Reipasta menoa aikuisten yleisurheilukoulussa

6.6.2015

HSU:n järjestämään aikuisten yleisurheilukouluun osallistui seitsemän innokasta aikuisurheilijaa. Treenejä oli yhteensä 4 kertaa ja ne kestivät 1,5 tuntia kerrallaan. Yleisurheilukoulun valmennuksesta vastasi HSU:n nuorisopäällikkö Yvonn Lindholm yhdessä nuorisovalmentajan Henna Koskelaisen kanssa.

Yleisurheilukoulun osallistujilta ei vaadittu aikaisempaa urheilutaustaa, vaan tarkoituksena oli tarjota uusia mielenkiintoisia kokemuksia sekä kehittää fyysisiä taitoja ja kuntoa. Treeneissä opittiin perusteet monista yleisurheilulajeista.

Lajeina treeneissä olivat pikajuoksu, pituushyppy, keihäänheitto, kuulantyöntö, korkeushyppy ja aitajuoksu. Tutuksi tulivat  myös erilaiset koordinaatio- ja liikkuvuusliikkeet. Viimeisissä treeneissä harjoiteltiin jopa viestinvaihtoja ja kellotettiin urheilijoille 60 metrin ajat, jotka olivat loistavia eli nopeuttakin löytyi aikuisurheilijoista.

Ryhmä treenasi innokkaasti ja hyvällä asenteella säästä riippumatta. Monelle jäi varmaan kipinä jatkaa lajin harjoittelua. Nyt yleisurheilukoulun jälkeen heillä onkin mahdollisuus jatkaa aikuisurheilijoiden harjoitusryhmässä.

Valmentajat kiittävät kaikkia yleisurheilukouluun osallistuneita ja toivottavat hyvää urheilukesää!