Hienoja tuloksia lauantain Junnuotteluissa

15.9.2014

Hyvinkään Seudun Urheilijat toimi lauantaina 13.9.2014 kauden toisten Uudenmaan piirin Junnuotteluiden järjestäjänä, kesän aikana uusitulla Hyvinkään urheilukentällä. Moniotteluihin osallistui lähes 150 urheilijan joukossa 42 HSU:n 9-13-vuotiasta urheilijaa, jotka suorittivat joko 4- tai 5-ottelun hienossa syysilmassa. Junnuottelut oli viimeinen tilaisuus kerätä pisteitä UUDY:n Nuorisocup-kilpailuun, jossa HSU on käynyt tiukkaa taistelua Keski-Uudenmaan Yleisurheilun kanssa kärkipaikasta. Alustavan pistelaskennan mukaan KUYU sai pitää ykköspaikan 20 pisteen turvin 1179-1159!

Pojat 13-sarjassa Marcus Kytölä ja Jermu Tarkiainen ottivat 5-ottelun (60m aj, kiekko, pituus, keihäs ja 800m) kaksoisvoiton huikein pistein 2828 ja 2206. Marcuksen voittosarja, 9.29, 42.21, 5.27, 43.20, 2.40,11, oli Suomen tilaston 5-ottelun kärkitulos ja lisäksi Marcus heitti sekä kiekossa että keihäässä omat ennätyksensä. Jermu juoksi myös hienosti 800m:n lajivoittoon ajalla 2.34,62 ja paransi oman ennätyksensä lähes kahdeksalla sekunnilla. Lari Kivinen joutui valitettavasti keskeyttämään. 12-vuotiaissa Jan Lammenaho oli 5-ottelun viides ja Tuukka Uusitalo yhdeksäs.

13- ja 12-vuotiaat tytöt suorittivat myös 5 lajia päivän aikana (60m aj, pituus, keihäs, korkeus ja 800m). Nelli Talvitie voitti 13-sarjan, jossa lisäksi Elina Sokka oli seitsemäs ja Eevi Lehtinen kahdeksas. Nellin voittosarja oli 10.18, 4.39, 28.67, 145, 2.48,63, ja Nelli teki hienosti oman ennätyksensä sekä keihäässä että 800 metrillä. Tytöt 12-sarjassa Edwina Hurme, Tia Palmunen, Venla Toivola, Riina Virtanen, Pihla Poikolainen ja Anni Lähdemäki ottelivat hienosti sijoille 6-11.

Nuorempien sarjoissa, 9-11-vuotiaat, kilpailtiin 4-ottelussa. Pojat 11-sarjassa Juho Kantoniemi otti voiton sarjalla 11.08, 125, 31.24, 2.48,76 (60 m aj, korkeus, keihäs ja 800m) ja Justus Talvitie sijoittui hienosti neljänneksi. 10-vuotiaissa Arno Toivola otteli pronssille ja lisäksi Micke Liuha ja Topias Talvitie sijoittuivat viidenneksi ja kahdeksanneksi. Arnon keihäskaari 33.40 toi ylivoimaisen lajivoiton ja oli uusi seuraennätys sekä nousi Suomen tilastossa neljänneksi parhaaksi tulokseksi. 9-vuotiaiden poikien 4-ottelussa (40m, korkeus, keihäs ja 800m) Miko Koskelainen taisteli hopealle ja lisäksi Jere Tervo, Luukas Ödner, Eelis Aramo ja Martin Siima ylsivät sijoituksille 9, 14, 15 ja 17.

Emma Rovasalo ja Laila Lehtinen taistelivat hienosti neljänneksi ja viidenneksi tyttöjen 11-sarjassa (60m aj, korkeus, keihäs ja 800m). Emma otti 60m aidoissa ja Laila korkeudessa lajivoitot kovin tuloksin 11.31 ja 133. Noora Hietala oli samassa sarjassa kymmenes ja Hanna Võigemast viidestoista. 10-vuotiasissa Susanna Lammenaho, Linea Krantz ja Mariia Kiiskinen ottelivat sijoituksille 11-13. Tytöt 9-sarjassa neliotteluun (40m, korkeus, keihäs ja 800m) osallistui huikea määrä, yli 33 urheilijaa, joista jopa kolmasosa HSU:sta. Aino Laitinen ja Elsa Mattila sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon seitsemänneksi ja yhdeksänneksi ja tulosluetteloa täydensivät hienosti vielä Isla Sokoff, Venla Lähdemäki, Sinja Liuha, Lotta Lamminen, Laura Ylönen, Laura Võigemast, Moona Virtanen, Iina Reilio ja Anni Piippo sijoilla 11, 15, 18, 19, 26, 28, 29, 30 ja 32.

Päivän aikana moni venyi omiin ennätyslukemiin ja pitää muistaa, että kokonaisen moniottelun suorittaminen on aina kova saavutus!

Kaikki tulokset löytyvät kilpailutoiminta-välilehdeltä!