Yleisurheilulisenssi

Tietoa lisenssistä ja sporttiturvasta

Yleisurheilulisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa käyville. Lisäksi lisenssien lukumäärä on seuran virallinen harrastajamäärä, joten lisenssi kuuluu kaikille myös ei kilpaileville harrastajille.

Lisenssi sisältää alle 14-vuotiaille (-10 ja myöhemmin syntyneille kaudella 2023) urheiluun soveltuvan sporttiturva-vakuutuksen. Myös vanhemmille sporttiturvan saa liitettyä lisenssiinsä lisähinnasta.

Lisätietoja: https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

Hinnat

Yleisurheilulisenssi

2009 tai aiemmin syntyneet 35 euroa (HUOM! ei sisällä Sporttiturvaa)
2010–2015 aikana syntyneet 25 euroa (sis. Sporttiturvan)
2016 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)
2016 ja myöhemmin syntyneet ryhmälisenssi 5 euroa/henk. (sis. Sporttiturvan, HUOM! ei sisällä kilpailulupaa)

Sporttiturva

Sporttiturva 2005–2008 syntyneet  45 euroa (C-vakuutus)
Sporttiturva 2003–2004 syntyneet  65 euroa (B-vakuutus)
Sporttiturva 1982–2002 syntyneet 224 euroa (A-vakuutus)

Lisenssikausi 1.10.2022-30.9.2023.

Lisenssin tai vakuutuksen hankkiminen

HSU:n ryhmissä harjoitteleville seura ostaa lisenssit kootusti. Itsenäisesti harjoittelevat ureilijat hankkivat lisenssin itse Suomisport-palvelusta. Huomaathan, että ennen lisenssin itsenäistä ostoa sinulla tulee olla kuluvalle vuodelle seuran jäsenmaksu maksettuna. Hoidathan lisenssiasiat ajoissa kuntoon ennen kilpailuja!

1. Kirjaudu palveluun

• Kirjaudu sisään palveluun osoitteessa www.suomisport.fi kohdassa “Kirjaudu”
  • Tilaa kirjautumiskoodi, kirjoita se numerokenttään ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla luo sporttitili sivun ohjeilla.
  • Jos hoidat asioita lapsesi puolesta, saat liitettyä lapsesi sporttitilille valikon (yläkulman kolme viivaa) takaa "lisää huollettava" -kohdasta.

2. Osta lisenssi

• Lisenssin ostamiseen pääset "Ostamaan"-painikkeella
  • Valitse "Lisenssin/pelipassin tai vakuutuksellisen lisenssin/pelipassin ostaminen"
  • Valitse kenelle ostat lisenssin, lajisi (Yleisurheilu, Suomen Urheiluliitto ry.) ja seura (Hyvinkään Seudun Urheilijat)
  • Valitse haluamasi lisenssi ja maksa.