Neljä HSU:n urheilijaa kilpaili SM-otteluissa ja Olavi Haloselle ennätyspistein hopeaa

23.8.2021

Viikonloppuna (21.–22.8.) kilpailtiin otteluiden Suomen mestaruuksista Lohjalla ja Raaseporissa, joihin HSU osallistui neljän urheilijan voimin.

Olavi Halonen oli ennätysiskussa 15-vuotiaiden poikien otteluissa sunnuntaina Lohjalla. Olavi tehtaili ennätyksiään 100 metrin aidoissa (14.64), pituushypyssä (5.66), keihäässä (43.92) ja 1000 metrillä (3.09.36). Seiväshypyssä hän jäi siinäkin vain seitsemän sentin päähän ennätyksestään ylittäen 4 metriä. Yhteispisteiksi Olavi keräsi 3301 pistettä, jotka riittivät SM-hopeasijalle. Aiempaa otteluennätystä hän paransi lähes 300 pisteellä ja uusilla ennätyslukemilla hän nousee kaikkien aikojen ottelutilastossa sijalle 22. Hienoa Olavi!

Lauantaina Lohjalla HSU:sta oli mukana tytöt 14 sarjassa Sissi Kaksonen ja Anni Huttunen, jossa lajeina oli 80m aidat, pituushyppy, keihäänheitto, korkeushyppy ja 800m. Vaihtelevassa säässä käydyssä kilpailussa Sissi onnistui parantamaan aitojen ennätystään yli puoli sekuntia lukemiin 13.13, ja 800 metrillä ennätyksestä tippui 14 sekuntia ja loppuajaksi tuli 2.43.68. Muissakin lajeissa omalle tasolleen yltäen Sissin loppupisteiksi tuli 2003, jotka riittivät 12. sijaan ja omaan henkilökohtaiseen ennätykseen. Anni puolestaan paransi aidoissa ennätystään lukemiin 13.98, jolla aikaisempi ennätys parani lähes sekunnin. Vielä huimempi ennätysparannus nähtiin keihäänheitossa, jossa aikaisempi ennätys (23.98) jäi historiaan ja uudet hienot ennätyslukemat (27.50) heitettiin jo avausheitolla. Hienoilla suorituksillaan yhteispisteiksi Anni keräsi 1634, joilla hän sijoittui sijalle 21. Nuorimpien sarjoissa kaksi saman seuran urheilijaa kilpailevat joukkuekilpailussa muiden seurojen joukkueita vastaan, ja tässä kilpailussa Anni ja Sissi sijoittuivat hienosti viidensiksi.

Raaseporissa HSU:n värejä edusti Nelli Talvitie naiset 22 sarjassa. Kaksipäiväisessä seitsenottelussa lajeina oli 1. päivänä 100 m aidat, korkeus, kuula, 200 m ja 2. päivänä pituus, keihäs ja 800 m. Nelli onnistui ennätyksiinsä tai kauden parhaaseensa 100 metrin aidoissa, korkeudessa, 200 metrillä ja keihäässä, sekä muissakin lajeissa aivan ennätystensä tuntumaan. Yhteispisteiksi Nelli keräsi 3545 pistettä, joilla irtosi 8. sija.

Onnittelut kaikille urheilijoille onnistuneista ottelusarjoista, sekä Olaville kesän toisesta SM-mitalista!

Olavi Halonen otti SM-hopeaa ennätyspistein 3301.
Anni Huttunen ja Sissi Kaksonen ottelun jälkeen.