Nuorten SM-hallista menestystä!

1.3.2015

Viikonloppuna kilpailtiin nuorten SM-mitaleista eri puolella Suomea.

Porissa kamppailtiin kiekonheiton talvimestaruuksista. N17 sarjassa HSU:n Hanna-Mari Saalo otti heinosti hopeaa uudella ennätystuloksellaan 43,86. Tulos on samalla myös naisten A-luokan tulos.

"Hyvän harjoituskauden jälkeinen kisa käynnistyi kahdella ensimmäisellä heitolla tunnustellen. Kolmannella irtosi jo hyvä melkein 42m kantanut heitto, jonka jo arveltiin rittävän mitaliin. Viimeinen liki 44m kantanut ennätysheitto paransi hopeaan oikeuttanutta tulosta. Kilpailun voitti Virtain Urheilijain suurlupaus Helena Leveelahti.

Mikään heitoista ei ollut ns. nappiheitto, mikä tätä aikaa kaudesta on tavallista, koska avoimen tilan heittoja ei juurikaan ole mahdollista talvella heittää.Kesän tavoitteet ovat oman ikäluokan SM-kisat sekä pääsy Kalevan Kisoihin."

Turun SM-halleissa Maria Kytölä hyppäsi hienosti pronssia N19 sarjan seiväshypyssä. Kilpailu oli tiukka, kun neljän tytön kärkiporukka oli kaikki 20 sentin sisällä. Voittaja Soile Koponen hyppäsi 367, toinen Elinor Kronholm 354 ja Maria Kytölä ja Ida Turunen 346. Maria oli kuitenkin ylittänyt edeltävät korkeudet ensimmäisellään, jolla ratkaistiin pronssi. HSU:n  Emilia Palmu työnsi kuulaa N19 sarjassa ja sijoitus oli 10. uudella ennätyksellään 10,03.