Nuorten Eliittikisat Janakkalassa!

18.6.2016

Neljäs Nuorten Eliittikilpailu kisattiin Janakkalassa Liinalammen kentällä. Sateisessa säässä pidetyssä kilpailussa Hyvinkään Seudun Urheilijoilta edusti 11 urheilijaa. Vaikka useimmalla urheilijalla on viikolta useampi kisastartti allaan, niin jälleen tehtailtiin runsaasti henkilökohtaisia ennätyksiä.

N17 sarjan korkeudessa aloitti hienosti vasta 15-vuotias Nelli Talvitie hyppäämällä kisan kolmanneksi tuloksella 149. Nelli työnsi myös kuulassa lähelle ennätystään ja otti hopeaa tuloksella 11,67. Iida Tolonen kokeili ottelumaisesti useampaa lajia, joista useimmissa tuli myös henkilökohtainen ennätys. Iidan tulokset olivat 100m aj 18,65, kuula 6,69, 800m 2,36,41. Milla Rasinkangas työnsi myös kuulassa tuloksen 9,66. Pikajuoksumatkalla seuraa edusti Emma Simberg. Emma paransi hieman kesän parastaan 200m juoksussa, juosten 27,75.

N19 sarjan 100m aitajuoksussa Maria Kytölä juoksi ensimmäisen kerran naisten pika-aidat. Tuloksena oli neljäs sija ajalla 15,32. Maria työnsi myös kuulaa 9,96. Tanja Sorvari juoksi hienosti 200m tässä vaiheesa kesän parhaansa 28,10. Kaarina Lehtonen juoksi 1500m  neljänneksi ajalla 5,16,36.

M17 100m juoksussa Ilmari Niiranen juoksi ennätyksensä 12,08. Jesper Jääskeläinen taas korjasi ennätyksensä 200m juoksussa aikaan 25,52. Aleks Meidla juoksi 800m ennakkoluulottomasti mitaleista taistellen. Tuloksena oli upeasti hopeaa ennätysajalla 2,06,33. Aleks otti siis jo toisen mitalinsa nuorten eliittikisoista.

M19 Teemu Mustonen juoksi 200m uuteen ennätyksensä 23,84.

”Sää oli kehno, mutta HSU:n urheilijoiden tulokset erinomaisia. Kova kisaviikko alla ja silti tulokset kehnossakin säässä ennätyluokkaa. Tästä on hyvä jatkaa." miettii valmentaja Svea Kytölä.