HSU:lle 40 mitalia Janakkalan pm-kilpailuista. Lisäksi nähtiin kolme uutta seuraennätystä!

22.8.2022

Uudenmaan piirin piirinmestaruuskilpailut käytiin menneenä viikonloppuna 20.-21.8.2022 Janakkalassa Liinalammin urheilukentällä. HSU menestyi hienosti keräten 40 mitalia, sekä uusia seuraennätyksiä kirjattiin jopa neljä kappaletta.

Viikonlopun mitalirohmut löytyivät tänä vuonna poikien puolelta, kun P13 sarjan Toivo Halonen ja P10 sarjan Tobias Löfgren nappasivat molemmat kuusi piirinmestaruutta. Enempää ei pojille ollutkaan jaossa, sillä viikonlopun aikana saa osallistua vain kuuteen lajiin. Toivon kultamitalit tulivat seuraavilla tuloksilla 60 m 8.25, 200 m 26.92, 60 m aidat 9.70 PB, 200 m aidat 30.56 PB, korkeus 1.46 ja pituus 5.33 PB, joista pituuden ja 200 metrin aitojen tulokset ovat uusia HSU:n seuraennätyksiä! 200 metrin sileän tulos olisi myös alittanut aiemman seuraennätyksen, mutta valitettavasti tulos ei ole tilastokelpoinen liian kovan myötäisen tuulen myötä. Tobiaksen mestaruussarja puolestaan näyttää seuraavalta: 60 m 9.20 PB, pituus 3.92, 60 m aidat 10.99, kiekko 21.98, kuula 8.25 ja keihäs 34.01. Hienoa pojat!

Poikien puolella mitalisijoille ylsivät myös Anton Löfgren, joka otti pronssia P9 sarjan korkeudessa tuloksella 1.00 (PB) ja keihäässä myös pronssia tuloksella 18.84 (PB), sekä Leo Makkonen, joka kisaili itsensä tuplamestariksi P9 sarjan kuulassa tuloksella 7.83 ja pituudessa tuloksella 4.09 (PB). Leon pituustulos on oman ennätyksen lisäksi uusi HSU:n P9 sarjan uusi seuraennätys! Hieman vanhemmista pojista Elias Oksanen oli P14 kuulassa toinen tuloksella 10.00, Vilho Laaksonen P13 sarjan 1000 metrillä kolmas tuloksella 3.32,58 ja pituushypyssä kolmas tuloksella 4,28 (PB), sekä Matias Martikainen P13 sarjan 60 m aidoissa kolmas tuloksella 14.18.

Tyttöjen puolella piirinmestaruuteen ylsivät Miisa Virtanen T11 sarjan 60 metrin sileällä ajalla 9.04 (PB) ja aidoissa ajalla 10.35, Velma Peiponen T13 sarjan keihäässä tuloksella 27.80, Sissi Kaksonen T15 sarjan 100 metrillä ajalla 13.02 ja 300 metrillä 41.10, sekä Ester Solismaa T15 sarjan korkeudessa tuloksella 161 (PB). Ennätyksen lisäksi Esterin korkeustulos on uusi HSU:n seuraennätys! Mestaruuksien lisäksi edellä mainitut urheilijat osoittivat monipuolisuutta ottaen mitaleja myös muissa lajeissa: Velma kuulassa toinen tuloksella 10.18, Miisa kolmas pituudessa tuloksella 4.01 (PB), ja Sissi kuulassa toinen tuloksella 10.51.

T9 sarjassa kolme mitalia nappasi Seela Pasma ollen 1000 metrillä toinen ajalla 4.01,18 (PB), kuulassa kolmas tuloksella 5.93 (PB) ja keihäässä toinen tuloksella 17.08. Vuotta vanhemmissa mitaleja tuli heittolajeista, kun Kiia Salo heitti keihäässä toiseksi uudella ennätystuloksella 17.88 ja Miia Rehn kiekossa kolmanneksi myös uudella ennätystuloksella 18.19. Kiekkomitaleja Miian lisäksi toivat kotiin hopeisena Sara Poikolainen T11 sarjassa ennätysheitolla 17.00 ja pronssisena T14 sarjassa Iisa Aramo tuloksella 23.75. Tuplamitaleille viikonlopun aikana ylsivät vielä Nella Jääskeläinen ja Neela Jakonen. T13 sarjassa kilpaileva Nella oli moukarissa kolmas ennätysheitolla 18.36 ja 2000 metrin kävelyssä toinen ennätysajalla 14.14.92. T15 sarjassa Neela oli kolmas 100 metrillä kauden parhaallaan 13.70 ja toinen pituudessa uudessa ennätystuloksella 4.57.

Hienoja ennätyksiä, sekä sijoituksia nähtiin mitalien ulkopuolella vielä hurjan paljon, joten kaikki tulokset löydät täältä. Erityisnostona P9 sarjan 1000 metrillä kilpaillut Iivo Moisander, joka oli kovatasoisen kilpailun yhdeksäs ajalla 4.22,82, P11 sarjan Niklas Jääskeläinen, joka jäi 1000 metrin kävelyssä niukasti neljänneksi ajalla 7.28,72, sekä Aino Nikander, joka oli mukana ensimmäisissä virallisissa kilpailuissaan T12 sarjassa juosten 60 metriä aikaan 10.73 ja hypäten pituutta 2.83.