HSU TAMPEREELLA LIEKEISSÄ!

8.3.2015

Viikonlopun kansainvälisiin Tampere Junior Indoor Games -kilpailuihin 7-8.3. osallistui 38 urheilijaa HSU:sta. Kahden päivän aikana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa kilpaili 1650 urheilijaa ja nähtiin 4400 lajisuoristusta, joista 111 lajisuorituksesta vastasivat HSU:n urheilijat. Lisäksi HSU:lla oli yhteensä 9 viestijoukkuetta lähtöviivalla aita- ja 100m:n viesteissä. HSU:n urheilijat lähtivät hyvällä tsempillä ja yhteishengellä kisoihin taistelemaan mitaleista ja finaalipaikoista. Taistella sai kyllä tosissaan kun joissakin lajeissa oli peräti yli 100 osallistujaa, mutta lopputulos, 7 mitalia ja lukuisia finaali- ja pistesijoja, yllätti valmentajatkin.

Lauantaipäivä aloitettiin 60m:n pikajuoksuilla. Lähes kaikki HSU:n juoksivat tekivät pikamatkoilla henkilökohtaiset ennätykset ja HSU:n pojat ylsivät hyvillä juoksuilla finaalipaikkoihin, lopputuloksina P10 Miko Koskelainen pronssia ajalla 9,12, P14 Marcus Kytölä 4.sija ajalla 7,67 ja P15 Aleks Meidla 6.sija ajalla 7,62. Aleks jäi finaalissa hieman alkuerissä syntyneestä ennätyksestään 7,57. Lisäksi Mikon ja Marcuksen ajat ovat Suomen tilastoissa hallikauden 5. ja Aleksin aika 7. nopein.

Hyppylajeissa HSU:n urheilijat taistelivat korkeudessa, pituudessa ja kolmiloikassa. Parhaisiin tuloksiin ylsivät taas pojat. Korkeudessa P11-sarjassa Arno Toivola hyppäsi hienosti kuudenneksi tuloksella 124. Samassa sarjassa Miko Koskelainen hyppäsi pituudessa uudet ennätyslukemat 4.05. Ennätys parani peräti 50cm, sijoituksena upea 6.sija.  P12 pojista Juho Kantoniemi paransi ennätystään viidesti, ja parhaan hypyn kantaessa 4.49 palkintona oli hieno 5.sija. Poikien pituustulokset ovat samalla myös Suomessa tilastoissa yhtä korkealla tänä talvena. P15 kolmiloikkaajista Ilmari Niiranen paransi ennätystään lukemiin 11.18 ja saavutti hienon 7. sijan. Tulos jäi vain 2 cm Ilmarin tavoitteesta kesän SM-rajasta, mutta siihen on vielä runsaasti aikaa.

Heittolajeissa taisteltiin kuulassa ja kiekossa, jossa kaikilta HSU:n edustajilta kirjattiin uudet hienot henkilökohtaiset ennätykset. Parhaasta tuloksesta vastasi P14-sarjassa Marcus Kytölä, uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 13.96 ja sai siitä sen kaikista kirkkaimman mitalin. P12 kiekossa Juho Kantoniemi jäi niukasti yhdeksänneksi tuloksella 21,39. Vasta 11-vuotias Arno Toivola oli saman kilpailun 12. tuloksella 19,47.

Päivä huipentui aitaviesteihin, joissa HSU:lla oli joukkueet sarjoissa T11, T13, P11 ja P15. Parhaista tuloksista ja sijoituksista vastasivat taas pojat, yltäen pistesijoille. P11 pojat ottivat upeasti pronssia 4x60m:n aitaviestissä hienolla uudella seuraennätyksellä joka kirjataan nyt numeroin 44,40. Pronssijoukkueessa juoksivat Arno Toivola, Miko Koskelainen, Topias Talvitie ja Micke Liuha. P15 pojat juoksivat myös uuden seuraennätyksen aikaan 51,69. sijoittuen hienosti kuudenneksi. T11 aitaviestijoukkue sijoittui hienosti 13. 27 joukkueesta. Kaikissa aitajoukkueissa oli mukana ensikertalaisia aitureita jotka suoriutuivat omasta osuudestaan upeasti.

Tyttöjen parhaasta yksilösuorituksesta lauantaina vastasi T14-sarjassa Nelli Talvitie. Nelli juoksi 300m aitajuoksussa hienosti neljänneksi ajalla 49,97.

Sunnuntaina HSU:n kannustusjoukko oli taas heti aamusta paikalla katsomossa seuraamassa 60m:n aitajuoksujen suorat loppukilpailut. Kaikki HSU:n aiturit juoksivat omiin ennätyslukemiin ja Juho Kantoniemi nappasi pronssimitalin parantaen ennätystään huikeat 70 sadasosaa aikaan 10,56. Vasta 7-vuotias Eeli Rovasalo oli P10 sarjassa 60m:n aidoissa 20. nopein ja jätti itseään vanhempia poikia taakseen.

P12 kuulassa Juho Kantoniemi otti jo toisen pronssimitalinsa tuloksella 8,63, ja paransi ennätystään lähes 40 cm. T14 sarjassa Nelli Talvitien työntö 10,64 sunnuntain kuulakilpailussa riitti hienoon 7. sijaan lähes 50 työntäjätytön joukossa. P11 keihäänheitossa Arno Toivola sijoittui hienosti kuudenneksi 29,65 metriä kantaneella heitolla, ja P15-sarjassa Aapo Nieminen heitti ennätyksensä 36,51 ja oli 7.

1000m:n matkalla HSU:n juoksijoista parhaiten pärjäsivät T10-sarjassa vasta 9-vuotias Marianne Salmi joka ajallaan 3.50,90 oli upeasti 5. Marianne on Suomen hallitilaston kärjessä sekä lyhyellä että pitkällä radalla. P11-sarjan Micke Liuha oli 7. ajalla 3.29,23 ja T11-sarjan Netta Jakonen 10. ajalla 3.46,53. Kaikki kolme juoksivat omat ennätykset. 300m:n juoksuissa Aleks Meidla P15-sarjassa vastasi kovimmasta suorituksesta. Aleks paransi omaa ennätystään yli sekunnin ollen lopulta 4. ajalla 39,07.

Illalla juostiin 4x100m:n viestit. HSU:lla oli mukana 5 joukkuetta sarjoissa T11, T13, P13, T15 ja P15. Toinen viestimitali tuli HSU:lle 15-sarjan poikien upealla juoksulla. Aleks Meidla, Ilmari Niiranen, Pyry Okkolin ja Marcus Kytölä onnistuivat vaihdoissa ja pinkoivat kovaa pronssille kohentaen samalla myös HSU:n seuran ennätystä. 13-sarjassa tytöt juoksivat hienosti 18. sijalle 42 joukkueesta kun taas pojat kokivat epäonnea kapulan tippuessa ensimmäisessä vaihdossa, mutta huikealla tsempillä pojat juoksivat maaliin asti sijoittuen lopulta 10.

Päivä huipentui P15 seiväshyppyyn, jossa 14-vuotiaat Marcus Kytölä ja Jermu Tarkiainen sijoittuivat upeasti toiseksi ja neljänneksi. Marcus hyppäsi 375 jääden hieman omasta ennätyksestään kun taas Jermu koheni omia ennätyslukemia tuloksen 345.

"Vaikea pistää paremmaksi ensi vuonna", totesi valmennustoimikunnan johtaja Markku Kytölä toisen päivän päätteeksi. "Mutta yritetään tietenkin!"

Kaikki tulokset: Tilastopaja
Lajit erikseen: TJIG live-tulospalvelu

HSUn kisakatsomo, livetuloksia niin hallissa kun netissäkin!