HSU:n urheilijat ennätysvauhdissa Itsenäistyspäivänkisojen pitkillä ratamatkoilla

5.12.2015

Espoossa Ratiopharm Arenalla juostiin Itsenäisyyspäivänkisojen pitkät ratamatkat, 300m ja 800m. HSU:sta osallistui 12 urheilijaa ja he toivat kotiin 3 mitalia hyväntasoisesta kisasta!

300m:llä P8-sarjan voiton nappasi Eeli Rovasalo ajalla 53,17, yli 2 sekuntia ennen seuraavaa. 800m:llä hopealle juoksi M17-sarjassa Aleks Meidla omalla ennätysajallaan 2.12,19. N17-sarjassa Emma Simberg juoksi ensimmäisen erän ylivoimaiseen voittoon ja sijoittui lopulta pronssille ajalla 2.31,06 parantaen viime kevään halliennätystään reilusti.

M17-sarjassa juoksi myös Jesper Jääskeläinen komeat ennätyslukemat 2.18,98. N17-sarjaan osallistui Emman lisäksi Ida Forsstén ja Linnea Parviainen. Linnean aika oli ennätys 2.46,96 ja Ida juoksi 3.08,37.

T14-sarjassa Tia Palmunen, Vilma Rönkä ja Mette Martikainen juoksivat kaikki reilusti omia ennätyksiä. Tian aika oli 2.44,31, Vilman 2.46,25 ja Metten 3.00,11.

Myös T12-sarjassa rikottiin ennätyksiä urakalla. Emma Rovasalo vastasi kovimmasta ennätysparannuksesta kun juoksi 2.41,35 jolla ennätys parani 12 sekuntia. Emma oli lopputuloksissa hienosti 8. Annika Parviainen ja Laila Lehtinen kävivät keskenään kamppailua oman eränsä kärkisijoista. Laila oli lopussa vahvempi ja tuli maaliin aikaan 2.53,24, Annika heti perässään aikaan 2.53,89.

"Tämä oli hyvä kisa mittailla omaa kuntoa ja kokeilla rajoja ilman paineita", sanoo valmentaja Vonne (Yvonn Lindholm). "Olen todella tyytyväinen tuloksiin ja urheilijoiden rohkeisiin suorituksiin. Monta kerta kuuluttaja sai kuuluttaa että HSU:n juoksija oli kärjessä."

Kaikki tulokset: Tilastopaja