Pm-Junnuhallin tulokset

8.2.2015

Viikonloppu oli jälleen kerran urheilutäytteinen ja menestyksekäs. Lauantaina nähtiin taas huikeita kilpailusuorituksia sekä Helsingissä että Tampereella.

Helsingin Liikuntamyllyssä kilpailtiin 9-15 sarjoijen piirimestaruuksista Junnuhalleissa. Kilpailut alkoivat 8x200m:n sekaviestillä. HSU osallistui viesteihin kolmella joukkueella, järjestyksessä T/P 9-11-13-15: joukkueet Sininen Marianne Salmi, Ilari Okkolin, Netta Jakonen, Arno Toivola, Tia Palmunen, Micke Liuha, Emma Simberg ja Aleks Meidla ja Keltainen Ruth Toivola, Eeli Rovasalo, Inkamari Letto, Topias Talvitie, Pihla Poikolainen, Justus Talvitie, Nelli Talvitie ja Marcus Kytölä ottivat hienosti kaksoisvoiton.

Oranssi joukkue Neela Jakonen, Joona Mäenpää, Elsa Mattila, Eelis Aramo, Emma Rovasalo, Daniel Bart, Sonja Lindström ja Ilmari Niiranen täydensi vielä hienosti kolmikon 10. sijallaan. Harmittavien sairastapausten vuoksi joukkueisiin tuli vielä muutamia viime hetken muutoksia ja useampi juoksija edusti lopulta itseään vanhempaa sarjaa.

HSU:lle kisoista tuli yhteensä 25 mitalia, joista 11 kultaa, 10 hopeaa ja 4 pronssia sekä lukuisia pistesijoja / uusia ennätyksiä. "Todella hienoa oli todeta, että seuran juniorit ovat innostuneet käymään kilpailuissa ja vielä saavuttaneet hienoja uusia ennätyksiä" tuumaa HSUn nuorisopäällikkö Yvonn Lindholm.

Kilpailuiden ehdottomiin onnistujiin kuuluivat P15 sarjan tuplamestarit Aleks Meidla, joka kahden kultamitalin lisäksi paransi 60m:n ennätyksensä jopa 0,23 s aikaan 7,64 ja Marcus Kytölä, joka kohensi korkeuden halliennätystään 20 cm lukemiin 1.70 sekä myös ulkoratojen tulokseen tuli 9 cm lisää, ja lisäksi kuulassa ennätys parani myös 61 cm lukemiin 13.72. Kolmiloikassa Ilmari Niiranen nappasi kultaa tuloksella 11.15 ja teki 68 cm:n tulosparannuksen. Tuplamitalisteja oli myös Micke Liuha ja Arno Toivola 11-sarjassa. Vasta 7-vuotias Eeli Rovasalo osallistui ensimmäistä kertaa seuran ulkopuolisiin kisoihin ja tuli kotiin sekä 40m:n että viestimitali kaulassa ja oli 2007-syntyneistä 40m:n nopein kovalla ajalla 7,46.

Tytöistä 15-sarjassa Nelli Talvitie saavutti sekä kultaa korkeudessa että hopeaa kuulassa kahdella henkilökohtaisella ennätyksellä 1.50 ja 10.84. Myös 13-sarjassa Pihla Poikolainen taisteli hienosti mitaleista jännittävässä korkeuskilpailussa ja voitti lopulta kultaa tuloksella 1.41 kohentaen samalla kesällä tehtyä ennätystään 11 cm ja kauden parastaan jopa 16 cm. Tytöt 9-sarjan 1000m:llä Marianne Salmi otti ylivoimaisen voiton yli 15 sekunnilla seuraavaan ajalla 3.54,96.

T9 1000m 1. Marianne Salmi 3.54,96

Vanhemmista urheilijoista Pirkanmaan kilpailuissa Tampereella Emilia Palmu juoksi 60m:n finaalissa ennätyksensä 8,35 ja oli lisäksi pituudessa 6. tuloksella 5.04.