HSU:n junnut huipputuloksiin Tuusulan nuorisokansallisissa!

9.8.2015

Viikonloppuna kisattiin Tuusulan nuorisokansallisissa. Kilpailussa oli mukana suuri joukko HSU:n urheilijoita. Lämpimässä säässä tehtiin hienoja tuloksia ja uusia omia ennätyksiä.

Lauantain tulossatoa!

Nuoremmissa tytöissä Marianne Salmi kävi juoksemassa T11 sarjassa 1000m aikaan 3,48,78 sekä omassa 9-vuotiaiden sarjan pituudessa tulos oli 337.

T13 sarjassa Laila Lehtinen heitti kiekossa uuden ennätyksen 21,67 ja hyppäsi pituudessa 438. Saman sarjan 60m juoksussa Tia Palmunen juoksi viidenneksi ajalla 8,64

T15-sarjassa Milla Rasinkangas oli keihäässä kolmas ennätyksellään 33,93. Nelli Talvitie heitti keihästä 34,12 ja oli toinen. Pituudessa Nellin tulos oli 463 ja 100m juoksussa 14,27. Korkeudessa Milla oli toinen tuloksella 145. Saman sarjan kiekossa sijoittui Siiri Saalo kolmanneksi ennätystuloksella 32,36 Kaksoissisar Saara heitti kiekossa tuloksen 27,47.

P11 sarjan Miko Koskelainen hyppäsi korkeudessa 115 ja 60m pikapyrähdyksessä sijoitus oli kolmas ajalla 8,86.

P13 sarjan keihäässä tuli toiseksi Jere Nyfors tuloksella 40,15. Justus Talvitie tulos keihäässä oli 25,60. Kiekossa Juho Kantoniemi (29,28) sekä Justus Talvitie (23,75) heittivät molemmat ennätyksensä.

P15 sarjan keihäässä Niilo Kantoniemen tulos oli 37,27 ja Aapo Niemisen 36,44. Kiekossa Jermu Tarkiainen heitti toiseksi 39,49. Aapo Nieminen oli kolmiloikassa kolmas ennätyksellään 11,18. Ilmari Niiranen hyppäsi 11,10. Lievään vastatuuleen juostussa 100m Aleks Meidlan aika oli 12,34 ja Ilmari Niirasen 12,76.

Sunnuntain tuloksia!

T11 sarjassa Aino Laitinen juoksi  60m aitajuoksussa ajan 11,24.

T13 sarjassa Laila Lehtinen laittoi lähes kaikki ennätykset uusiksi. Kuulassa irtosi hopeaa ennätyksellään 8,75. Sitten korkeudessa rävähti! Ennätys parantui peräti 9cm ja kilpailun voittotulokseksi tuli uudet ennätyslukemat 145. Tuolla tuloksella Laila on 12-vuotiaiden tämän kesän tilastoissa jaetulla viidennellä sijalla.

T13 sarjan 200m juoksussa Tia Palmunen jatkoi ennätysten juoksemista. Tia oli kisan neljäs ennätyksellään 28,73.

T15 sarjan kuulan voitti Nelli Talvitie hienolla tuloksella 11,36. Samassa kilpailussa Milla Rasinkangas työnsi 9,38. Aitajuoksussa molemmat tytöt jäivät ennätyksistään tuloksilla, Nelli 13,76 ja Milla 15,96. T15 sarjan 3000m kävelyssä Saara Saalo käveli voittoon kauden parhaallansa 16.47,34.

P11 sarjassa Miko Koskelainen hyppäsi pituudessa 398 ja juoksi 60m aidat aikaan 10,96.

P15 sarjan pituudessa Aapo Nieminen hyppäsi hienosti ennätyksensä 507. Aapo juoksi myös 100m aidat aikaan 16,21. Aidoissa Ilmari Niiranen voitti ja juoksi hienon uuden ennätyksen 15,48. Tuloksen tasoa nostaa yli kahden metrin nopeudella puhaltanut vastatuuli.

Loukkaantumisesta toipunut Aleks Meidla juoksi kesän toisen kilpailunsa ja sijoittui hienosti P15 300m juoksussa hopealle ennätyksellään 38,92.

Seipäässä HSU:n hurja kaksikko hyppäsi uudet ennätyksensä sekä nousivat  hienosti 14-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa korkealle. Jermu Tarkiainen hyppäsi 390 (kaikkien aikojen tuloksissa 22.) ja Marcus Kytölä 430 (kaikkien aikojen tuloksissa 2.). Marcuksen tulos rikkoi myös vuodelta 1997 peräisin olevan Uudenmaan piirin ennätyksen. Entinen ennätys oli Mikko Halvarin (HSU) nimissä.

M17 sarjan 100m Jesper Jääskeläinen juoksi lähelle ennätystään tuloksella 12,50.

"Aivan mahtava viikonloppu. Säät olivat kesän hienoimmat ja samoin myös urheilijoiden tulokset. 14-15-vuotiailla on seuraavan kahden viikon aikana kesän tärkeimmät kilpailut. Ensi viikonloppuna piirinmestaruuskilpailut Vihdissä ja sitten 21.-23.8. ikäryhmänsä SM-kilpailut Oulussa. On hienoa että ennätykset alkavat paukkua juuri nyt" tuumaa HSU:n valmentaja Markku Kytölä. "Näyttää siltä, että valmennuksellisesti ollaan onnistuttu hyvin."