HSU:n urheilijoille neljä mestaruutta 14- ja 15-vuotiaiden aluemestaruuskilpailuissa

2.8.2022

14- ja 15-vuotiaiden eteläisen alueen aluemestaruuskilpailut käytiin 1. ja 2. elokuuta Eläintarhan urheilukentällä Helsingissä. HSU:n huippuvireiset urheilijat keräsivät yhteensä viisi mitalia, joista neljä olivat kultaisia.

1. Kisapäivä 1.8.

Ensimmäisenä kisapäivänä HSU:sta oli mukana viisi urheilijaa. Tasaisessa T15 sarjan korkeuskilpailussa HSU:n Ester Solismaa ylitti korkeuden 158 cm ensimmäisellään, joka riitti hyvällä pöytäkirjalla aluemestaruuteen. Tulos jää vain sentin Esterin ennätyksestä, eikä seuraava korkeus 160 cm ollut kaukana ylittyä. P15 sarjan 3000 metrin kävelyssä Henri Kovanen lähti tavoittelemaan SM-kisarajaa 18.30,00. Tämä onnistuikin mainiosti ja kellot pysähtyivät aikaan 18.19,89, jolla yhden miehen kilpailussa Henri nousi oikeutetusti ykköspallille. Kolmannen kullan HSU:lle nappasi Sissi Kaksonen T15 sarjan 100 metrillä. Kovasta vastatuulesta huolimatta Sissi kellotti kelpo ajat alkuerissä 12.82 (-3.0) ja finaalissa 12.86 (-1.9).

P14 sarjassa Elias Oksanen urakoi kaksi lajia. Pituushypyssä vaihtelevat tuuliolot vaikeuttivat askelmerkkien osumista koko kisan ajan, mutta tästä huolimatta Elias ponnisti tuloksen 4.94 (+2.9) ja viidenneksi. Illan jo viilennyttyä Elias jatkoi vielä kuulapaikalla, jossa hän työnsi hienosti aluemestaruushopealle kauden toiseksi parhaalla tuloksellaan 9.94. HSU:n ensimmäisen päivän edustuksen täydensi T14 sarjassa Iisa Aramo, joka heitti kiekossa tuloksella 22,58 viidenneksi. Iisan ennätys 25.09 syntyi vain kaksi päivää aiemmin Lohjalla käydyissä kilpailuissa.

2. Kisapäivä 2.8.

Toisena kisapäivänä mukana oli vain edellisen päivän 100 metrin mestari Sissi Kaksonen. Tällä kertaa matkana oli 300 metriä, joka tasaisen voittokamppailun jälkeen kääntyi Sissin voittoon ajalla 40.57. Aika jää vain parin kymmenyksen päähän tänä kesänä juostusta ennätyksestä 40.34, joka on myös T15 sarjan kauden kärkitulos.