HSU viiden urheilijan voimin 19-22-vuotiaiden SM-kilpailuihin Turkuun

13.8.2021

Hyvinkään Seudun Urheilijat lähtevät viiden urheilijan voimin viikonloppuna (13.-15.8.) Turussa käytävin 19-22-vuotiaiden SM-kilpailuihin.

Perjantaina kilpailunsa aloittaa N22 sarjassa Nelli Talvitie kiekon, sekä keihään loppukilpailuilla. Kiekossa hän on tehnyt ennätykseksensä tänä kesänä 40.34, joka oikeuttaa tilastoissa kahdeksanteen sijaan. Kiekon jälkeen vielä samana päivänä Nelli on irti keihään loppukilpailussa, jossa myöskin hän on heittänyt tänä kesänä ennätyksensä 41.87, jolla tilastoissa ollaan kymmenentenä.

Lauantaina Nelli jatkaa urakkaansa kuulantyönnöllä, jossa kesän paras noteeraus ja samalla ennätys 12.00 oikeuttaa tilastoissa yhdeksänteen sijaan. Nellin ympärillä reilun metrin sisällä on tilastoissa monta naista, joten kuulasta on odotettavissa tiukka otatus. Lisäksi lauantaina päästetään vauhtiin N19 100 metrillä Saara Rantanen (PB 13.33) ja Noora Hietala (PB 13.26). Molemmat naiset ovat tänä kesänä jääneet hieman ennätysvauhdistaan, mutta toivotaan heille kesän parasta vauhtia kauden pääkilpailuissa. Noora avaa samana päivänä myös kautensa pituushypyssä, jossa aiemmilta kausilta löytyy ennätystulos 5.26.

Sunnuntaina viimeisenä kilpailupäivänä HSU:n seiväshyppääjä Emma Rovasalo päästetään mitalijahtiin N19 sarjassa. Ennätys Emmalla on hallikaudelta hieno 3.85, mutta kesäkaudella huipputulokset ovat vielä pysyneet piilossa. Tilastoissa hän lähtee kilpailuun viidentenä, mutta omaa kuitenkin kolmanneksi parhaan ennätyksen. Päätöspäivänä kilpailee myös Juho Kantoniemi M19 sarjan kiekonheitossa, jossa ennätyksensä 37.91 oikeuttaa tilastoissa kahdeksannelle paikalle.

Ennakkoasetelmissa HSU:n urheilijat lähtevät siis haastajina matkaan, mutta toivottavasti viime viikon nuorempien HSU:laisten ennätyshurjastelut innostavat vanhempia urhielijoita hienoihin venymisiin. Tsemppiä kaikille kilpailuihin!