Häme Games ja Häme Games Junior

7.7.2016

Tiistaina ja keskiviikkona kisattiin Häme Gameseissa Riihimäellä. Ensin oli junnujen kisat, joissa HSU:laisilta nähtiin yli 50 lajisuoritusta. Sateisesta ja koleasta säästä huolimatta runsaasti omia ennätyksiä syntyi jälleen.

P13-sarjassa Juho Kantoniemi otti hopeaa kuulasta parantaen ennätystään yli puoli metriä tulokseen 9,76. P11-sarjassa Miko Koskelainen voitti aidoissa sivuten ennätystään 10,35 ja oli kolmiloikassa kolmas tuloksella 8,95, kivenkovassa kisassa, jossa nähtiin myös 11-vuotiaiden SE-loikan 10,18 Vammalan seudun Voiman Manu Kankaanniemeltä. 10 vuotta täyttävä Olavi Halonen paransi myös kuulassa ennätystään lähes puoli metriä tulokseen 7,70 joka riitti neljänteen sijaan. P9-sarjassa Anton Sokoff otti kaksi mitalia; kuulassa kultaa ennätyksellään 6,13 ja pituudessa pronssia 2,90 kantaneella hypyllä.

T15-sarjassa Heli Petrell juoksi kolmanneksi 800 metrillä, ja alitti SM-rajan parantaen ennätystään roimasti yli 10 sekuntia aikaan 2:31,98. 13-vuotiaat Noora Hietala oli 5. ajalla 2.41,10 sekä Kiia Brandes paransi myös ennätystään lähes 10 sekuntia aikaan 3.07,79. 80m aidoissa Vilma Rönkä otti hopeaa ja Riina Virtanen pronssia ennätyksillään 13,03 ja 13,27. Korkeudessa ja keihäässä Nelli Talvitie otti hopeaa tuloksilla 149 ja 35,78. T13 aidoissa Noora juoksi ennätyksensä 10,70 lähes 0,3 sekunnilla, joka riitti viidenteen sijaan. Netta jakonen juoksi myös ennätyksensä 11,77. Korkeudessa ennätyksensä onnistuivat hyppäämään Noora ja Kiia tuloksilla 120 ja 150, Laila Lehtinen sijoittuen kuitenkin parhaimpana HSU:laisena viidenneksi tuloksella 135. Keihäässä Laila ja Emma Rovasalo heittivät ennätyslukemille, Laila 21,70 ja Emma 26,92. Emma pääsi finaalikierroksille ja oli lopulta 6.

T11-sarjassa Aino Halonen juoksi 1000m:n ennätysensä 3.49,18 ja oli 6. Emilia Rouvinen voitti 60m aidat upealla ennätyksellään ja 11-vuotiaiden kärkituloksella 10,48. Lotta Lamminen ja Inka Poikolainen juoksivat myös ennätyksensä 13,04 ja 13,17. Inka hyppäsi myös korkeudessa ennätyksensä 117. Emilia hyppäsi 121 joka riitti 5. sijaan, mutta keihäässä syntyi jälleen oma ennätys 23,78, joka parantui lähes 6 metrillä viime kesästä ja toi neljännen sijan. Isla Sokoff teki saman tempun ja oli kuudes uudella ennätyksellään 21,06. HSU:laisista pisimmälle heitti Aino Laitinen, parantaen myös ennätystään lähes kahdella metrillä tulokseen 24,73, ja nappasi hopeamitalin. Neela Jakonen ja Ruth Toivola ottivat HSU:lle 3 kultaa 9-sarjan neljästä lajista. Neela voitti 40m ennätyksellään 7,23. Ruth voitti korkeuden tuloksella 113 ja keihään uudella hienolla ennätyksellä 15,58. Neela teki myös korkeudessa ennätyksensä 92, ja oli sillä jaetulla 4. sijalla.

Keskiviikkona oli miesten ja naisten vuoro. Kylmä sää jatkui ja sade oli vaihtunut pyörivään puuskittaiseen tuuleen. HSU:n 17- ja 19-sarjalaiset osallistuivat ennakkoluulottomasti yleisen sarjan kisoihin hyvällä menestyksellä. Miesten 100 metrillä Aleks Meidla juoksi ennätyksensä puolella sekunnilla aikaan 11,67. Myös Niilo Kantoniemi ja Aapo Nieminen paransivat ennätyksiään aikoihin 13,09 ja 13,19. Aapo oli myös kolmiloikassa 8. tuloksella 10,97. Ilmari Niiranen onnistui 200 metrillä parantamaan ennätystään jopa kahdella sekunnilla aikaan 24,35.

Naisten sarjassa Tanja Sorvari juoksi kauden parhaat tuloksensa 60 metrillä 8,36 ja 200 metrillä 28,09. Emma Simberg voitti ensimmäisen 200m:n erän niin ikään kauden parhaallaan 27,43 ja juoksijakolmikon täydensi Ida Forsstén omalla ennätyksellään 29,00. Ida osallistui myös kolmiloikkaan ja ponnisti hienosti pronssille ennätystuloksellaan 10,14. Naisten kiekossa Hanna-Mari Saalo oli 7. tuloksella 41,25. Viime viikonlopun kiekkokarnevaaleilla Hanni heitti parhaansa 42,09. Yvonn Lindholm heitti keihäässä pisimmän kaaren vuoden 2011 jälkeen 35,31 ja oli neljäs. Myös kuulassa syntyi kauden paras tulos 10,85.

Kuvat: Tuuli Lähteenmäki, Riihimäen Kisko