TJIG toi ennätyksiä ja menestystä!

6.3.2016

Marcus Kytölä taivutti TJIG-ennätyksen!

Viikonloppuna 5-6.3. kilpailtiin hallikauden isoimmassa tapahtumassa, 10-15-vuotiaiden SM-kilpailuja vastaavassa Tampere Junior Indoor Games-kisoissa. Osallistujia oli valtava määrä, n. 1600 urheilijaa! HSU:sta osallitui 35 innokasta urheilijaa. Kovatasoisissa kisoissa nähtiin useampi Suomen ennätys sekä TJIG-ennätyksiä, joista yksi kirjattiin HSU:n Marcus Kytölälle seipäässä.

Lauantai alkoi HSU:n osalta ennätysjuoksuilla pikamatkoilla, mm. T13-sarjassa Noora Hietala paransi 60m aikansa neljäsosasekunnilla aikaan 8,83 ja Kiia Brandes 35 sadasosalla aikaan 8,96. T14-sarjassa Anni Lähdemäki juoksi ennätyksensä 9,06 ja P14-sarjassa Eeli Vuola 8,33. Eeli hyppäsi myös ennätyksensä korkeudessa 142, ja oli hienosti 7. Noora ponnisti pituusfinaaliin 100 hyppääjän joukossa ja ennätyksensä 450. Laila Lehtinen sivusi ennätyksensä 4,31 ja oli 14. Myös Riina Virtanen hyppäsi T14-pituudessa 25 cm:llä ennätyksensä 459. P12-kiekkofinaalissa Arno Toivola heitti ennätyksensä 24,61 ja oli 8.

Samaan aikaan P11-korkeudessa Miko Koskelainen hyppäsi upeasti kotimaisen kärkituloksen 135 ja nappasi kultamitalin! 60m finaalissa tuli lisäksi hopea ajalla 8,76. P10-sarjassa 8-vuotias Eeli Rovasalo alitti 10 sekunnin 60m:llä tilasto 6. tuloksella 9,78 ja pituudessakin tuli ennätys 3,65. Olavi Halonen selvitti tiensä pituuden finaaliin asti ja oli 8. tuloksella 3,87. Olavi oli myös kuulassa hienosti 8. ennätystyönnöllä 6,72.

13-vuotias Emma Rovasalo osallistui rohkeasti T15-seipääseen ja oli hienosti 7. sivuten ennätyksensä 280. Mitaliin tarvittiin 290. 800m:llä Tia Palmunen juoksi ennätyksensä 2.42,43 ja oli lopulta 10.

T11-sarjassa Emilia Rouvinen ylitti 4m pituudessa ja oli uudella ennätyksellään 4,03 hienosti 15. 100 hyppääjästä. Isla Sokoff heitti kiekossa ennätyslukemat 17,17 ja jäi ainoastaan noin metrin finaalipaikasta ollessaan lopulta 12.

Lauantain päätti jännittävät aitaviestit. T11-joukkue Venla Lähdemäki, Moona Virtanen, Isla Sokoff ja Emilia Rouvinen sijoittuivat upeasti 5:nneksi jääden mitalista noin puoli sekuntia. T13-joukkue Laila Lehtinen, Noora Hietala, Emma Rovasalo ja Netta Jakonen juoksivat 11. sijalle.

Sunnuntaina oli aidattujen pikamatkojen vuoro. P15-sarjassa Marcus Kytölä heittäytyi sadasosan turvin voittoon kauden kärkiajalla sekä kaikkien aikojen 8. ajalla 8,43. Marcus hyppäsi myös iltamyöhään seipäässä kaikkien aikojen toiseksi TJIG-ennätyksellä 450, ja teki myös hyviä yrityksiä Suomen ennätyskorkeudesta 462.

Miko Koskelainen juoksi P11-aidoissa hopealle kaikkien aikojen 6. ajalla 10,13. Miko hyppäsi vielä neljännen mitalinsa pituudessa upealla ennätyksellään 4,67 ollessaan 2. P10-sarjassa Eeli Rovasalo juoksi erävoittoon ja 9-vuotiaiden kärkituloksen ja kaikkien aikojen 10. ajan 12,34.

T15-aidoissa Vilma Rönkä juoksi hienosti ennätyksensä 10,30 ja oli 12. T13-sarjassa Emma Rovasalo, Laila Lehtinen ja Noora Hietala tekivät kaikki hurjia ennätysparannuksia, Emma jopa 2 sekunnilla aikaan 10,93 ja heti kannoilla Laila 11,00 ja Noora 11,32. T11-aitoihin lähti jopa 12 erää. Lauantaina viesteissä hienosti sijoittuneet aiturit Venla, Isla ja Emilia vahvistuksena vielä Lotta Lamminen ja Aino Laitinen juoksivat kaikki ennätyksensä. Parhaan ajan teki Emilia Rouvinen 11,49, joka riitti 22. sijalle.

Nelli Talvitie työnsi T15-kuulafinaalissa 6:nneksi tuloksella 11,29. Vasta tällä kaudella yleisurheilun aloittanut Heli Petrell ponnisti T15-kolmiloikassa hienosti 15. sijalle ennätyksellään 9,79. T14-korkeudessa Pihla Poikolainen ponnisti parhaan tuloksensa yli vuoteen 140 ja oli tiukassa kisassa lopulta 17. Seuraava ylitys olisi jo nostanut sijoitusta 10-parhaan joukkoon. P12-kuulassa Arno Toivola työnsi finaaliin ja oli 7. ennätyksellään 8,30. T11-kuulassa HSU:n tytöt kävivät kovaa keskinäistä kamppailua viimeisestä finaalipaikasta 50 työntäjän joukossa. Viimeisellä karsintatyönnöllä Aino Laitinen meni 3 cm:llä Emilia Rouvisen ohi ja oli lopulta 8. tuloksella 8,10 Emilian ollen 9. tuloksella 8,07. Molemmat työnsivät ennätyksensä.

Iltapäivällä nuoremmat juoksivat 1000m ja vanhemmat 300m. T12-tonnilla Netta Jakonen juoksi erävoittoon ja paransi ennätystään yli 5 sekuntia aikaan 3.41,43. P10-sarjassa Eeli Rovasalo juoksi reiluun erävoittoon ja tilastoneloseksi ajalla 3.42,58 ja oli 13. P14-sarjassa Pyry Kalanen juoksi ensimmäisen 300m-juoksussaan ylivoimaiseen erävoittoon hyvällä ajalla 42,72 ja oli lopulta hienosti 12. Niin ikään Tia Palmunen oli 12. T14-sarjassa hyvällä ennätyksellään 45,46. Samassa sarjassa Annika Parviainen juoksi 13-vuotiaille vielä hieman vieraammalla matkalla kauden kärkituloksen ylipitkällä radalla 48,08.

Joka kerta jännitystä ja draamaa tarjoaviin 4x100m viesteihin HSU osallistui neljällä joukkueella. P15-joukkue Marcus Kytölä, Pyry Kalanen, Eeli Vuola ja Elmo Niemi tekivät hyvän juoksun 51,03, vaikka vaihdot menivät vähemmän hyvin, ja olivat 9. T15-sarjassa oli kaksi joukkuetta; Elina Sokka, Anni Lähdemäki, Pihla Poikolainen ja Riina Virtanen juoksivat 55,87, sekä Heli Petrell, Nelli Talvitie, Vilma Rönkä ja Tia Palmunen 54,46. T13-joukkue Laila Lehtinen, Emma Rovasalo, Noora Hietala ja Annika Parviainen sai unelmalähdön ja johtivat vielä ylivoimaisesti oman eränsä takakaarteeseen asti. Parin epäonnistuneen vaihdon seurauksena tytöt tulivat maaliin eränsä kolmansina ajalla 56,17 mutta ylsivät lopulta kuitenkin sijalle 8.

Päivän viimeisenä lajina käynnistyi vielä keihäänheitto. Eeli Vuola heitti 14-sarjassa finaaliin hienolla ennätyksellään 36,37 ja oli 8. Pyry Kalanen heitti myös ennätyksensä 31,58 ja oli 13. Poikia ennen T14-keihäässä heittänyt Venla Toivola teki ennätyksensä 27,70 ja oli 14.