Hyvinkään Wappujuoksu liikutti jälleen lapsia

1.5.2024

271 lasta perheineen saapui viettämään aurinkoista vapunpäivää Hyvinkään yleisurheilukentälle

Tapahtuma tavoitti mukavasti ensikertalaisia, mutta mukana oli myös paljon kokeineita wappujuoksijoita niin juoksemassa kuin toimitsijatehtävissäkin. Kentälle oli sijoiteltu 7 erilaista yleisurheilun lajipistettä, joita osallistujat suorittivat lajipassin kanssa keräten suoritusleimoja. Lajien suorittamisen jälkeen kilpailijat pääsivät hakemaan itselleen pienen palkinnon. Rohkeimmat ottivat itselleen myös tatuoinnin. Aurinko paistoi ja kahvio palveli koko tapahtuman ajan!

4-vuotiaiden ja tätä nuorempien sarjan 40 metrillä kovinta vauhtia piti Saimi Halonen (2020) ajalla 11,0. Samalla matkalla 5-6-vuotiaissa päivän nopein oli Voitto Rautjärvi (2018) ajalla 8,4. Tätä vanhemmat sarjat juoksivat 60 metriä, joissa nopeimmat olivat 7-8-vuotiaissa Akseli Räikkä (2016) hurjalla ajalla 10,3 sekä Akseli Viero 9-10-vuotiaissa ajalla 9,4. Akselin aika oli samalla koko päivän paras. 11-12-vuotiaiden kovimman ajan juoksi Ulrim Behuli jolla kellot pysähtyivät aikaan 9,8.

Tapahtumassa oli kaksi lajipistettä myös aikuisille - saappaanheitto ja krusifiksi. Naisten saappaanheiton voitti Saana Pasma tuloksella 17m. Miesten saappaanheiton voitti Janne kalteva tuloksella 25,80m.

Krusifiksissä kilpailijoiden tehtävänä oli pitää käsiään vaakatasossa painavat hiekkaämpärit käsissään. Naisissa Noora Kivioja onnistui pitämään ämpäreitä ylhäällä 1min 13s. Miehistä parhaiten suoritutui Henri Winter ajalla 2min. Voittajat palkittiin Kahvila Kulmiksen lahjakorteilla.

Suuret kiitokset kaikille wappujuoksuun osallistuneille, sekä tapahtuman mahdollistaneille toimitsjoille. Tervetuloa mukaan taas ensi vuonna!

Liitteet