Viikonloppuna menestystä! - Pm-Junnuotteluista 12 mitalia, piiriennätys ja kauden kärkituloksia

23.5.2015

Sunnuntaina 24.5. Riihimäen kentällä kilpailtiin 9-15-vuotiaiden moniotteluiden Uudenmaan piirin mestaruuksista. Hyvinkään seudun Urheilijat osallistui piirin suurimmalla joukkueella, peräti 58 ottelijalla. 14-15-sarjalaiset kilpailivat 5-ottelussa (pojat 100m aj, pituus, keihäs, seiväs, 1000m ja tytöt 80m aj, korkeus, keihäs, pituus 800m), 12-13 4-ottelussa (pojat 60m aj, korkeus, kuula, 800m ja tytöt 60m aj, pituus, kuula ja 800m) ja 9-11 3-ottelussa (40/60m, pituus, kuula).

HSU:n urheilijat ottivat yhteensä 12 mitalia ja oli näin Uudenmaan paras seura. Lisäksi urheilijat saavuttivat useita pistesijoja (6 parhaan joukossa) ja syntyi huikea määrä uusia henkilökohtaisia lajiennätyksiä. P15-sarjassa HSU:n pojat ottivat jopa kolmoisvoiton Ilmari Niirasen (1830p) Aapo Niemisen (1783p) ja Niilo Kantoniemen (1458p) toimesta. P14-sarjassa tuli kaksioisvoitto kun Marcus Kytölä otteli piiriennätyksen ja samalla kauden kotimaisen kärkituloksen (3064p) upealla sarjalla (14.68 5.65 40.07 3.90 3:24.75) ja Jermu Tarkiainen oli toisena myös erittäin hyvällä ottelutuloksella (2539p)!

Pojat olivat kovia myös nuoremmissa sarjoissa. Juho Kantoniemi otteli 12-vuotiaissa hopealle (1327p) ja Justus Talvitie oli samassa sarjassa 6. P11-sarjassa Arno Toivola oli 3. (923p) ja P10-sarjassa Miko Koskelainen toinen (771p). 9-vuotiaiden ottelussa tuli myös peräti kaksoisvoitto Olavi Halosen (612p) ja Ilari Okkolinin (574p) upeilla suorituksilla. Olavin tulos oli myös kauden kärkitulos. Eeli Rovasalon otteli vielä samassa sarjassa pistesijoille ollessaan hienosti 5.

Myös tyttöjen sarjoissa nähtiin kauden kärkituloksia kun Siiri Saalo (2396p) otteli T15-sarjan voittoon ja Nelli Talvitie (2225p) teki saman tempun T14-sarjassa. Lisäksi Emma Simberg oli 15-vuotiaissa 6. ja Milla Rasinkangas 14-vuotiaissa sijoittui niukasti mitaleiden ulkopuolelle 4:nneksi. 13-vuotiaiden tyttöjen otteluissa pistesijoille ylsivät Tia Palmunen 4. sijalla ja Riina Virtanen 6. sijalla, sekä 12-vuotiaissa Noora Hietala 4. sijalla ja Emma Rovasalo 6. sijalla. Tia ja Noora jäivät myös harmittavan vähän mitaleista ja Noora jopa johti vielä ennen viimeistä lajia, mutta ottelu on ottelu ja jokainen piste on tärkeä. Parastahan moniottelussa on että jännitys säilyy loppuun asti ja lisäksi urheilijoilla oli taas eilen aivan mahtava yhteishenki.

Samanlaisella upealla tsempillä HSU lähteekin uudestaan jo viikon päästä suunnuntaina kun vuorossa on Pm-viestit Nurmijärvellä.

Junnuottelut kaikki tulokset

Lauantaina 23.5. myös muutama HSU:n vanhemmista nuorista avasi ulkoratakautensa. Järvenpään kansallisissa kilpailuissa Tanja Sorvari ja Ida Forsstén juoksivat omat ennätyksensä 100m:llä 13.46 ja 14.25 kovaan vastatuuleen, ja 200m:n tuloksetkin 29,02 ja 30,85 näyttävät että tytöt ovat kunnossa, kun tässä juoksussa vastatuulta oli jopa 5,3m/s. Ida osallistui lisäksi vielä pituuteen.

Helsingin OP Junior Gamesissa Marianne Salmi voitti T11-sarjassa 800m kauden kärkituloksella 2:48.98. Samoissa kisoissa Ilmari Niiranen avasi kolmiloikkakautensa kelpotuloksella 10.49.