Hyvinkään Nuorisokansallisissa hyviä tuloksia!

6.6.2016

Tiistaina 7.6. HSU järjesti Hyvinkään Nuorisokansalliset urheilupuistossa jo toistamiseen. Kisoissa oli sarjat 11-19 ja osallistujia n. 150, eli saman verran kuin viime vuonna. Lajisuorituksia nähtiin yli 250, ja lisäyksenä tälle vuodelle oli jännittävät 4x100m viestijuoksut.

HSU:laiset olivat hyvässä vireessä ja kirjasivat hieman tuulisista olosuhteista huolimatta n. 70 omaa ennätystä uusiksi hyväntasoisissa kisoissa, jossa saivat reilusti kiriapua myös muista seuroista.

HSU:lle lajivoitot nappasivat M19-sarjassa 100m:llä Teemu Mustonen ennätyksellään 12,06 ja M17-sarjassa 800m:llä Aleks Meidla myös ennätysajallaan 2.10,38 sekä kolmiloikassa Aapo Nieminen hyvällä myötätuulituloksella 11,35. Lisäksi M17 keihäässä Niilo Kantoniemi otti lajivoiton tuloksella 38,45. M19 4x100m viestin juoksivat Ilmari Niiranen, Marcus Kytölä, Jesper Jääskeläinen ja Teemu Mustonen aikaan 45,52 ja M17 viestin Aapo Nieminen, Niilo Kantoniemi, Eeli Vuola ja Aleks Meidla aikaan 50,09.

P15-sarjassa nähtiin yksi päivän kovimmista tulosparannuksista kun Eeli Vuola putsasi 800m:n ennätystään jopa yli 15 sekunta viime syksystä, jolla sijoittui Suomen tilastoissa 8:nneksi. Aika 2.21,94 jäi alle sekunnin SM-rajasta ja riitti kovatasoisessa kisassa kuitenkin vasta hopealle Janakkalan Janan Matias Monosen jälkeen, joka juoksi 2.17,43. Samassa sarjassa Marcus Kytölä juoksi 100m:n aidoissa vastatuulessa voittoon uudella ennätyksellään 14,02 ja voitti myös seipään jälleen kovalla tuloksella 440. Kiekossa Kasperi Cederqvist otti voiton ennätyksellään 16,72. P15-joukkue Elmo Niemi, Pyry Kalanen, Kasperi Cederqvist ja Justus Talvitie pinkoi pikaviestin aikaan 54,86.

P13-sarjassa Justus Talvitie juoksi 60m aidoissa hienon ennätyksensä 11,09 ja voitti kisan. Treenikaveri Juho Kantoniemi voitti kiekon myös ennätyksellään 31,14. P11-sarjan aidoissa Miko Koskelainen voitti ja juoksi tilastokakkoseksi ajalla 10,35, oli korkeudessa toinen tilastonelostuloksella 130 sekä 800m:llä hopealle ja tilastokuutoseksi reilulla ennätysajallaan 2,45.28. Vasta 8-vuotias Eeli Rovasalo hävisi vain niukasti Mikolle loppukirikamppailussa ja juoksi hurjan 9-vuotiaiden kärkituloksen 2.45,54.

Naisista 19-vuotiaiden 100m:n voittoon juoksi Tanja Sorvari ajalla 13,88 ja 800m:n voittoon Kaarina Lehtonen ajalla 2.34,05. Seipäässä Maria Kytölä oli 2. ja hyppäsi tilastokakkoseksi sivuttuaan ulkorataennätystään 360. Siiri Saalo oli kolmas omalla ulkorataennätyksellään 350 ja hyppäsi 16-vuotiaiden tilastokakkoseksi 370-tuloksella kisan voittaneen Esbo If:n Saga Anderssonin jälkeen. N17 keihäässä Ida tolonen heitti ekaa kertaa 500g:n keihäällä voittotuloksen ja tilastoseitsemänneksi ennätyksellään 36,22. N19-joukkue Tanja Sorvari, Maria Kytölä, Ida Forsstén ja Hanna-Mari Saalo juoksi 4x100m:n viestin aikaan 53,04. Jännittävässä kamppailussa N17-joukkue Iida Tolonen, Emma Simberg, Linnea Parviainen ja Siiri Saalo puristi kuitenkin lopussa ohi aikaan 52,80.

T15-sarjassa Riina Virtanen voitti 80m:n aidat parantaen ennätystään vastatuulessa lähes puoli sekuntia aikaan 13,52. 2002- ja 2001-syntyneillä tänä vuonna päätähtäimessä olevat SM-rajat jäi Riinalta aidoissa vain parin kymmenyksen päähän. 800m:llä voittoon juoksi Heli Petrell niin ikään ennätyksellään 2.42,26. Keihäässä Nelli Talvitie voitti 34,23 kantaneella heitolla. 15-sarjan viestissä HSU:lla oli kolme tyttöjoukkuetta juoksemassa. 2001-syntyneiden joukkue Elina Sokka, Vilma Rönkä, Heli Petrell ja Nelli Talvitie ylitti maaliviivan ensimmäisinä ajalla 54,65 ennen 2003-syntyneiden joukkue Laila Lehtinen, Emma Rovasalo, Noora Hietala ja Annika Parviainen, jotka pinkoivat 13-vuotiaiden 2010-vuodelta olevan seuraennätyksen alle ajalla 55,01. Toinen 13-vuotiaiden joukkue Netta Jakonen, Kiia Brandes, Kea Kuusisto ja Frida Penttinen juoksi kierroksen aikaan 60,12.

Kovatasoisessa T13-sarjassa yksikään lajivoitto ei tullut HSU:lle. Lähimmälle pääsi Noora Hietala pituudessa hypättyään myötätuulessa elämänsä pisimmän hyppynsä 4,59, jolla irtosi hopea. T11-sarjassa lajivoitot tuli 60m:n aidoissa ja kuulassa. Emilia Rouvinen ylitti aidat ennätysvauhdissa Suomen kärkiajalla 10,64. Kuulassa Aino Laitinen työnsi 2 kg:n kuulan voittotulokseen ja hienoon ennätykseensä 8,51.

Kaiken kaikkiaan kisat onnistuivat sekä tulosteon että järjestelyiden osalta, ja päivään voivat olla tyytyväisiä sekä valmentajat että järjestäjät. HSU kiittää kaikkia urheilijoita, valmentajia, toimitsijoita ja kannustajia osallistumisesta!