HSUn urheilijat vauhdissa Turun tilastopajacupissa

2.8.2018

Kesän viides Turun tilastopajacup kilpailtiin eilen keskiviikkona Paavo Nurmen stadionilla. Kilpailu oli siitä poikkeuksellinen, sillä se kilpailtiin ilta-aikaan ja tapahtuma jatkui lähes keskiyöhön saakka. Mukana tilastopajacupissa oli seitsemän HSUn urheilijaa.

HSUn 17v-ikäinen Jermu Tarkiainen viritteli miesten sarjassa 200m juoksukuntoaan eteen tulevia Espoon 16-17v SM-kisoja varten. Jermu juoksikin erinomaisesti ja paransi ennätystään kolme kymmenystä, aikaan 22.70. Erässä puhalsi lähes ihanteellinen, +1,6m/s myötätuuli. Mies näki juoksussa kuitenkin vielä parannettavaa, sillä loppu ei tullut hänen mukaansa vielä niin hyvin, kuin sen olisi pitänyt. SM-kisoissa voidaan näin odottaa kovaa aikaa.

N17-sarjan seiväshypyssä kilpaili yhteensä neljä HSUn urheilijaa. Kilpailun voitti 15-vuotias Emma Rovasalo, joka valmistautui omiin ensi viikon 14-15v SM-kisoihinsa ylittämällä 345cm. Myös 15-vuotias Kiia Brandes onnistui myös hyvin hyppäämällä lähelle ennätystään lukemiin 315cm. Mukana kilpailun ulkopuolella oli myös sunnuntaina käytävään 19v-sarjan SM-kisaan valmistautuva Iida Tolonen hyppäämällä 315cm sekä Emman ja Kiian valmentajana toimiva Yvonn Lindholm tuloksella 295cm.

T15-sarjan 80m aidoissa Kiia Brandes ja Noora Hietala onnistuivat suorituksissaan erinomaisesti. Molemmat lohkaisivat tuntuvan palan omasta ennätyksestään juoksemalla sadasosalleen saman ajan 12,61. Kiian ennätys parani 80 peräti sadasosalla ja Nooran noteeraus oli 44 sadasosaa nopeampi kuin koskaan ennen. Nooran juoksussa oli vain harmittavasti 2,1m/s myötätuulta. Tytöt sijoittuivat kilpailussa jaetulle viidennelle sijalle.

Noora kilpaili aitojen lisäksi myös pituushypyssä, jossa hän paransi kauden parasta suoritustaan hyppäämällä 508. Tulos riitti kilpailun kakkossijaan.

Lisäksi naisten 1500m-juoksussa HSUn Kaarina Lehtonen viritteli kuntoaan viikonlopun 22v SM-kisoja varten juoksemalla ajan 5,25,66.