TJIG- kilpailuissa 6.-8.3 Tampereella mukana 20 HSU:n kilpailijaa

9.3.2020

Viikonloppuna 6.-8.3 kisattiin Tampere Junior Indoor Games- kilpailuissa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. TJIG on Euroopan suurin junioriyleisurheilukilpailu, tänä vuonna osallistujia oli yhteensä 1800. HSU:lta kilpailuissa oli mukana yhteensä 20 urheilijaa.

N17- sarjan Noora Hietala kilpaili ainoana Hsu:sta jo perjantaina. Noora ansaitsi 60m aitajuoksun alkuerissä 9,98 juoksullaan paikan loppukilpailuun, jossa juoksi 6. sijalle ajalla 10,07. Noora otti osaa myös 60m juoksuun ajalla 8,81.

15- vuotiaiden sarjassa kisasi HSU:lta yhteensä viisi urheilijaa.
P15- sarjassa Taneli Hyvärinen juoksi ensimmäistä kertaa 60m kilpailun. 60m taittui Tanelilta erinomaisella lähdöllä aikaan 8,55. Taneli otti osaa myös pituushyppyyn, jossa hyppäsi uuden ennätyksen 4,38m parantaen hyppykisoissa tehtyä tulosta 21 sentillä. Tanelilta odotettavissa jatkossakin hienoja suorituksia, kun kisakokemusta kertyy koko ajan lisää!

T15- sarjassa Emilia Rouvinen teki hienon paluun kilpakentille viime kevään jälkeen. Emilia leiskautti kiekossa uuden ennätyksen 33,29m. Emilia juoksi 60m 8,78 ja heitti keihästä 41,28m.
Isla Sokoff kilpaili lauantai- iltana seiväshypyssä. Isla hyppäsi seivästä 276m, hyvistä yrityksistä huolimatta 291 ei tällä kertaa taittunut. Sunnuntain Isla hyppäsi korkeushypyssä oman halliennätyksensä 141.
Samaan korkeustulokseen ylsi myös Lotta Lamminen parantaen ennätystään 9 sentillä! Lotta otti osaa myös 60m aitajuoksuun, joka taittui aikaan 11,03.
Moona Virtanen osallistui kilpailuissa hyppypainotteisiin lajeihin ja tehtaili niissä urakalla uusia ennätyksiä. Korkeudessa Moona hyppäsi uuden ennätyksen 134. Myös pituudessa Moona paransi 18 sentillä vanhaa tammikuussa tehtyä ennätystä tulokseen 4,34m. Kolmiloikassa Moona hyppäsi 9,39 (parantaen edellistä tulosta 44cm!).

P14- sarjassa Olavi Halonen nappasi viime vuoden tavoin hopeamitalin seiväshypystä tuloksella 291. 60m aitajuoksussa Olavi juoksi oman eränsä voittoon ja koko kilpailun 6. sijalle ajalla 9,91. Aitakisa oli Olavin ensimmäinen P14-sarjan aitakorkeuksilla- ja väleillä. Pituushypyssä Olavin hyppy taittui uuteen ennätykseen 4,86metriin.

P13- sarjassa Eeli Rovasalo hyppäsi 9. sijalle pituushypyssä uudella ennätyksellä 4,50m.
T13- sarjassa Sissi Kaksonen teki uudet ennätykset sekä 60m juoksussa tuloksella 8,70m sekä pituushypyssä 4,17m.
Elsa Pinola hyppäsi myös uuden ennätyksen 4,52m. Korkeushypyssä taittui 1,40m korkeus ja 60m taittui aikaan 8,94.
Sara Jousimaa kilpaili kuulantyönnössä. Muiden sarjojen tapaan kuulassa oli hurjasti osallistujia (melkein 40 työntäjää), mikä toi oman haasteensa urheilijalle ”hereillä ja virittyneenä” pysymisen kanssa. Sara suoriutui kuitenkin hienosti ja paransikin sentillä vanhaa ennätystään tulokseen 9,15.

P12 Elias Oksanen pääsi pituushypyssä loppukilpailuun, johon valittiin 8 parasta 42 hyppääjän joukosta. Loppukilpailussa Elias sijoittui viidenneksi uudella ennätystuloksella 4,42m. Elias osallistui myös rohkeasti P14- sarjan kolmiloikkakilpailuun, jossa tulokseksi tuli 9,09.

T12- sarjassa edusti Catarine Billingham. Catarinen kisoissa oli monia ”ensimmäisiä kertoja”, hän juoksi ensimmäistä kertaa 60m hallissa ja pituudessa ponnisti metrin ponnistusalueen sijaan lankulta. Catarine juoksi 60m aikaan 9,42 ja pituudessa teki uuden ennätyksen 3,85m.

P11 sarjassa kilpaili Vilho Laaksonen, joka juoksi 1000m hienosti aikaan 3.39,84.
T11 sarjassa Janina Vuorenmaa kilpaili viestijuoksu mukaan luettuna viidessä eri lajissa viikonlopun aikana! 60 metrillä (9,65) ja pituudessa (3,70) mentiin todella läheltä vanhaa ennätystä. Korkeudessa Janina saavutti halliennätyksensä 1,03 ja 60m aidoissa kaikkien aikojen ennätys 11,34!

T10- sarjassa Senni Koski voitti kirkkaasti 38 kilpailijan joukosta 1000m kilpailun ajalla 3.35,59.
Miisa Virtanen voitti oman eränsä 60m juoksun ennätystuloksella 10,19. Korkeudessa Miisa hyppäsi halliennätyksen 0,89 ja pituudessa uuden ennätyksen 3,56.

Hienojen yksilösuoritusten lisäksi kaksi joukkuetta kilpaili kisoissa. T11 joukkueessa 4x100m juoksi Linnea Teivaanmäki, Miisa, Senni ja Janina. Lähes kaikille tytöille kyseessä oli ensimmäinen pikaviesti, mistä he suoriutuivat erinomaisesti tuloksella 63,55 sijoittuen seitsemänneksi.
T13- viestijoukkueessa juoksi Neela Jakonen, Elsa, Catarine sekä Sissi. Joukkue taittoi 4x100m aikaan 56,58. Kilpailu oli todella tiukka ja sijoituksia ratkottiin sadasosien perusteella.

Kilpailun kokonaistuloksia pääset katselemaan täältä. Kiitos Tampereen Pyrinnölle hienoista kilpailuista sekä urheilijoille, kannustusjoukoílle ja valmentajille viikonlopun rypistyksestä. Seuraavan kerran HSU:n junnut kisaavat porukalla 21.3 Uudyn junnuhalleissa Helsingissä!

HSU:lta kisoihin osallistui yhteensä 20 kilpailijaa!