Tampereen mastersyleisurheilun MM-kilpailuista HSU:n aikuisurheilijoille kaksi pronssisijaa

12.7.2022

Mastersyleisurheilun MM-kilpailut eli yli 35-vuotiaille tarkoitetut yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut kilpailtiin Tampereella kuun vaihteessa 29.6.–10.7. HSU:n aikuisurheilijoita oli kisoissa mukana runsas joukko ja menestystä tuli mitalin muodossa kahden pronssimitalin verran.

HSU:n väreihin kaudelle 2022 palannut moninkertainen 3-loikan Kalevan kisojen mitalisti Janne Harju osoitti edelleen olevansa kovassa kunnossa. Nykyään 40-vuotiaissa miehissä kilpaileva Janne loikki Tampereella kauden parhaansa 13.58, joka toi hänelle MM-pronssia. Onnea Janne!

Miehet 50 sarjassa kilpaileva Jukka Jännetyinen urakoi MM-stadionilla 400 metrillä, 800 metrillä, sekä 4x400 metrin viestissä. 400 metrillä Jukka oli oman alkueränsä kuudes ajalla 58.68 ja 800 metrillä oman alkueränsä neljäs ajalla 2.12,10. 800 metrillä aika riitti finaaliin, jossa aika parani vielä 2.10,59 ja 12. sija. Viestissä Jukka kamppaili ankkuriosuudella Kanadan joukkuetta vastaan hopeasijasta, mutta joutui taipumaan parilla kymmenyksellä kolmanneksi. Aika maalissa oli 3.49,54 ja joukkueelle hienosti MM-pronssia. Onnea Jukka!

Myös miehet 55 sarjassa kilpaileva Jari Vuorenmaa urakoi kolmen lajin verran, joista yksi laji sisälsi vielä kymmenen yksittäistä lajia. Urakkansa Jari aloitti 100 metrillä, jossa alkuerissä hän juoksi ajan 14.17, joka riitti oman alkueränsä kuudenteen sijaan. Seuraavana oli vuorossa 10-ottelu, jossa Jarin komea ottelusarja riitti 11. sijaan ennätyspisteillä 3858. Yksittäiset lajiennätykset hän teki 110 metrin aidoissa 21.89 ja seiväshypyssä 2.30. Jarin urakan täydensi vielä pituushyppy, jossa sijoitus 24. tuli tuloksella 4.30. Huomionarvoista kilpailussa oli, että pituuden nykyinen maailmanennätysmies Mike Powell jäi tuloslistauksessa Jarin taakse.

HSU:n naisaikuisurheilijat ylsivät Tampereen heittopaikoilla hienoihin suorituksiin. 35-vuotiaiden sarjassa Mirva Jääskeläinen heitti moukaria kahdeksanneksi tuloksella 27.37. 55-vuotiaiden kuulassa Suvi Luukkonen työnsi uuden ennätyksensä 8.17, jolla hän oli kilpailun 12.

65-vuotiaissa miehissä Jouko Rannanpää pääsi lähelle mitalisijoja, kun viiden kilometrin kävelyssä kello pysähtyi aikaan 31.30,16, jolla hän oli kilpailun viides. HSU:n aikuisurheilijoiden panoksen täydensi miehet 70-sarjassa Antti Rissanen, joka osallistui pituushyppyyn. Antin tulos kilpailussa oli 3.02, jolla hän oli 14.

HSU onnittelee kaikkia kilpailuihin osallistuneita aikuisurheilijoita, sekä erityisesti mitalisteja Jannea ja Jukkaa!