Lapsiperheet Ruskaretkellä

4.10.2016

 

Sää suosi jälleen kerran perinteistä koko perheen Ruskaretkeä lauantaina 1.10. Tänä vuonna retki järjestettiin Puolimatkan maastossa ja mukana oli 150 lasta perheineen. Aiempina vuosina retki on järjetetty Sveitsin maastossa. Palautetta antaneet osallistujat pitivät Puolimatkaa mukavana retkikohteena, vaikkakin joidenkin mielestä reitti oli hiukan liian pitkä perheen pienemmille.

Retkelle lähtiessä oli mahdollisuus saada eläinaiheinen kasvomaalaus. Ensimmäisen lämmittelyjumppapisteen kautta perheet lähtivät kiertämään reilun kahden kilometrin pituista reittiä. Reitin varrella perheet pääsivät testaamaan tietämystään visailussa ja liikkumaan erilaisilla tehtäväpisteillä. Mukana oli mm. temppurataa, tarkkuusheittoa ja "Puhdista puolesi" -leikkiä. Eläinten maailman tutustuttiin usealla pisteellä ja hämähäkin verkkoakin päästiin rakentamaan. Kotiin viemistä lapset saivat perinteiseltä ongintapisteeltä. 

Maalissa retkeilijät saivat tarkistaa tietovisan tulokset ja olivatko voittaneet arvonnassa, johon jokainen pääsylippu osallistui. Reippaan retkeilyn jälkeen monet osallistujat nauttivat retkimakkaroista :-)