Seivästuloksia Tampereelta - HSU:n värit jälleen kärjessä!

30.12.2015

Seiväskilpailut ja ennätystehtailut jatkuivat Tampereella tiistaina. HSU:n osallistujat olivat taas tutut nimet, T13-sarjassa Laila Lehtinen ja Emma Rovasalo, sekä N17-sarjassa Siiri Saalo. Loistava hyppypaikka ja hienosti järjestetty kilpailu oli jaettu aikataullisesti kahteen osaan ja tytöt hyppäsivätkin nyt hieman eri ryhmissä.

Laila aloittikin kilpailun rohkeasti uudella seipäällä, aloituskorkeuden 205 reilu ylitys toikin tutun hymyn Lailan kasvoille. Riman nostot ja puhdas pöytäkirja jatkui 5 cm välein aina Lailan uuteen ennätyskorkeuteen 255 asti minkä Laila ylitti hienosti toisella yrityksellä. Rohkeat yritykset myös 260 korkeudesta antoivat varmasti lisää potkua tuleviin harjoituksiin. Ennätys vei Lailan palkintopallille, tuloksena hieno 3. sija.

Emman sunnuntaina Somerolta löytnyt ennätyskunto ei ollut kadonnut minnekään kahden nukutun yön aikana. Aloituskorkeus 220 ja 10 cm nostoin puhdasta sarjaa aina ennätystä sivuavaan 265 korkeuteen mikä Tampereella ylittyi toisella yrityksellä. Tällä kertaa ennätyskorkeus 275 jäi hyvistä yrityksistä huolimatta odottamaan tulevia hyviä harjoituksia ja seuraavia kilpailuita. Ennätystä sivuavalla tuloksella lähti kuitenkin sarjan 1. sija Hyvinkäälle.

Siirin lämmittelyhypyt antoivat yleisölle lupauksen kovasta tuloksesta, kumirima ei värissyt kovissakaan korkeuksissa. Aloituskorkeus 315 ylittyi toisella. Rima nostettiin 335 korkeuteen, mikä osoittautui Siirille tänään vaikeimmaksi. Aikaiselle kotimatkalle ei kuitenkaan tarvinnut pakata, hyvä keskittyminen ja hieno kolmas yritys toi toivotun ylityksen. Ennen seuraavaa korkeutta 345 Siiri nähtiin keskustelevan paikalle saapuneen seipään olympiamitalisti valmentaja Antti Kalliomäen kanssa. Mistä lienee kokemus ja nuoruus keskustellut, mutta Siirin kilpailu tuntui alkavan uudelleen. 345 ylittyi ensimmäisellä ja toimitsijoiden tehtäväksi jäi korottaa rima jo toisen kerran parin päivän sisällä uuteen ennätyskorkeuteen, nyt 355. Tiukka keskittyminen ja ensimmäinen yritys… Reilu ylitys, uusi ennätys ja 2. sija T17 sarjassa!

Pirkka-hallin käytävillä nähtiinkin kilpailun jälkeen kolme tyytyväistä HSU:n hyppääjää. Uudenvuoden viettoon oli mukava lähteä kulta, hopea, pronssi ja pari uutta ennätystä mukanaan.

Kaikki tulokset: Tilastopaja

Siiri vauhdinottoradan päässä...
Siiri vauhdinottoradan päässä...
... näi nousee halliennätykseen!
... näi nousee halliennätykseen!
Emma taivuttaa voittoon!
Emma taivuttaa voittoon!
Laila ennätysvireessä!
Laila ennätysvireessä!