Menestystä Espoon Itsenäisyyspäivän kisoista - Emmalle pronssia

7.12.2014

Perinteiset Espoon Tapioiden Itsenäisyyspäivän kisat järjestettiin jo 41. kerran Otahallissa Itsenäisyyspäivänä. Kisat avattiin Pekka Kuivalaisen esittämällä Maamme laululla. Pitkät ratamatkat juostiin jo perjantaina Tapiolassa sijaitsevalla Ratiopharm Arenalla, jossa on lähes 400m:n kiertävä Mondo-rata.

Perjantaina HSU:n urheilijoista 800m:lle osallistuivat Ida Forssten N17, Sonja Lindström T14, Pihla Poikolainen T12 sekä Netta jakonen ja Sinja Liuha T10-sarjassa.

Sonja juoksi hienosti ennätyslukemiin 2.37,64, ja oli 12 juoksijasta 7. Myös Pihla paransi ennätystään aikaan 2.48,19 ja sijoittui 8:nneksi 17 juoksian joukossa. T10-sarjassa oli jopa 26 osallistujaa, ja Netta voitti oman eränsä ja oli kokonaistuloksissa hienosti 5 ajalla 2.56,73. Sinja oli samassa sarjassa 12. ajalla 3.06,59. Molemmat tytöt juoksivat myös ennätyksensä. Ida N17 sarjassa aloitti yleisurheilun vasta viime kesällä ja osallistui ensimmäisen kerran hallikisoihin. Hän paransi hienosti ulkorata-aikansa yli sekunnilla aikaan 3.06,41.

Perjantain tulokset: Tilastopaja

Lauantaina Otahallissa HSU:ta edusti 10 urheilijaa. Ainoan mitalin Hyvinkäälle toi Emma Rovasalo T12 pituudesta ollessaan 33 tytön joukossa 3. ja paras 2003 syntynyt tuloksella 4.22. Myös Anni Lähdemäki hyppäsi pituuden finaaliin ja oli lopulta 7. tuloksella 4.07. Lisäksi Laila Lehtinen ja Riina Virtanen olivat 12. ja 23. tuloksilla 3.82 ja 3.50. Kaikki tytöy paransivat omia halliennätyksiään. Pituuteen osallistui myös Hille Niemitukia, mutta jäi valitettavasti ilman tulosta yliastuttuaan kaikki hyppynsä. -03 syntyneillä urheilijoilla on paljon haasteita edessä kun moni laji vaikeutuu 12-sarjassa, ja mm. pituuden ponnistusalueesta on luovutettava ja lankulle on osuttava.

Tytöt pärjäsivät myös 200m:llä hienosti ja uusivat ennätyksiään. Pihla Poikolainen oli 8. ajalla 30,82, Anni 17, ajalla 31,75, Emma 22. ajalla 32,79 ja Laila 25. ajalla 33,07. 200m:lle osallistui yhteensä 40 urheilijaa.

Riina juoksi myös 60m aidat ja alitti ensimmäisen kerran 12 sekunnin ollessaan 10. 23 juoksijasta ajalla 11,98. Korkeudessa Pihla oli 13. ja Laila 15. samalla tuloksella, 1.20.

P12 sarjassa Juho Kantoniemi juoksi ensimmäisen kerran "isot" aidat ja sijoittui 6:nneksi hyvällä ajalla 11,26 ollessaan toiseksi paras 2003 syntyneistä vain 2 sadasosan erolla. Lisäksi Juho työnsi 3 kg:n kuulan 8.24 m ja oli hienosti viides.

10-vuotiaissa Miko Koskelainen pääsi poikien 60m:n finaaliin ja oli lopulta 5. uudella ennätyksellään 9,16. Miko oli myös 11. korkeudessa tuloksella 110. 60m:llä oli mukana 32 ja korkeudessa 23 urheilijaa. Tyttöjen 60m:llä Venla Lähdemäki oli 39. 54 juoksijasta ja paransi ennätystään lukemiin 10,35. Ennätys tuli myös kuulassa tuloksella 5.18 Venlan ollessa 22. sekä Moona Virtaselle korkeudessa tuloksella 0.95 Moonan ollessa 35.

Lauantain tulokset: Tilastopaja