Nuorten SM-kisaviikonloppu toi HSU:lle viisi henkilökohtaista mitalia ja mitalit kahdesta joukkuekilpailusta

18.8.2022

Menneenä viikonloppuna 12.–14.8. kilpailtiin kahdet nuorten SM-kilpailut. Nurmijärvellä kisailemaan pääsivät 14- ja 15-vuotiaat ja Lempäälässä 16- ja 17-vuotiaat urheilijat.

Perjantai: HSU:lle kahden mitalin päivä nuorten SM-kisoista

HSU:n mitalitilin avasi Olavi Halonen Lempäälässä hypäten hopealle M16 seipäässä tuloksella 455, joka sivuaa hänen kauden parasta tulostaan. Huippukuntoinen Olavi käytti kilpailussa jäykintä seivästä tähän asti ja toiseksi viimeinen yritys korkeudesta 465 ei ollut kaukana ylittyä.

Päivän toisen mitalin HSU:lle nappasi Henri Kovanen, joka sijoittui P15 sarjan 3000 metrin kävelyssä toiseksi ajalla 21.03,75. Ennätysvauhdissa ollut Henri joutui loppumatkasta pudottamaan vauhtiaan, sillä yhdestä lisävirheestä olisi seurannut hylkäys. Henri hallitsi tilanteen hienosti ja selvisi toisena maaliin!

Lempäälässä nähtiin myös HSU:n värejä Olavin lisäksi, kun M17 sarjassa ennätyksensä juoksi Taneli Hyvärinen ensin 400 metrillä 54.18 ollen alkuerien yhdestoista ja heti perään 100 metrillä 11.91 sijoittuen alkuerien neljänneksitoista. Naiset 16 sarjan 100 metrillä alkuerissä juoksi Angelina Billingham 14.42 ja sijoitus 33. HSU:n edustuksen täydensi M17 3000 metrin loppukilpailussa Santeri Ahoniemi, joka juoksi yhdenneksitoista ennätysajalla 10.04,07.

Lauantai: Toinen nuorten SM-kisapäivä toi HSU:lle ensimmäisen tapaan kaksi mitalia

Edellisen päivän seipään hopeamitalisti Olavi Halonen nappasi Lempäälän kisojen toisen mitalinsa, kun M16 sarjan pituushypyssä syntyi uusi ennätys 6.27 ja kolmas sija. Vielä illemmalla Olavi jatkoi kisojaan kiekonheitossa, jossa myöskin syntyi uusi ennätys 45.36 ja hieno viides sija. Ennätysten rikkoutuminen useassa lajissa lupaa hyvää syksymmällä käytäviin SM-otteluihin!

Päivän toinen mitali HSU:lle tuli Nurmijärveltä, kun Sissi Kaksonen selvitti ensin tiensä T15 100 metrin finaaliin alkuerien 5. parhaalla ajalla 12.85. Finaalissa vauhti kiihtyi ja Sissi venyi maaliviivan kurotuksessa kolmanneksi ajalla 12.60.

Nurmijärvellä kisasivat myös P14 sarjan pituudessa Elias Oksanen, joka ponnisti kahdenneksitoista tuloksella 4.94 ja T15 sarjan pituudessa Elsa Pinola, jolla tulos 4.72 riitti yhdenteentoista sijaan.

Sunnuntai: HSU:n urheilijoiden mitaliputki jatkui vielä viimeiselle päivälle

Sissi Kaksonen kilpaili sunnuntaina vielä 300 metrillä. Alkuerät meni Sissillä onnistuneesti läpi voimia säästellen. Finaalissa Sissi näytti todelliset voimansa ja karkasi voittoon huippuajalla 40.59. Mitali oli Sissin kilpailujen toinen ja ensimmäinen Suomen mestaruus.

Mitaleja saatiin lisää vielä joukkuekilpailujen muodossa kaksi kappaletta. Ensimmäisenä P15 sarjan 3-loikassa Matias Virta ja Henri Kovanen loikkivat joukkuekisassa ykköspallille. Matias oli yksilökisassa 7. ennätyksellään 11.96 ja Henri 13. myöskin uudella ennätyksellä 11.10. Heti poikien perään T15 sarjan korkeudessa Ester Solismaa ja Elsa Pinola hyppäsivät joukkuehopealle. Ester oli yksilökisassakin komeasti viides tuloksella 153 ja Elsa 10. tuloksella 145.

Lempäälässä oli myös HSU:n urheilijoita mukana vielä viimeisenä päivänä. Taneli Hyvärinen teki kisojen kolmannen ennätyksensä M17 sarjan 200 metrillä, joka kirjataan nyt lukemiin 23.92. Hieno juoksu oikeutti finaaliin, jossa tuli myös kelpo aika 24.16 ja kahdeksas sija. N17 Sarjassa Isla Sokoff sivusi kauden parasta tulostaan ja hyppäsi kuudenneksi tuloksella 3 metriä.

HSU:lle kertyi siis yhteensä viisi henkilökohtaista mitalia, sekä mitalit kahdesta joukkuekilpailusta. HSU onnittelee kaikkia mitalisteja hienoista suorituksista!