PM-junnuhallit kilpailtiin lauantaina 5.3. liikuntamyllyssä.

6.3.2022

Lauantaina 5.3. kilpailtiin Uudenmaan yleisurheilun piirinmestaruusjunnuhallit. HSU:sta mukana oli jo kokeneita kilpakävijöitä, kuin myös ensikertalaisia.

Kilpailut alkoivat 8x200 metrin viestillä, jossa HSU oli tiukassa voittokamppailussa Riihimäen kiskon kanssa. Loppusuoran taistelussa HSU taipui niukasti toiseksi. Joukkueessa juoksivat järjestyksessä seuraavat urheilijat: Seela Pasma, Leo Makkonen, Siiri Koski, Tobias Löfgren, Senni Koski, Vilho Laaksonen, Sissi Kaksonen, Elias Oksanen

15-vuotiaissa tytöissä HSU näkyi vahvasti. 60 metrillä Sissi Kaksonen juoksi voittoon ajalla 8.03, sekä kaksoisvoiton HSU:lle täydensi Anni Huttunen ajalla 8.56. Mukana Oli myös Eelin Vanne ennätysajallaan 9.93. Kuulantyönnössä tuloksella 10.74 Sissi oli kolmas ja Anni seitsemäs 9.19. Anni oli vielä mukana 3-loikassa loikkien 9.66 sijoittuen viidenneksi. 15-vuotiaiden tyttöjen menestyksen täytti vielä Ester Solismaa, joka hyppäsi korkeuden voittoon tuloksella 1.51.

Pykälää nuoremmassa sarjassa eli 13-vuotiaissa tytöissä HSU:ta edustivat Senni Koski ja Velma Peiponen. Velma oli kuulassa hienosti kolmas halliennätyksellään 8.63 ja pituudessa 18. myöskin halliennätyksellään 3.44. Tasaisessa pituuskilpailussa Senni pomppasi halliennätyksen 4.04 ollen kilpailun viides. Korkeudessa Senni hyppäsi 1.35 ollen neljäs ja 60 metrillä pinkoi kymmenenneksi ajalla 9.24. Molemmat myös halliennätyslukemia.

Tytöt 11 sarjassa HSU:sta oli peräti viisi urheilijaa. 60 metrillä voittoon juoksi Miisa Virtanen ajalla 9.40. Muut juoksijat olivat Miia Rehn 12. ajalla 10.40, Sara Poikolainen 15. ajalla 10.50, Siiri Koski 17. 10.59 ja Petra Kärkkäinen 19. 10.62. Samat tytöt olivat mukana myös pituudessa, jossa viidenneksi hyppäsi Miisa tuloksella 3.80, Sara yhdeksänneksi 3.53, Miia 11. 3.46, Petra 18. 3.13 ja Siiri 20. 3.01. Kaikki tulokset tässä sarjassa olivat vähintään uusia halliennätyksiä.

Nuorimmassa tyttöjen sarjassa eli 9-vuotiaissa Seela Pasma sijoittui neljänneksi 60 metrillä, pituudessa, sekä kuulassakin. Tulokset olivat 60 metrillä 7.33, pituudessa 3.20 ja kuulassa 4.90.

Poikien puolella 15-vuotiaissa palkintopallille pääsi Elias Oksanen kuulantyönnössä ennätystyönnöllään 9.03, joka oikeutti hopeasijalle. Elias oli mukana myös korkeudessa, jossa 145 ylitykellä hän oli kuudes ja 60 metrillä kymmenes ajalla 8.71. 60 metrillä mukana oli myös Henri Kovanen, joka oli hienosti seitsemäs ajalla 8.64. 800 metrillä Vilho Meriläinen oli 11. ajalla 2.45,12 ja Luka Tuuri tuli hieman aiemmin maaliin kymmenentenä ajalla 1.41,38. Kaikki poikien tulokset vähintään uusia halliennätyksiä.

Pojat 13 sarjassa Toivo Halonen yltyi hienoon vireeseen voittaen 60 metrin juoksun ajalla 8.39 ja korkeuden tuloksella 150. Toivon korkeustulos on tällä hetkellä uusi Suomen kauden kärkitulos sarjassaan. Toivo oli mukana myös pituudessa, jossa tuloksella 4,49 hän oli toinen. Samassa sarjassa Vilho Laaksonen nappasi kaksi viidettä sijaa ensin 60 metrillä ajalla 8.70 ja sen jälkeen 1000 metrillä ajalla 3.43,77. Molemmilla osallistujilla täysi uusien ennätysten sarja.

Tobias Löfgren urakoi pojat 11 sarjan ainoana HSU:n edustajana neljä lajia, joissa jokaisessa hän ylsi palkintopallille. 60 metrillä hän juoksi toiseksi ajalla 9.73 jääden niukasti kauden parhaasta ajastaan. Muissa lajeissa halliennätykset paukkuivat ja korkeudessa hän pomppasi kolmanneksi tuloksella 1.15, pituudessa toiseksi tuloksella 3.99 ja kuulassa työntö kantoi 7.22 ja kolmanneksi. Poikien nuorimpana osallistujana Iivo Moisander juoksi pojat 9 sarjassa 1000 metriä hienosti toiseksi ajalla 4.22,79 ensimmäisessä virallisessa kilpailussaan.

HSU onnittelee kilpailussa menestyneitä ja ennätyksen tehneitä urheilijoita.

Hopeajoukkue palkinnoilla 8x200m viestin jälkeen
Sissi Kaksonen (1.) ja Anni Huttunen (2.) T15 60 metrillä kaksoivoittoon.