LJG:ssä hyviä tuloksia vaihtelevissa olosuhteissa - useampi rikkoi SM-rajan

25.7.2015

Viikonloppuna kisattiin Lohjan Harjun kentällä LJG:ssä. Lauantaina kello ei ollut kymmentäkään vielä kun ensimmäinen mitali tuli jo HSU:lle. Miko Koskelainen hyppäsi P10 korkeudessa hopealle uudella ennätystuloksellaan 122.

Laila Lehtinen ja Moona Hujanen hyppäsivät T12-sarjan seipäässä hopealle ja pronssille. Moona ylitti 220, joka on myös vasta kahden vuoden päästä ajankohtaisena olevan SM-rajan yli. Laila totutteli jäykempään seipääseen ja tulos 230 jäi hieman hänen ennätyksestään.

Pikamatkoilla Juho Kantoniemi ja Emma Simberg juoksivat finaaliin. Juhon aika oli 9,14 ja Emma paransi upeasti ennätyksensä kymmenyksellä aikaan 13,35, sekä finaalissa vielä 2 sadasosaa lisää. SM-raja alittui kirkkaasti ja Emmaa palkittiin hopealla. P11-sarjan 60m:llä Topias Talvitie juoksi ennätyksensä 8,76 ja sijoittui kolmanneksi. P10-sarjassa Miko Koskelainen juoksi alkuerissä ennätyksensä 8,83 ja voitti lopulta finaalin ajalla 9,06.

P15-sarjan kolmiloikassa Aapo Nieminen paransi ennätyksensä yli metrillä tulokseen 11,03 ja nappasi voiton seurakaverin Ilmari Niirasen edestä. Ilmari jäi vähän omasta ennätyksestään tuloksella 10,82. Aapo oli lisäksi keihäässä kolmas tuloksella 33,25. P13-keihäässä Jere Nyfors oli kolmas hienolla ennätysheitollaan 41,29.

Ratamatkat päättyivät pitkiin juoksuihin. 1000m:llä Mikke Liuha juoksi pronssille upealla ennätyksellään 3.23,42.

Sunnuntai oli sateinen ja tuulinen, mutta urheilijat jatkoivat hienoja esityksiään. Aamu alkoi P15-sarjan 100m:n aitajuoksulla jossa Ilmari Niiranen ja Aapo Nieminen kävivät SM-rajan kimppuun. Molemmat juoksivat ennätyksensä, Ilmari 16,01 ja Aapo 16,50, mutta rajaan jäi vielä hieman matkaa. Uusi yritys koittaa tiistaina Hämeenlinnassa.

HSU:n nuorimmat pojat olivat huikeassa juoksukunnossa. P11-sarjassa Topias Talvitie oli 150m:llä 2. ajalla 21,57, joka on tilastojen neljänneksi nopein tänä kesänä, ja P10-sarjassa Miko Koskelainen kolmas ajalla 22,70. Miko oli lisäksi sekä 60m:n aitajuoksussa että pituushypyssä toinen tuloksilla 11,14 ja 415. T10-sarjassa Emilia Rouvinen juoksi 150m:llä hopealle hienolla ajalla 22,96 ja tilastoissa viidenneksi.

T14-sarjassa Nelli Talvitie nappasi keihäässä voiton ja kuulassa pronssin tuloksilla 34,55 ja 10,77. Sekä Nelli että Milla Rasinkangas, joka jäi niukasti neljänneksi ennätysheitollaan 33,32, ylittivät SM-rajan. T11-sarjassa 60m:n aitajuoksussa Aino Laitinen juoksi pronssille ajalla 11,46, kuten myös Marianne Salmi T9-sarjan 400m:llä ajalla 77,92.

Kaikki tulokset: Tilastopaja