HSU:lle jättipotti Oulun ja Kalajoen SM-kisoista!

20.8.2015

Tuloksena 5 kultamitalia, 2 hopeata, 2 pronssia, 7 pistesija, useita finaalipaikkoja ja huimia ennätysparannuksia.

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden iskukykyinen joukkue, 13 urheilijaa, lähti mitalitavoittein nuorten SM-kilpailuihin.

Tavoitteena oli mitalisijoituksia ja upeita henkilökohtaisia ennätyksiä. Urheilijat tekivät kauden parhaansa ja ylittivät kirkkaasti heille asetetut tavoitteet.

HSU:n mitalitilin avasi perjantaina hienosti Saara Saalo T15 sijoittuen 3000m kävelyssä hopealle. Saaran tulos 16.31,40 on myös hänen uusi ennätys. Seuraavaksi kisanäyttämölle astuivat T15 sarjan seiväshyppääjätytöt Siiri Saalo ja Iida Tolonen. Siirin tulos 3.30 ja sijoitus neljäs. Iida hyppäsi tulokseksi 2.30 ja 13.sija. Yhdessä tytöt ottivat hienosti joukkuepronssia.

T14 sarjan keihäskisassa Nelli Talvitie ja Milla Rasinkangas heittivät joukkuekultaa. Nellin tulos 34,37 ja 11. sija. Millan tulos 31,74 ja 17.sija.

Kalajoella Hanna-Mari Saalo heitti N17 sarjan kiekossa pronssia tuloksella 40,13 ja Kaarina Lehtonen juoksi N17 3000m aikaan 10.48,98 ja sijoittuen viidenneksi.

Toinen kilpailupäivä aloitettiin P15 sarjan 100m pikapyrähdyksellä. Aleks Meidla juoksi hienosti, sivuten kauden parasta reiluun vastatuuleen juostuissa alkueroissa. Kokonaissijoitus 12. ajalla 12,19. P15 100m aidoissa Ilmari Niiranen juoksi hienosti viidenneksi, upealla henkilökohtaisella ennätyksellä. Tulos 14,58 ja ennätys parani yli puoli sekuntia.

P14 pituuskilpailussa Marcus Kytölä hallitsi kovaan vastatuuleen hypättyä kisaa ja voitti sen uudella Uudenmaan piirin piiriennätyksellä 6.32.

Emma Simberg juoksi T15 sarjan 800m toisessa erässä rohkeasti, välillä kärjessäkin juoksua vetäen. Kiri ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuun asti, tulokseksi 2.32,45 ja erän 8.

Kolmannen kilpailupäivän aloitti aamuvarhain Jermu Tarkiainen P 14 kiekolla. Tuloksena Jermulle hieno ennätystulos 40.27 ja 4.sija.

Juoksuradalla Aleksilla ja Emmalla oli lajina 300m. Aleks juoksi kovassa seurassa ajan 39,04 ja sijoitus 19. Emma juoksi hienosti itsensä illan finaaliin uudella ennätyksellä 42,06. Finaalissa Emma sijoittui rohkealla juoksulla seitsemänneksi.

Kenttälajeissa kilpailtiin samanaikaisesti neljällä eri hyppypaikalla. Kolmiloikkapaikalla T15 sarjassa Siiri ja Iida saavuttivat joukkueena kuudennen sijan. Siirin tulos 10.60 ja 14. sija. Iida hyppäsi uudeksi ennätykseksi 9.36 ja sijoitus 31. P15 sarjassa Ilmari ja Aapo Nieminen taistelivat hienosti joukkuemitalista. Tällä kerta tuloksena 4. sija. Aapon tulos 10.99 ja 19. sija. Ilmari hyppäsi uudeksi ennätykseksi 11.51 ja 13.sija.

Korkeussuuntaisissa hypyissä käytiin hieno taistelu molemmilla hyppypaikoilla. T14 korkeushypyssä joukkueena taistelivat Milla ja Nelli. Milla hyppäsi tulokseksi 1.45 ja 13. sija. Nelli pisti ennätyslukemat uusiksi hypäten 1.60 ja 6.sija. Tytöt ottivat yhteistuloksella upeasti joukkuekultaa!

Seiväspaikalla P14 sarjassa Marcus ja Jermu tekivät historiaa hypäten seuralle peräti kaksoisvoiton Jermun hopeatulos 3.90 ja Marcuksen voittotulos 4.35. Marcus teki vielä kilpailussa kolme yritystä uudesta P14 sarjan SE:stä 451. Tulos 435 on kuitenkin sarjassaan kautta aikojen toiseksi paras ja samalla tietenkin Uudenmaan piirin ennätys. Pojat saivat tuloksillaan myös joukkuekultaa.

Sunnuntaina Kalajoella juoksi myös Kaarina N171500m seitsemänneksi ajalla 4.55,65.

"Todella hieno viikonloppu. HSU oli hienosti esillä molemmilla kilpailupaikkakunnilla. Urheilijat edustivat seuraa todella mallikkaasti ja menestyivät upeasti kaikkien kärkiseurojen joukossa. Sunnuntain kilpailu Oulussa huipentui vielä seuran urheilijoiden yhteisnäytökseen" tuumaa seuran puheenjohtaja Johannes Tarkiainen. "Iltapäivän kilpailussa oli seuran urheilijoita kentällä yhtäaikaa peräti 9 kappaletta ja kaikki taistelivat mitaleista. Viimeisen tunnin aikana seuralle tuli peräti neljä mitalia ja kaksi pistesijoitusta. Tuntui että kenttäkuulutuksissa esille nousi vain yksi seura - HSU."

HSU onnittelee kaikkia urheilijoita ja valmentajia upeista suorituksista!

Seuraavaksi HSU:n urheilijat taistelee tulevana viikonloppuna Vattenfall finaalissa Tuusulassa.

Joukkuekultamitalistit kunniakierroksella!