Urheiluvuosi 2015!

20.9.2015

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden vuosi oli seurahistorian paras!

HSU, jonka 21-vuotiseen seurahistoriaan mahtuu ylä- sekä alamäkiä, teki kuluneella vuonna mahtavan nousun yleisurheiluseurojen parhaimmistoon. Viime syksynä seuran valmennustoimikunta laittoi varsin kunniahimoiset tavoitteet vuodelle 2015. Seuran urheilijat harjoittelivat ja kilpailivat kuitenkin siihen malliin, että kaikki suurimmatkin odotukset ylitettiin reilusti.

Lasten liikunnassa tavoitteena oli tarjota mahdollisimman monelle Hyvinkään talousalueen lapselle monipuolinen ja turvallinen tapa tutustua liikuntaan ja kilpailemiseen. Ryhmät harjoittelivat ahkerasti kesän aikana maanantai- ja keskiviikkoiltaisin urheilupuistossa. Kyseisinä iltoina oli vilskettä kun yli 100 lasta oli kentällä yhtä aikaa harjoittelemassa. Välillä tuntui, että kyseessä olisi ollut joku suuri ottelu, kun urheilupuiston parkkipaikat olivat kaikki varattuina.

Seurakilpailut, jotka on tarkoitettu juurikin perheen pienimmille (4-13v), uudistettiin myös tänä vuonna, nimeltään Silja Line seurakisat. Kilpailut olivat kaikille avoimet, matalan kynnyksen kilpailut, jossa tarkoituksena oli tutustuttaa lapset yleisurheilun eri lajeihin leikinomaisesti. Seurakisat olivat koko perheen yhteinen hauska tapahtuma, jossa myös vanhemmat saivat olla mukana. Kilpailut osoittautuivat erittäin suosituiksi, koska HSU:n järjestämissä kilpailuissa kävi jopa 150 lasta. Nämä lukemat ovat suurimpia osallistumislukuja koko Suomessa.

Kuluneella kaudella HSU eteni myös ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan Vattenfall Seuracupin tera-sarjan finaaliin. Kahden osakilpailun perusteella valitut Suomen suurimpien kaupunkien finaalijoukkueet kilpailivat toisiaan vastaan Tuusulassa. HSU sijoittui tässä kovassa valtakunnallisessa kilpailussa upeasti sijalle 12.

Suomen Urheiluliiton Nuorisotoimintakilpailussa HSU:n nuoret sijoittuivat seitsemänneksi kaikkien yleisurheiluseurojen joukossa. Nuorisotoimintakilpailussa pisteet kertyvät 4-13-vuotiaiden piirinmestaruuskilpailujen osanottajamäärän perusteella. Lisäksi pistemäärään vaikuttaa kyseisten ikäluokkien lisenssiurheilijoiden määrä. HSU:n nuoret osallistuivat erittäin innokkaasti piirinmestaruuskilpailuihin ja suurin osa kisamatkoista toteutettiinkin yhteiskuljetuksella linja-autolla. Vaikka kilpailun kokonaissijoitus itsessään oli mahtava, niin vieläkin paremmin pärjäsimme moniotteluiden-osapisteissä. Siinä olimme Suomen paras seura.

Uudenmaan piirissä kilpailtiin myös tänä vuonna Nuorisocupissa. Kilpailussa piirin 9-15- vuotiaat nuoret kilpailevat piirinmestaruuskilpailuihin osallistumisista ja sijoituksista. Viime vuosina kilpailun on voittanut Keski-Uudenmaan Yleisurheilu. Vuonna 2015 voittaja on kuitenkin Hyvinkään Seudun Urheilijat. Vaikka vielä viimeisen osakilpailun pisteet puuttuvatkin, niin voidaan jo todeta, että voitto tulee kilpailuhistorian suurimmilla pisteillä.

SM-ikäisten sarjoissa seuran urheilijat jatkoivat hurjaa tahtia. Valmennuksen tavoitteena oli vuonna 2015 saavuttaa 12 eri ikäisten Suomenmestaruusmitalia. Tavoitteet ylitettiin roimasti, kun urheilijoiden saavutuksena oli peräti 18 mitalia. Vanhimmat mitalistit olivat Maria Kytölä (N19) ja Hanna-Mari Saalo (N17). Mitalirohmuina taas esiintyivät Marcus Kytölä (7 mitalia) ja Jermu Tarkiainen (5 mitalia). Muita mitalisteja olivat Iida Tolonen, Milla Rasinkangas, Nelli Talvitie, Saara Saalo ja Siiri Saalo. 15-vuotiaat pojat (Ilmari Niiranen, Jermu Tarkiainen, Aapo Nieminen, Niilo Kantoniemi ja Marcus Kytölä) tekivät myös seurahistoriaa hankkimalla seuralle ensimmäisen SM-viestimitalin sijoittumalla pronssille 4*80m aitajuoksuviestissä. Kun verrataan valtakunnallisesti 14/15-vuotiaiden sijoittumista SM-kilpailuissa, niin HSU:n nuoret olivat Suomen neljänneksi paras pisteseura. Edellä on vain muutama valtakunnan suurseura: Jyväskylän Kenttäurheilijat, Espoon Tapiot ja Tampereen Pyrintö.

Myös Suomen Urheiluliiton Seuraluokittelussa on HSU viime vuosina ollut nousussa. Vuonna 2014 sijoituimme sijalle 54. ja tämän vuoden tavoitteena oli sijoittuminen 50 parhaan seuran joukkoon. Nyt kun pisteisiin vaikuttavista kilpailuista on jäljellä vain SM-maraton, niin HSU on upeasti sijalla 29.

Aikuisurheiluliiton puolellakin seuran vanhemmat urheilijat aktivoituivat ja hankkivat useita SM-mitaleja. Allan Juntunen (M75 sarja) sijoittui Aikuisurheiluliiton mestaruuskilpailussa 1500m juoksussa toiseksi. Liisa Lehto sai myös hopeaa N70 sarjan 200m juoksussa. Myöskin N70 sarjassa kilpaileva Sinikka Simola sai pronssia aikuisurheiluliiton SM-puolimaratonilla. Henri Saapunki oli M35 sarjan 5000m juoksussa neljäs.

”Seuran kulunut vuosi on ollut seurahistorian menestyksekkäin. Vaikka urheiluseuroja verrataan toisiinsa pisteillä ja menestymisellä, niin HSU on mennyt eteenpäin myös yleisen harrastetoiminnan puolella. Seuraan on perustettu useita harraste- ja juoksuryhmiä sekä kouluyhteistyö on käynnistetty Hyvinkään koulujen kanssa. Takana on todella hienojen saavutusten vuosi hyvinkääläisessä yleisurheilutoiminnassa. Näiden upeiden kokemusten siivittämänä HSU:n innokas joukko suuntaa katseet pian alkavaan uuteen kauteen. Turhaan ei seurassa ole tunnuslauseeksi muodostunut ”Hyvässä Seurassa Urheilua”. tuumaa seuran puheenjohtaja Johannes Tarkiainen.

 

Onnittelut kaikille Hyvässä Seurassa Urheileville!