Menestystä 19SM-kilpailut Savonlinnasta!

15.8.2015

Viikonloppuna kilpailtiin Savonlinnassa 19-vuotiaiden Suomenmestaruuksista. HSU:n edustajina kilpailussa oli Maria Kytölä ja Frano Vainio-Doiseul.

Maria aloitti kilpailun lauantain seiväshypyllä. Avauskorkeus 325 meni hienosti ensimmäisellään, mutta kuuden kuukauden hyppäämättömyys alkoi näkyä. Marian tulokseksi jäi tuo 325 ja sijoituksena neljäs sija yhdentoista kilpailijan joukosta.  Voiton vei Soile Koponen Leppävirralta, joka ainoana ylitti 345. Sunnuntain naisten pituushypyn karsintaa vaikeutti stadionilla pyörivä puuskittainen tuuli. Mariakin juotui jännittämään finaaliin pääsyä aivan karsinnan viimeiseen hyppyyn saakka. Illan finaali kuitenkin kulki hienosti. Tuloksena oli uusi henkilökohtainen ennätys 550 ja finaalin kuudes sija.

Frano juoksi sunnuntaina 200m alkueristä suoraan finaaliin ajalla 22.55. Finaalissa Frano avasi hienosti ollen kaarteen jälkeen vielä kilpailun voittaneen Oskari Lehtosen (Nurmijärven Urheilijat) rinnalla toisena. Loppusuoralla muutama urheilija pääsi ohitse, mutta tuloksena Franolle oli upeasti neljäs tila sekä uusi henkilökohtainen ennätys 22.21. Tuloksen tasoa nostaa juoksun aikana puhaltanut 1.5 metrin vastatuuli.

"Harmittavan lähelle jäi mitalit. Kuitenkin valmennuksellisesti asiat menivät kuitenkin hyvin. Molemmat tekivät ennätyksiä kesän tärkeimmässä kilpailussa." tuumaa mukana ollut valmentaja Markku Kytölä. "Marialla seipäässä näkyi pakollinen puolen vuoden treenitauko, mutta pituudessa mentiin taas hieno loikka eteenpäin. Samoin Franon pieni reisivaiva haittasi valmistautumista kisaan."

Onnittelut urheilijoille ennätyksistä ja hienoista sijoituksista Suomenmestaruuskilpailuissa!

Taustalla hieno Savonlinnan urheilukenttä.