Iida Sveitsin lukion huippu-urheiluvalmennuksen!

17.6.2016

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden Iida Tolonen (16v) sai eilen riemastuttavan tiedon, kun hänet oli valittu Sveitsin lukion huippu-urheiluvalmennuksen puolelle kahdeksan muun lupaavan nuoren urheilijan kanssa. Iida on tänä vuonna joukon ainoa yleisurheilija. Iida aloitti yleisurheilun vasta muutama vuosi sitten ja heti ensimmäisenä vuonna hän saavutti menestystä seiväshypyssä ja 5-ottelussa. Iida on monipuolinen urheilija ja hän onkin kokeillut aikaisemmin useampaa lajia. Iida on nuorempana pelannut jalkapalloa ja pesäpalloa. Pesäpallo oli vielä harrastuksena, kun hän päätti tulla kokeilemaan yleisurheilua. Lopulta, Iidan äidinkin nuoruuden urheilulaji, yleisurheilu vei  voiton.

”Yleisurheilu on minulle tärkeä osa elämää kuten myös koulunkäynti. Minulla on tavoitteita molemmilla osa-alueilla ja koin Sveitsin lukion oleva oiva ratkaisu molempien tavoitteiden täyttymiseen. Opiskelussa tavoitteeni on ollut jo kauan päästä lääketieteelliseen tiedekuntaan ja joku päivä valmistua lääkäriksi. Urheilussa tavoitteeni on kehittyä monipuolisesti urheilijana ja parantaa sijoituksiani SM-tasolla.  Lempilajini on seiväshyppy ja pidän myös kovasti kaikista juoksu-, hyppy- ja heittolajeista. Aluksi jännitin lukioon menoa sen vuoksi että urheilulle ei riittäisi enää aikaa, mutta huippu-urheiluvalmennukseen pääsy mahdollistaa kovan harjoittelun ja koulunkäynnin.” tuumaa Iida.

”Iida on monipuolinen urheilija ja erittäin tunnollinen harjoittelija. Nopeaa kehitystä on varmasti tukenut tuo monipuolinen harrastaminen nuorempana.” kertoo HSU:n valmentaja Svea Kytölä.

Aikaisemmin Sveitsin lukion huippu-urheilupuolla on HSU:sta opiskellut Maria Kytölä ja Kaarina Lehtonen. Urheilijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Sveitsin lukion huippu-urheilupuolen tarjoamiin harjoitteluolosuhteisiin. Urheilijat saavat talvikaudella rauhassa harjoitella aamuisin ennen koulua. Lisäksi koulun tarjoama kuntosali ja telinevoimistelun opetus on palvellut yleisurheilijoita erinomaisesti. Samoin Wanha Areenan yleisurheilutilat on vapaasti urheilijoiden käytössä.

Urheilija Iida!
Urheilija Iida!