Kokkolan 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuista HSU:n urheilijoille kolme mitalia

9.8.2021

14-15-vuotiaiden SM-kilpailut kilpailtiin viikonloppuna 6.-8.8. Kokkolassa, jossa HSU:n nuoret kamppailivat mitaleista neljän urheilijan voimin.

Lauantaina 14-vuotias Sissi Kaksonen oli mukana 100 metrillä ja alkuerävoiton kautta hän pääsi mukaan iltapäivän finaaliin. Finaalissa Sissi juoksi ennätykseksensä 12.82 ja hienosti hopealle. Sunnuntain 300 metriä noudatti samaa kaavaa, jossa oman alkuerän voiton kautta finaaliin. Tällä kertaa finaalissa Sissi juoksi ennätyksellään 41.85 pronssille. Onnea tuplamitaleista ja ennätyksistä Sissi!

Lauantaina vauhtiin pääsi pituushypyssä 15-vuotias Olavi Halonen, joka ennätyksellään 5.60 oli kilpailun yhdeksäs ja näin niukasti karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Sunnuntaina Olavi lähti seiväshyppyyn tilastokakkosena ja tiukan voittokamppailun päätteeksi Olavi päätyi tilastojen ennustamalle toiselle sijalle tuloksella 4 metriä. Hieno suoritus Olavi!

Sunnuntai aamulla 14-vuotias Elsa Pinola oli mukana tiukkaakin tiukemmassa korkeushypyssä, jossa lopulta sijoituksia jaettiin pöytäkirjalla. Elsan tuloksena oli hieno uusi ennätys 1.53 ja jaettu viides sija. Ennätyskuntoinen Elsa voi olla todella tyytyväinen suoritukseensa, sillä vain yksi ylimääräinen pudotus korkeudesta 1.50 erotti Elsan pronssimitalista.

Korkeuden jälkeen Elsa osallistui Anni Huttusen kanssa kolmiloikkaan. Suuren 28 kilpailijan joukosta Anni päätyi sijalle 21. tuloksella 9.77 ja Elsa 19. tuloksella 10.14. Molemmilla tytöillä kilpailu jäi kolmen kierroksen mittaiseksi. Nuorimmissa sarjoissa on SM-kilpailuissa myös joukkuekisa, jossa saman seuran kaksi urheilijaa kilpailevat yhteistuloksissa mestaruudesta. Tässä kilpailussa Anni ja Elsa olivat hienosti seitsemänsiä!

Onnittelut Sissi, Elsa, Anni ja Olavi hienoista suorituksista!