Uudun piirimestaruuskisoista kaikkiaan 50 mitalia HSU:lle

1.8.2023

HSU:n urheilijoiden kisapäiviin mahtui iso kasa onnistumia ja urheilijamme pääsivätkin vierailemaan palkintopallilla varsin tiuhaan. HSUn kovin mitalirohmu oli P10 -sarjan Leo Makkonen, joka osallistui kuuteen lajiin ja voitti ne kaikki. Lähes samaan ylsi myös P11 -sarjan Tobias Löfgren, jonka kokonaistulos kisoista oli viisi kultaista mitalia ja yksi hopea.

Uudyn 9-15 -vuotiaiden piirimestaruuskisat Hyvinkäällä alkoivat lauantaina sateisena, mutta sunnuntaina kisaajia, toimitsijoita ja katsojia helli kaunis auringonpaiste.

P15 -sarjassa HSU:lta mukana Elias Oksanen, joka sai kultaa kuulantyönnöstä tuloksella 12.01. Lisäksi Elias sai hopeaa pituushypystä ja oli 100 metrillä neljäs. T15 -sarjassa puolestaan mukana Iisa Aramo ja Eveliina Valkonen. Iisa sai 300m kultaa ajalla 49,76, kiekossa kultaa tuloksella 22.49 ja keihäässä kultaa tuloksella 23.38. Lisäksi Iisa oli 100 metrillä seitsemäs. Eveliina puolestaan oli 100 metrillä kuudes ja pituudessa viides.

P14 -sarjassa HSUlta oli mukana kolme osallistujaa: Toivo Halonen sai kaksi kultaa: 100 metriltä tuloksella 12,54 ja 300 metrillä tuloksella 40,23. Vilho Laaksonen puolestaan sai kultaa pituudesta tuloksella 4.44 ja pronssia keihäästä. Matias Martikainen sai kolme hopeaa ja yhden pronssin: hopeaa 100m, 100m aidat ja pituus sekä pronssia 300m. T14 -sarjassa kilpaili Velma Peiponen ja Venla Hietaniemi. Velma sai kultaa keihäästä tuloksella 28.93 ja oli kuulassa toinen ja kiekossa kolmas. Venla puolestaan oli 800m kolmas, keihäässä neljäs ja pituudessa seitsemäs.

T13 -sarjassa HSU:lla neljä urheilijaa: Senni Koski sai 1000 metrin kultaa ajalla 3.26,00. Lisäksi Senni sai pronssia sekä 200 metriltä että korkeudesta ja oli viides 60 metrillä ja pituudessa. Nella Jääskeläinen sai hopeaa 2000m kävelystä ja neljännen sijan moukarista. Elle Niklander oli 1000 metrillä neljäs, 200m kymmenes ja 60m 14. Ansa Viero oli 200m 11. ja 60m 13.

P12 -sarjassa Veikko Halonen sai 60 metriltä kultaa ajalla 8,85 ja hopeaa 200 metriltä. Saman ikäisten tyttöjen sarjassa Miisa Virtanen puolestaan sai hopeaa sekä 60 metriltä että 60m aitajuoksusta. Lisäksi hän oli 200m viides ja pituuden ja keihään seitsemäs.

P11 -sarjassa Tobias Löfgren kisasi hienosti ja sai peräti viisi kultaista mitalia: 60 metrillä ajalla 9,27, 60m aidoissa ajalla 10,95, korkeudesta tuloksella 132, kiekosta tuloksella 25.16 ja keihäästä tuloksella 32.66. Lisäksi Tobias sai hopeaa kuulasta. Velmeri Peiponen samassa sarjassa kiekossa 7., keihäässä 9. ja pituudessa 13.

T11 -sarjassa Kiia Salo sai kultaa kiekossa tuloksella 19.91. Lisäksi Kiia sai pronssia kuulasta, oli keihässä neljäs, pituudessa 9. ja 60 m aidoissa 10. 11-vuotiaiden sarjassa kilpailivat myös Lumi Vilhunen, joka oli 1000m viides, 60m aitojen kahdeksas ja 60m yhdeksäs. Tuuli Vilhunen puolestaan oli 1000 metrin kuudes ja kuulan viides.

P10 -sarjassa Leo Makkonen osallistui kuuteen lajiin voittaen ne kaikki. Kultaa siis 60m ajalla 9,26; 60m aj ajalla 11,05; pituus 4.37; kuula 7.64; kiekko     24.50 ja keihäs 29.55. Saman ikäinen Seela Pasma oli puolestaan kiekossa hopealla ja kuulassa ja keihäässä pronssilla.

P9 -sarjassa Akseli Viero oli korkeuden kultamitalisti tuloksella 109. Lisäksi Akseli sai hopeaa sekä 40 metrillä että 1000 metrillä. Lisäksi hän oli pituudessa neljäs ja keihäässä yhdeksäs. Anton Löfgren puolestaan oli keihäässä hopealla ja korkeudessa ja kuulassa pronssilla. Lisäksi hän oli pituuden kuudes, 1000 metrin seitsemäs ja 40m kahdeksas. Roope Virtanen 1000 metrin kävelyssä hopealla ja 40m 19 ja Iivo Moisander 1000 metrin pronssimitalisti ja korkeudessa neljäs. T9 -sarjassa Saini Pasma 40m kuudes ja pituuden 10. Lilli Kaksonen kuulantyönnön seitsemäs, 40m 13. ja pituuden 15. Heidi Moisander kuulassa 12.