HSU Vattenfallissa yli viime vuoden pistemäärän!

9.6.2016

Vattenfall Seuracupin 1. osakilpailu käytiin torstaina Järvenpään keskusurheilukentällä. Seuracupissa kilpaillaan eri sarjoissa kaupungin väestöluvun mukaan muita seuroja vastaan finaalipaikasta. Lue lisää Seuracup-kisasta tästä!

Viime vuonna HSU pääsi ensimmäistä kertaa finaaliin, ja tavoite on myös tänä vuonna olla 15 parhaan joukossa ja lunastaa paikka Tampereella 3.9. käytävään finaaliin. Ensimmäisestä kisasta HSU:laiset keräsivät 13 686 pistettä, mikä on 180 pistettä enemmän kuin viime vuonna! Sijoitus pysyi samana, piirikisan toisena.

Seuracupissa kilpaillaan sarjoissa 11-17, ja ylempään sarjaan saa myös osallistua nuorempi urheilija. Jokainen urheilija saa osallistua vain yhteen lajiin sekä viestiin, ja piirin säännön mukaan jokaiseen lajiin sai osallistua vain kaksi urheilijaa seurasta. Pisteet tulee jokaisen lajin seuran parhaasta tuloksesta. Lajivoittoja tuli yhteensä 8 ja sijoituksia 3 parhaan joukkoon 22 kun lajeja oli 36, mukaan lukien 4x50 ja 4x100m:n viestit sarjoissa 11-15.

P11-sarjassa vasta 8-vuotias Eeli Rovasalo lähti vetämään 1000m:n juoksun ja voitti huikealla 9-vuotiaiden Suomen kärkituloksella 3.35,39. Saman sarjan kiekossa lajivoittoon heitti Eelis Aramo ennätyksellään 21,87 ja Olavi Halonen oli pituudessa kolmas tuloksella 3,81. 13-pojissa Topias Talvitie pinkoi 60m:n ennätyksensä 8,68 ja oli toinen ja poikien viestijoukkue (Justus Talvitie, Juho Kantoniemi, Topias Talvitie ja Matias Ylönen) sijoittui kolmanneksi ajalla 58,67.

P15-seipäässä Marcus Kytölä taivutti voittotuloksen 420 ja M17-sarjan 200m:llä Aleks Meidla nappasi voiton myötätuulituloksella 24,25, ja alitti hallissa juostun parhaan aikansa lähes sekunnilla. M17 kuulassa Niilo Kantoniemi pukkasi 5kg:n kuulalla voittotyönnön ennätyksellään 10,27, ja kolmiloikassa Aapo Nieminen oli toinen myötätuulituloksella 11,50 ja Ilmari Niiranen kolmas ennätyksellään 11,43. Aapon pisin hyppy sallituissa 11,41 oli myös ennätys.

T11-sarjassa Aino Laitinen heitti lajivoittoon kiekossa ennätyksellään 19,83. 60m:llä Aino Halonen juoksi toiseksi ennätysajalla 9,60 ja pituudessa Emilia Rouvinen oli myös toinen tuloksella 4,23. 4x50m-joukkue (Aino Halonen, Adalia Hurme, Laura Ylönen ja Emilia Rouvinen) sijoittui myös toiseksi ajalla 31,55. T13-sarjassa lajivoitto tuli korkeudesta kun Laila Lehtinen sivusi ennätyksensä 145. Kiia Brandes pinkoi 60m:llä ennätyksensä 8,82 ja oli kolmas. Tyttöjen viestijoukkue (Laila Lehtinen, Noora Hietala, Kiia Brandes ja Annika Parviainen) juoksi ratakierroksen toiseksi nopeimpaan aikaan 56,51.

T15-sarjassa Heli Petrell kiiti voittoon ensimmäisessä 2000m:n kisassaan ajalla 7.41,22, joka jäi vain reilu sekunnin SM-rajasta. Seipäässä vasta 13-vuotias Emma Rovasalo oli toinen ennätyshypyllään 285. Kuulassa Nelli Talvitie oli ennätyksellään 11,88 toinen ja Milla Rasinkangas kolmas työnnettyään niin ikään ennätyksensä 9,94. T15-viestijoukkue (Elina Sokka, Vilma Rönkä, Heli Petrell ja Nelli Talvitie) juoksi toiseksi ajalla 55,48. N17-sarjan 200m:llä Emma Simberg juoksi kolmanneksi ajalla 27,79 ja kuulassa Siiri Saalo oli myös kolmas ennätystyönnöllään 10,35.

Kylmästä ja tuulisesta säästä huolimatta todella moni koko joukkueessa venyi omaan ennätykseensä ja HSU:n joukkue teki ehjän suorituksen ja saavutti pisteitä joka lajista. Tähän on hyvä päättää alkukesän junnukisaurakka ja seuraavaksi suunnata katseet kohti tulevia Am- ja SM-viestejä. Toinen Vattenfall-osakilpailu käydään elokuun 4. päivä Nurmijärvellä.