,81. Elsa Mattila hyppäsi pieneen vastatuuleen hypätyssä kilpailussa myös hienosti toiseksi tuloksella 4,70m. Elsa heitti myös sarjan moukaria lähelle ennätystään lukemin 29,24, mikä riitti sarjan hopeamitaliin. Mukana oli myös Moona Virtanen, joka hyppäsi pituutta 3,94m ja 3-loikkaa 8,46m.

T15-sarjassa kilpaili Inkamari Letto, joka aloitti kisat hyvin juoksemalla 100m omaan ennätysaikaansa 14,15. Pituudessa irtosi tulos 4,05m.

Kisan kokonaistulokset voit katsoa täältä (osin puutteelliset julkaisuhetkellä)