Kaupunginmestaruuskisoissa mahtava fiilis ja upeita suorituksia!

24.9.2015

Hyvinkään seudun Urheilijat järjesti keskiviikkoiltana kaikille avoimet Kaupunginmestaruuskisat. Lähiseurat ovat järjestäneet kaupungin- tai seuranmestaruuskisoja, mutta Hyvinkäällä ei ole aikoihin vastaavaa järjestetty. Hyvinkään Kaupunginmestaruuskisat ovat epäviralliset "hyvän mielen kisat", johon osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa kilpailukokemusta.

Kisat käytiin neliotteluna (100m, pituus, kuula, 1000m) laji kerrallaan porukassa, mutta vaihtoehtona oli myös osallistua vain osaan tai yhteen lajiin.  Pistelaskuun käytettiin yleisten sarjan taulukkoa, mutta lajit ja välineet ovat osittain helpotettuja ikäsarjojen mukaan. "Osa pohti lajivalintoja vielä paikan päällä, mutta loistavan ryhmähengen ja kilpakumppaneiden kannustusten myötä käytännössä kaikki suorittivat lopulta kaikki lajit!" kertoi kilpailuja järjestänyt Yvonn Lindholm iloisesti. "Etukäteen ajattelin, että mitäköhän tästä tulee, mutta oli tosi hauska ilta ja kerrankin ehdin itsekin osallistua osaan lajeihin. Saimme paljon hyvää palautetta, joten eiköhän järjestetä uudestaan, jolloin toivomme yhä useamman innostuvan mukaan!"

Hyvinkään mestareiksi ottelivat miesten sarjassa viimeisen lajin keskeyttämisestä huolimatta Olli Verkama (1164p) ja naisten sarjassa Lea Mäki (744p). Ollia tunnetaan myös HSU:n valmentajana ja hän oli kaikista nopein 100m:llä ja hyppäsi pisimmälle pituudessa ylittäen 5m. Lea ei ollut pituutta ennen hypännyt, mutta kanssakilpailijoiden pienillä vinkeillä hän oivalsi tekniikan nopeasti ja ponnisti lopulta ottelijanaisista kaikista pisimmän hypyn!

M40-mestariksi otteli Petri Ylönen (1736p), jonka hurjaan lopputulokseen siivitti ylivoimainen juoksu ja kolmen minuutin alitus 1000m:llä. M60-sarjassa Matti Talvitie teki hienon sarjan (481p) palkintona mestaruuspokali.

N40-sarjassa käytiin tiukkaa taistelua Svea Kytölän ja Hanna Tarkiaisen välillä. Mestaruus ratkesi vasta viimeisessä lajissa Hannan edukseen upean juoksun ansiosta. Hanna oli yllättynyt ja iloitsi suuresti ensimmäisen yleisurheilukisansa lopputuloksesta, "Huippu kisat, ihan "wau-fiilis", hän totesi. Entisen 7-ottelijan ja nykyisen HSU:n otteluvalmentajan Svea Kytölän mielestä nämä olivat "parhaat kisat ikinä". Kolmanneksi sijoittunut Mia Kemppainen oli naisista ylivoimaisesti nopein 100m:llä. Mia onkin kilpaillut aikuiskisoissa kesän aikana, ja juoksi nyt epävirallisesti toistaiseksi kovimman aikansa 14,60.

N60-mestariksi kruunattiin 72-vuotias Liisa Lehto (262p). Liisa on jo kokenut aikuisurheilija, ja hänellä oli oma henkilökohtainen valmentajansa mukana antamassa neuvoja joista varmasti oli hyötyä hienon ottelusarjan saavuttamisessa.

Onnittelut mestareille sekä kaikille osallistujille upeista suorituksista!