Vattenfall-finaalin saavutukset

29.8.2015

HSU kilpaili kärkiseurojen kanssa sijalle 12.

HSU sijoittui ensimmäisessä Vattenfall-finaalissaan hienosti sijalle 12. Keräsimme Tuusulassa käydyssä kilpailussa pisteitä kaiken kaikkiaan 219,5.

Joukkueen finaalimatka alkoi Hyvinkäältä täpötäyden fanibussin kyydittäessä urheilijat ja kannustajat kohti kisapaikkaa. Matkalla jokainen seuralainen sai värikkäät HSU posket ja viime hetken ohjeet. Finaali olikin iso tapahtuma, mistä moni sai hienoja uudenlaisia kokemuksia. Tunnelmaa ei päivästä puuttunut, joukkueemme liput saivat kyytiä jo heti aamusta alkaen kun ylitimme ruohokentän avajaisissa näyttävällä sisääntulolla.

Urheilijamme tekivät kärkiseurojen kamppailussa huipputuloksia:

Lajivoitto: Siiri Saalo seiväshypyssä 335

Kakkossijat: Marcus Kytölä kuulantyönnössä 13,99, Topias Talvitie 150 metrillä 21,71, Arno Toivola keihäänheitto 32,92

Useassa lajissa syntyi uusia ennätyksiä

Päivän tuloksia sarjoittain:

P11-sarjan Topias Talvitie juoksi 150 m aikaan 21,71 sijoittuen lajissaan upeasti toiseksi. Keihäskilpailun aikana koettiin melkoinen sadekuuro, Arno Toivola tempaisi näissä oloissa hienon kakkostuloksen 32,92. Pituushypyssä Miko Koskelainen kohensi ennätystään tulokseen 4,42 sijoittuen lajissaan viidenneksi. Miko palkittiin myös HSU joukkueen tsempparina, onnittelut! 1000 metrillä Micke Liuha oli 11.

Tytöt 11-sarjassa Inkamari Letto ponkaisi pituushypyssä uudelle metriluvulle ennätyksellään 4,05. Ennätyksensä kohensi myös Aino Laitinen keihäänheitossa tuloksella 21,89. Netta Jakonen juoksi 1000 m aikaan 3.42,19 sijoituksella 9. Emilia Rouvisen kisalajina oli 150 m (23,48).

13-vuotiaissa pojissa Juho Kantoniemi aitoi upeasti omaan ennätysaikaan 10,45 millä heltisi 7 sija. Eeli Vuola kilpaili korkeushypyssä (132), Jere Nyfors moukarissa (20,00) ja Elmo Niemi 1000 metrillä (3.47,60).

T13-sarjan Tia Palmunen juoksi 1000 m ennätysaikaansa 3.30,29. Riina Virtanen teki paluun pika-aitoihin ajalla 11,20. Samassa sarjassa Laila Lehtinen hyppäsi korkeudessa 137. Moukarin kanssa puolestaan pyörähteli Venla Toivola kaaren kantaessa 24,62.

P15-sarjassa Marcus Kytölä pukkasi kuulaennätyksensä uusiksi hienolla kaarella 13,99 saaden lajista kakkossijan. Ilmari Niirasen aitataidot ovat tallella, oma ennätys sallituissa oloissa 100 metrillä kirjataan nyt 14,81 ja sijoitus 5. Aleks Meidlalla kulkee myös pidemmät matkat A-luokassa, hän juoksi 2000 metrillä seitsemänneksi ennätysajallaan 6.32,54.

15-tytöissä Siiri Saalo hyppäsi upeaan lajivoittoon, tulos 335! Saara Saalo oli 1000 m kävelyssä hienosti neljäs ennätysajalla 4.52,71. 15-vuotias Emma Simberg teki hienon 200 m juoksun N17-sarjassa voittaen monta kilpakumppania, oma ennätys parani lähes puoli sekuntia aikaan 26,72. Milla Rasinkankaan kuulapakitus kantoi 9,36. Sonja Lindström juoksi 2000 m aikaan 7.49,10. Nelli Talvitien 80 m aidat ylittyivät ajalla 13,25.

M17-sarjan Teemu Mustonen kiiruhti 200 m hienosti, tuloksena ennätysaika 23,97 ja 7. sija. Aapo Nieminen puolestaan päivitti oman pituushyppyennätyksensä lukemiin 5,09! Kuularingissä Niilo Kantoniemi pukkasi 5kg kuulaa myös omaan ennätykseensä 8,73.

N17-sarjassa Hanna-Mari Saalo pyörähteli kuularingissä sen verran ketterästi että kuulaennätys kohentui lukemiin 11,15. Monitaituri Tanja Sorvari hyppäsi omaksi ennätyksekseen pituudessa 4,90.

Loppuhuipennuksena HSU:n 16 henkinen sukkulaviesti-juokkue hurjasteli sateen kastelemalla nurmikentällä ajan 2.19,86.

ONNEA JA KIITOKSET KAIKILLE FINAALI-matkalla mukana olleille.