HSU:n nuoret kilpailevat viikonloppuna Suomen mestaruuksista Hyvinkäällä ja Kokkolassa

5.8.2021

HSU:n nuoret urakoivat kotikisoissa Hyvinkäällä

 

HSU:n 16- ja 17-vuotiaat urheilijat pääsevät taistelemaan Suomen mestaruuksista kotikentällään Hyvinkään urheilupuistossa. HSU:laiset vastaavat tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen urakoimalla yhteensä 13 lajissa.

Moona Virtanen aloittaa urakkansa 16-vuotiaiden sarjassa perjantaina pituushypyllä (PB 4.49), jonka jälkeen lauantaina on vuorossa korkeus (PB 1.50) ja 3-loikka (10.63). Moona on parantanut kaikissa lajeissaan ennätystään kuluvan kesän aikana, joten nähtäväksi jää jatkuuko ennätystehtailu myös viikonloppuna. Toinen kolmen lajin urakoitsija on Isla Sokoff, jonka kisat alkavat perjantaina 100 metrin juoksulla (PB 13.82) ja pituushypyllä (PB 4.82), ennen sunnuntain seiväshyppyä (PB 3.22). Seiväshypyssä Isla on tänä kesänä päässyt jo kolmen metrin kerhoon ja sunnuntain kilpailusta on luvassa tasainen ja jännittävä taistelu mitaleista.

Laura Ylönen osallistuu lauantaina 16-vuotiaiden naisten 3000 metrin kilpakävelyyn. Lauran ennätys on jo vuodelta 2019 (18:13.07), mutta kauden aiemmat kilpailut ovat osoittaneet selvää nousukuntoa, ja loppuaika on tippunut jo ennätyksen tuntumaan. HSU:n osallistumisesta heittolajeihin vastaa kotikisoissa 16-vuotias Emilia Rouvinen, joka kilpailee lauantaina ensin kuulantyönnössä (PB 12.99) ja sunnuntaina keihäänheitossa (PB 46.08).

HSU:n nuoret 16-vuotiaat miehet Taneli Hyvärinen ja Santeri Ahoniemi esiintyvät kotiyleisölleen juoksulajeissa. Taneli Hyvärinen osallistuu perjantaina 100 metrille (PB 13.12 v. 2020) ja lauantaina 200 metrille (PB 28.45 v. 2020), joissa hänellä ei vielä ole noteerauksia tältä kesältä. Kestävyyslajien monitaitaja Santeri Ahoniemi tekee ensimmäisen 3000 metrin juoksunsa heti SM-kilpailuissa perjantaina. Kyseisestä juoksusta täytyykin palautua nopeasti, sillä sunnuntaina on vuorossa 1500 metriä, jossa kellot ovat pysähtyneet tänä kesänä aikaan 4:47.72.

HSU toivottaa onnea ja menestystä urheilijoilleen kotikisoihin!

 

HSU pienellä mutta vahvalla joukkueella Kokkolaan

 

14- ja 15-vuotiaiden SM-kilpailut käydään tulevana viikonloppuna Kokkolassa. HSU lähtee kilpailuihin neljän urheilijan voimin.

Tytöt 14 sarjaan HSU:sta osallistuu kolme urheilijaa. Sissi Kaksonen avaa urakkansa lauantaina 100 metrin juoksulla (PB 12.89), jota seuraa sunnuntain 300 metriä (PB 42.38). Molemmissa lajeissa Sissi on tilastoissa viiden parhaan joukossa, joten tiukka kamppailu on Sissillä edessä. Sunnuntaina Anni Huttunen ja Elsa Pinola muodostavat HSU:n syömähampaan 3-loikan joukkuekisaan (PB:t Elsa 10.37 ja Anni 10.06), jossa mitaleista on odotettavissa tiukka taisto eri seurojen joukkueiden välillä. 3-loikan lisäksi Elsa urakoi sunnuntaina ja osallistuu samana päivänä vielä korkeuteen. Korkeudessa on odotettavissa tasainen kilpailu piste-, sekä mitalisijoista ja hyvä pöytäkirja on tuossa kisassa varmasti valttia.

Pojat 15 sarjassa kilpaileva Olavi Halonen ottaa mittaa ikätovereistaan pituudessa ja seipäässä. Olavi aloittaa kisaurakkansa lauantaina pituushypyllä, jossa hänen tämän kesän paras noteeraus on 5.59. Seiväshyppy on vuorossa sunnuntaina, johon Olavi lähtee kisaan tilastokakkosena tänä kesänä hyppäämänsä ennätyksensä 4.07 turvin.

HSU toivottaa onnea ja menestystä Kokkolaan!

HSU:n urheilijat starttaavat kotikisoihin.
HSU:n urheilijat starttaavat kotikisoihin.
Emilia Rouvinen kilpailee Hyvinkäällä kuulassa ja keihäässä.
Emilia Rouvinen kilpailee Hyvinkäällä kuulassa ja keihäässä.
Olavi Halonen osallistuu Kokkolassa pituus- ja seiväshyppyyn.
Olavi Halonen osallistuu Kokkolassa pituus- ja seiväshyppyyn.
HSU:n tytöt valmiina 14-vuotiaiden SM-kilpailuihin.
HSU:n tytöt valmiina 14-vuotiaiden SM-kilpailuihin.