Emma hyppäsi ennätyksen Tukholmassa

28.1.2020

HSU:n N17 sarjassa kilpaileva Emma Rovasalo paranteli seiväsennätystään parilla sentillä lukemiin 382cm lauantaina Tukholmassa pidetyssä Just Pole Vault tapahtumassa. Kansainvälisestikin kovatasoinen, pelkästään seiväshypyn ympärille järjestettävä kilpailu oli saanut Suomestakin liikkeelle toistakymmentä hyppääjää. Upeat järjestelyt, hienot hyppypaikat ja hyppääjien kesken loistava ilmapiiri ovat kasvattaneet tapahtumasta yhden Euroopan suurimmista seiväskilpailuista.

 Tapahtumassa hyppääjät sijoitetaan tason mukaisiin ryhmiin ja hyppypaikoille ikää katsomatta. Palkinnot jaetaan kuitenkin normaalisti ikäsarjoittain. Emma hyppäsi hienon sarjan ja sijoittui kovatasoisen B-kilpailun neljänneksi ja oman N17 sarjan kolmanneksi. Emman edelle N17 sarjassa hyppäsivät omilla uusilla ennätyksillä voittaja ruotsalainen Rebecka Krüeger (402cm) ja hopealle Unkarin Petra Garamvölgyi (392cm).

Heti kilpailun jälkeen tavoitettu Emma kommentoi omaa tulosta hieman pettyneesti: ”Odotuksia oli tuloksen suhteen enemmän, mutta eiköhän tämä jo huomenna kirkastu. Ensimmäistä kertaa kilpailussa kokeiltu 14 askeleen vauhtijuoksu ja sen onnistuminen oli jopa tulosta tärkeämpi. Yksi hyppyharjoitus riitti valmentaja Jarno Koivusen kanssa tehtyyn päätökseen kokeilla sitä myös kilpailussa. Vauhtijuoksuun nyt on panostettu viime syksystä lähtien paljon ja toivotaan että se alkaisi näkymään myös tuloksessa. Hallikauden yksi tavoite oli saavuttaa SUL:n tulosraja tulevana kesänä Italian Rietissä järjestettäviin nuorten EM-kilpailuihin. Nyt raja on tehty ja pääsen mukaan ainakin urheilijalistalle, mistä lopulliset valinnat sitten aikanaan tehdään.”

Syksyllä Turussa urheilulukion aloittaneen hyppääjän muutokset vaikuttavat suurilta nuorelle urheilijalle. ”Uusi paikkakunta, uusi valmentaja, uusi treeniporukka, lukiota unohtamatta” vastaa Emma kysymykseen, miksi kotihallissa ei ole Emmaa näkynyt. ”Harmitti, kun seuran omat hyppykisat jäi väliin, mutta ne sattuivat nyt Seiväskarnevaalien ja Tukholman viikonloppujen väliin ja joskus täytyy levätäkin.”

Emman kilpailukausi jatkuu tiiviinä ja täysin uusia kokemuksia erikoisista kilpailutapahtumista on luvassa jo tulevana lauantaina Lempäälässä kauppakeskus Ideaparkissa järjestettävässä kutsukilpailussa. ”Seiväshyppyä kauppakeskuksessa, kuulostaa hauskalta ja mahtavaa että sain kutsun kilpailuun” päättää Emma puhelun ja lähettää vielä tutuille terveiset.
 

Yleisurheilu.fi julkaisema uutinen kilpailusta täällä.