Hienoja tuloksia Aluemestaruuskilpailuissa - Maria Kytölä tuplamestariksi

14.7.2015

Tuusulassa pidetttiin Helsingin ja Uudenmaan piirien yhteiset Aluemestaruuskilpailut 14.-15.7. HSU:n urheilijat saavuttivat uusia, hienoja ennätyksiä ja sekä muutaman mitalin.

Ensimmäisenä päivänä N17-sarjassa kilpailivat eri lajeissa Hanna-Mari Saalo, Ida Forsstén ja Tanja Sorvari. 100m:n aitajuoksussa juoksivat Hanna-Mari (16,94) ja Tanja (16,26) hienosti uudet ennätyksensä. Kolmiloikassa Idan uusi ennätys kirjataan 9,77. Ida ja Tanja juoksivat myös 100m:llä ennätykset uusiksi. Idan aika oli 14,11 ja Tanjan 13,41.

N19-sarjassa Maria Kytölä heitti naisten keihäällä uuden ennätyksen ja samalla kisan voittotuloksen 35,52.

M17-sarjassa kilpailivat Jesper Jääskeläinen, Teemu Mustonen sekä vasta 14-vuotiaat Jermu Tarkiainen ja Marcus Kytölä. Jermu ja Marcus hyppäsivät seipäässä lähelle ennätyksiään, tuloksilla Jermu 370 ja Marcus 385. Marcus sijoittui kolmanneksi. Jesper juoksi 100m uuteen ennätysaikaan 12,43. Teemun loppuillan 400m juoksu oli mahtava suoritus. Hieno tulos 53,64 oikeutti tiukassa kisassa neljänteen sijaan.

Toinen päivä alkoi N17-sarjassa seiväshypyllä ja kuulantyönnöllä. Seipäässä vasta 15-vuotias Siiri Saalo voitti sivuttuaan oman ennätyksensä 340. Sisko Hanna-Mari kohensi pari vuoden takaista ennätystään lukemiin 270 ja oli kolmas. Seipään jälkeen Hanna-Mari kirkasti mitalinsa kultaiseksi päälajissaan kiekossa tuloksella 42,11. Emilia Mikkola työnsi kuulassa hienosti ennätyksensä 10,01 ja osallistui lisäksi myös pituushyppyyn.

200m:llä juostiin kovaa sekä naisten että miesten sarjassa. 15-vuotias Emma Simberg juoksi pieneen vastatuuleen yli sekunnin kovempaa kuin viimeksi talvella aikaan 27,20 ja sijoittui 10:nneksi kovassa seurassa 26 juoksijasta. Myös Ida Forsstén paransi omaa ennätystään yli sekunnilla aikaan 29,79. Tanja Sorvari jäi niukasti omasta ennätyksestään ajalla 28,07.

M17-sarjassa juoksi Teemu Mustonen kovaan aikaan 24,04 ja sijoittui pronssille. Marcus Kytölä juoksi myös erittäin hyvin 14-vuotiaiden tilastokakkoseksi ajalla 24,60 ja Jesper Jääskeläinen täydensi vielä kolmikon parantaen omaa ennätystään huimat lähes kaksi sekuntia aikaan 25,66!

N19-sarjassa Maria Kytölä otti kisojen toisen kultamitalinsa pituudessa hyvällä tuloksella 532, jääden omasta enäätyksestään vain 5 cm.

Onnittelut urheilijoille hienoista suorituksista!