17- ja 19-vuotiaiden aluemestaruuskilpailuissa HSU:n ennätyskuntoiset urheilijat saavuttivat viisi mitalisijaa

29.7.2022

17- ja 19-vuotiaiden aluemestaruuskilpailut käytiin 27. ja 28. heinäkuuta Eläintarhan urheilukentällä Helsingissä. Yhteensä HSU:n urheilijoiden viidestä mitalista mestaruuteen ylsivät Sissi Kaksonen N17 100 metrillä ajalla 12,52, sekä Olavi Halonen M17 korkeudessa ennätyshypyllään 174 cm.

1. Kisapäivä 27.8.

Ensimmäisenä kisapäivänä N17 sarjan 100 metrillä Sissi Kaksonen juoksi alkuerien kovimman ajan 12,64, jolla aukesi paikka finaaliin kilpailun ennakkosuosikkina. Finaalissa vauhti kiihtyi ja Sissi juoksi aluemestaruuteen ajalla 12,52, joka on hänen toiseksi paras aikansa tältä kesältä. Tätä kovempaa hän on juossut vain edellisellä viikolla Riihimäellä, kun kellot pysähtyivät aikaan 12.49, joka on HSU:n 100 metrin seuraennätys.

M17 100 metrillä Taneli Hyvärinen juoksi alkuerissä oman eränsä toiseksi uudella ennätyksellään 12,03. Hänen aikansa riitti alkuerien 11. sijaan ja finaalipaikka jäi vain kymmenyksen päähän. Tanelin kisapäivä jatkui vielä 400 metrin kilpailulla, joka juostiin suoraan loppukilpailuna. Uransa toiseen juoksuun kyseisellä matkalla lähtenyt Taneli juoksi mainion ratakierroksen aikaan 55,40, jolla hän oli kilpailun neljäs.

2. Kisapäivä 28.8.

Toisena kilpailupäivänä M17 sarjan Olavi Halonen urakoi kolme lajia. Kirkkaimpaan mitaliin ja aluemestaruuteen Olavi pomppasi korkeudessa, kun hän ylitti uuden ennätyskorkeutensa 174 cm ensimmäisellä yrityksellään. Myös jäljelle jääneissä kahdessa lajissa Olavi paranteli ennätyksiään, kun kiekossa neljäs sija tuli ennätystuloksella 43,98 ja 200 metrillä seitsemäs sija ennätysajalla 22,14. 200 metrillä oli mukana myös edellisenä päivänä 100 ja 400 metrillä ennätyksensä juossut Taneli Hyvärinen, joka paranteli ennätystään myös 200 metrillä lukemiin 24,20 sijoittuen heti Olavin perään kahdeksanneksi.

HSU:n ennätys- ja mitalivire jatkui myös naisten puolella, kun edellisen päivän 100 metrin mestari Sissi Kaksonen juoksi 200 metrillä ennätyksensä 25,88 ja aluemestaruushopealle. Kilpailu oli tiukka, sillä kaksi kärkisijaa tuli samalla ajalla ja voitto ratkesi vasta maalikamerasta tarkistettuna. N19 sarjan pituuhypyssä Noora Hietala paransi aiempana viikonloppuna Janakkalassa hypättyä ennätystään 528 cm vielä kahdella sentillä, kun hän hyppäsi aluemestaruushopealle tuloksella 530 cm. Mitalisijalle pääsi vielä N17 sarjassa Isla Sokoff, joka hyppäsi seipäässä aluemestaruuspronssille tuloksella 280 cm.