HSU toisen Vattenfall-osakilpailun paras!

4.8.2016

Toinen Vattenfall-osakilpailu käytiin 4.8. Klaukkalan kentällä Nurmijärvellä. Seuracupissa kilpaillaan eri sarjoissa kaupungin väestöluvun mukaan muita seuroja vastaan finaalipaikasta. Kisassa on ikäsarjat 11-17, ja ylempään sarjaan saa myös osallistua nuorempi urheilija. Jokainen urheilija saa osallistua vain yhteen lajiin sekä viestiin, ja piirin säännön mukaan jokaiseen lajiin sai osallistua vain kaksi urheilijaa seurasta. Pisteet tulee jokaisen lajin seuran parhaasta tuloksesta. Lue lisää Seuracup-kisasta tästä!

Viime vuonna HSU pääsi ensimmäistä kertaa finaaliin, ja tavoite on myös tänä vuonna olla 15 parhaan joukossa ja lunastaa paikka valtakunnalliseen finaaliin. Ensimmäisestä kisasta HSU:laiset keräsivät 13 686 pistettä, mikä on 180 pistettä enemmän kuin viime vuonna! Toisen osakilpailun tulos oli huikeat 14 632 pistettä, jolla toisen piirikisan voitto irtosi yli 600 pisteen erolla. Yhteispisteet 28 318 nosti HSU:n tällä hetkellä sijalle 3., ja ennusteltavissa on jopa 9. sija ja selvä paikka finaalissa. Viimeiset piirikisat käydään 10.8., joten siihen asti saadaan vielä jännittää lopullista tulosta. Viime vuonna HSU oli kahden osakilpailun jälkeen 10. pisteillä 28 071. Seuraa realiaikaista pistetilannetta tästä!

HSU:lle tuli yhteensä 10 lajivoittoa ja sijoituksia 3 parhaan joukkoon 25 kappaletta. Ensimmäisessä osakilpailussa vastaavat luvut olivat 8 ja 22. Lajivoitot itselleen nappasivat M17-sarjassa Aleks Meidla 800m:llä ajalla 2.09,50 ja Jermu Tarkiainen seipäässä tuloksella 350. P13-sarjassa Topias Talvitie voitti 200m ajalla 29,04. P11-sarjassa tuli kaksi laji voittoa; Miko Koskelaiselle 60m:n aidoissa ennätyksellään 10,04 ja Eelis Aramolle kuulassa tuloksella 7,20. Tytöistä N17-sarjassa Siiri Saalo voitti seipään tuloksella 350 ja Vilma Rönkä voitti T15-kolmiloikan tuloksella 10,37. T13-sarjassa Emma Rovasalo voitti pituuden tuloksella 455 ja T11-sarjassa Emilia Rouvinen 150m ajalla 21,97 sekä Aino Laitinen kuulan tuloksella 9,24.

Toiseksi sijoittuivat P15-sarjassa Eeli Vuola, joka samalla alitti SM-rajan elämänsä ensimmäisessä 300m:n juoksussaan ajalla 41,58, Justus Talvitie P13-adioissa ennätyksellään 10,90, Milla Rasinkangas N17-keihäässä tuloksella 30,50 sekä Laila Lehtinen kuulassa ennätystyönnöllään 9,31.

Kolmen parhaan joukkoon mahtuivat vielä pojista Niilo Kantoniemi M17-keihäässä tuloksella 40,21, Marcus Kytölä P15-moukarissa ennätyksellään 35,12, Pyry Kalanen P15-aidoissa alittaen hänkin SM-rajan ennätyksellään 16,09 sekä P13-sarjassa Arno Toivola pituudessa ennätyksellään 4,16 ja Juho Kantoniemi kuulassa tuloksella 9,45. Tytöistä kolmanneksi sijoittuivat T15-sarjassa ennätyksillään Riina Virtanen 80m:n aidoissa ajalla 13,17 ja Venla Toivola moukarissa niin ikään SM-kisoihin oikeuttavalla tuloksella 31,01 sekä T13-aidoissa Noora Hietala ajalla 10,94.

Finaali käydään Tampereen seudulla Suomi-Ruotsi maaottelun yhteydessä lauantaina 3.9. Tera-sarjan finaali järjestetään Nokian kentällä, josta sitten matkataan Ratinan stadionille maaotteluun.